Výhra v losu, přítel mi předhazuje co mu mám koupit

Anonymní
28.4.23 13:55

Výhra v losu, přítel mi předhazuje co mu mám koupit

Zdravím všechny, po sto letech se mi povedlo na stírací los vyhrát hlavní výhru, předtím jsem hrala občas tak 12 let, vždy spíš tak ve stylu koupit za 20kč jeden los v týdnu nebo tak. Nejsou to miliony po zdanění je to pár stovek tisíc, já jsem realista, vím jak je dnes všechno drahý a že do roka ty peníze budu mít pryč.

Co mě trápí je přítel, svěřila jsem se mu s výhrou a pozvala ho na dovolenou, ale on se toho ujal a po pár dnech si začal říkat co by se mu hodilo.

Chtěl by novej notebook, opravit auto a přispět na motorku atd. Tak jsem si s ním sedla, že bych ráda aby ty peníze nebyli do měsíce v tahu a on si to vzal strašně osobně s tím, že kdyby on vyhrál tak mi rovnou dá půlku ať si s tím dělám co chci. Já si zatím nic nekoupila ani pro sebe.
A poslední dobou máme doma fakt špatnou atmosféru, jak se říká, že peníze lidi změní tak asi je to pravda.

Včera začal s tím, že nic už nechce a že takový přístup nečekal, že když si to chci šetřit tak si to mám šetřit, že on svoje našetřený peníze taky vrazil do věcí které používáme oba atd. No je mi z toho všeho fakt zle, nejradši bych nic nevyhrála, nebo jsem neměla nic říkat.. achjo. :( Stalo se vám něco podobného? Jak z tohoto vybruslit ven? Koupit mu za většinu tý výhry co chce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42729
28.4.23 13:57

:mrgreen: Tak ještě, že jsem zas nic nevyhrála :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
28.4.23 13:57
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, po sto letech se mi povedlo na stírací los vyhrát hlavní výhru, předtím jsem hrala občas tak 12 let, vždy spíš tak ve stylu koupit za 20kč jeden los v týdnu nebo tak. Nejsou to miliony po zdanění je to pár stovek tisíc, já jsem realista, vím jak je dnes všechno drahý a že do roka ty peníze budu mít pryč.

Co mě trápí je přítel, svěřila jsem se mu s výhrou a pozvala ho na dovolenou, ale on se toho ujal a po pár dnech si začal říkat co by se mu hodilo.

Chtěl by novej notebook, opravit auto a přispět na motorku atd. Tak jsem si s ním sedla, že bych ráda aby ty peníze nebyli do měsíce v tahu a on si to vzal strašně osobně s tím, že kdyby on vyhrál tak mi rovnou dá půlku ať si s tím dělám co chci. Já si zatím nic nekoupila ani pro sebe.
A poslední dobou máme doma fakt špatnou atmosféru, jak se říká, že peníze lidi změní tak asi je to pravda.

Včera začal s tím, že nic už nechce a že takový přístup nečekal, že když si to chci šetřit tak si to mám šetřit, že on svoje našetřený peníze taky vrazil do věcí které používáme oba atd. No je mi z toho všeho fakt zle, nejradši bych nic nevyhrála, nebo jsem neměla nic říkat.. achjo. :( Stalo se vám něco podobného? Jak z tohoto vybruslit ven? Koupit mu za většinu tý výhry co chce?

Neměla jsi mu nic říkat a měla bys klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
28.4.23 13:59

Řekni mu, že jsi ten Los ve vzteku splachla do wc, když to byl zdroj rozbroju mezi vámi a ze ti ten vztah za ty peníze nestoji :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
28.4.23 14:01
@Anonymní píše:

Včera začal s tím, že nic už nechce a že takový přístup nečekal, že když si to chci šetřit tak si to mám šetřit, že on svoje našetřený peníze taky vrazil do věcí které používáme oba atd. No je mi z toho všeho fakt zle, nejradši bych nic nevyhrála, nebo jsem neměla nic říkat.. achjo. :( Stalo se vám něco podobného? Jak z tohoto vybruslit ven? Koupit mu za většinu tý výhry co chce?

A o kolik stovek tisíc konkrétně dal on víc z našetřených peněz do společných věcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.23 14:02
@Anonymní píše:

Ty jo jak dlouho s nim jsi? Ta dovolena je hezké gesto. Nějak nechapu co si nárokuje 8o proste a jednoduše - v budoucnu to chceš vložit do vlastního bydlení a nerozfrcat. Nevim proč by jsi se měla cítit spatne za finanční gramotnost. Jestli chce notebook tak at si ho koupi ze svého. Jako fakt bych nekupovala co chce. Jako asi nejedete na Slovensko pod stan… zas alespoň vidíš jak se staví k většímu obnosu. Já když dostala prémie 70 tisíc v čistým, tak jsem si koupila kozenou kabelku za 3 jako vrchol rozhazování a zbytek poslala na účet a nasledne investovala do firemních akcii a jsem +30% plus dividendy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7221
28.4.23 14:04

:roll: těžké, teoreticky se k těm penězům nemusíš hlásit. Řekni mu, že si je nevybrala. Nech si to na spořicí. Účtu a nic mu neříkej. Co ty víš jak bude za rok? Třeba přítel nebude přítel.
Je kdyby mi vyhráli ani nevím co bych s tím dělala.🤔 🤔. Možná by jsme si pořídili lepší auto. Možná zahrádku. Určitě bychom to nerozrubovali aby lidi nechodili z nataženýma pačmákama. :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.4.23 14:08

Pokud on taky nacpal stovky tisíc například do společného bydlení nebo auta, které užíváte společně, pak by byla jeho reakce na místě. Ale něco mi říká, že to tak asi úplně nebylo, co? Ta dovolená je moc pěkné gesto, myslím, že si nemusíš nic vyčítat. Kdyby můj MANŽEL vyhrál nějaký takový obnos, klidně mu řeknu, ať si za to koupí něco pro radost, fakt bych si nenárokovala půlku navzdory SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.4.23 14:10

Tak kupovat mu nemusis nic, je to tva vyhra a tva dobra vule, pokud on z toho neco dostane :nevim: Nejste manzele, nemate deti, zadny spolecny majetek, tak taky nechapu, co si on narokuje :D :think: Mozna jsi mu mela rict, ze jsi vyhrala jen par tisic a zbytek si ulozit na ucet…ted je to na prd situace, kdyz on si mysli, ze na to ma nejakej narok…vysvetli mu, ze nema…a ze to zkratka utratit nechces :nevim: Koupila bych tu dovolenou, ten notebook dejme tomu a treba nejake mensi kapesne a cau. A jinak gratuluju, taky stiram, pracuju primo u zdroje :mrgreen: Ale zatim nic velkeho, max par tisic…tak ted jsi mi dala nadeji :mrgreen: A rozhodne to teda nedudu nikomu rikat, kdyby nahodou :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.04.23 v 14:12

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
28.4.23 14:11

Ze zvědavosti mě zajímá ta vyhrana castka :)

• Citovat
  • Upravit
185
28.4.23 14:12

Přítelův notebook a jeho motorka nejsou společné věci. Je pěkně drzej. Nenech se od něj vydírat. Klidně můžeš celou částku spořit nebo investovat, nebo si za to něco koupit. Není mu do toho nic.

Pokud ale jinak přispívá do domácnosti výrazně víc než ty, přišlo by mi samozřejmé peníze neutratit sama, ale koupila za ně opravdu PRAKTICKÉ věci, co se budou hodit oběma (vlastní auto, které bude moct používat i přítel, novou pračku ap.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
28.4.23 14:14

Takže asi tak - vyhrála jsi peníze. Nejsi vdaná žena, takže celá výhra je Tvoje. Že jsi přítele pozvala na dovolenou je hezké vstřícné gesto.
To, jak se chová, jak je chamtivý a jak Tě citově vydírá je sprostota nejvyššího řádu.
Moje rada zní - velmi rychle se ho zbav.
A na dovolenou vezmi kamarádku nebo maminku.
Hlavně mu nic nekupuj.
Peníze ulož a trošku vychladni. Pak se budeš rozhodovat rozumněji a hned všechno neutratíš za nepodstatné věci.

• Citovat
  • Upravit
8302
28.4.23 14:14

Další blbec. Nárok nemá na nic, může být sakra rád, že mu zaplatíš dovolenou.
Ne, peníze ho nezměnily, pouze ho odkopaly. To jsou kecy, jak by ti dal půlku, to mě pobavilo :lol: :lol: zrovna tento typ by ti nedal nic, možná by ti koupil kindervajíčko, kdyby byl na tvém místě.
Gratuluji k výhře :potlesk: :kytka: peněz! Nikoliv k „výhře“ partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
28.4.23 14:16

Taky si mohl koupit los a vyhrát. Nic mu nedávej, je to asi pěkná vyžírka a drzý jak lázeňská veverka. Dovolená je pěkné gesto a evidentně se projevil.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
28.4.23 14:17
@Zeoli píše:
Další blbec. Nárok nemá na nic, může být sakra rád, že mu zaplatíš dovolenou.
Ne, peníze ho nezměnily, pouze ho odkopaly. To jsou kecy, jak by ti dal půlku, to mě pobavilo :lol: :lol: zrovna tento typ by ti nedal nic, možná by ti koupil kindervajíčko, kdyby byl na tvém místě.
Gratuluji k výhře :potlesk: :kytka: peněz! Nikoliv k „výhře“ partnera.

Přesně. Navíc bych ho potomhle tiatru nenazyvala pritelem. Nechutný clovek :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!