Rychlý vývoj kojence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
4.1.12 21:04

Ahoj, nase mala ja taky hodne dopredu a taky me to dost desi, protoze vsichni kolem me rikaji ze je to strasne brzy, dokonce i doktorka se sla podivat do cekarny, jestli to co slysi dela opravdu nase Emicka a taky byla v soku :roll: Emca taky zveda hlavicku nekdy od 3 tydnu, nekdy na zacatku 1 mesice uz zacala zvatlat, smat se a zanedlouho kdyz lezi na zadech tak zveda hodne nozicky…ted ji budou 2 mesice a desim se toho kdy se zacne pretacet :-). V postylce taky trochu cestuje… Tak jsem rada ze je to i u jinych deti :-) Mame proste doma sikulky ktere se maji cile k svetu.. :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
27.4.12 07:34

V 7 měsících chtít aby dítě mluvilo je trocha moc přehnané ne :roll: :lol: :lol:

@Helwen píše:
Mám 7 měsíční dceru, sedí od 4 a půl měsíce, lozí od 5 (plazení jsme přeskočili), před třemi týdny se začala stavět o nábytek a teď už kolem něj suveréně „pobíhá,“, zubů už máme plnou pusu (teď nám rostou horní a dolní dvojky) ale u nás to je horší s tím mluvením..... Pořád na ní mluvíme, věnujeme se na 300% ale moc se jí nechce do žádných zázraků… Tak čekáme a snad nám do 3 let nebude ukazovat a věci a dělat ééééééé
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
29.12.12 01:54

Ahoj, pise se tady, ze neni dulezite kdy co ditko dela, ale jestli to dela dobre. Jak to ale poznam? Male je 3,5mesice. Tyden se pretaci ze zad na brisko. Ted se zacina zvedat na kolinka a pokouset se o takove to vysoke paseni. Na co davat pozor abych si byla jista ze to dela dobre

• Citovat
  • Upravit
720
29.12.12 02:44

Pamatuji si, jak jsem tuto diskuzi četla a byla jsem frustrovaná. Můj malý se ani neotáčel, ani nelezl, prostě nedělal nic. Potom se najednou posadil, potom postavil a začal chodit v 10 měsících. To byl mazec. Starší dcerka začala až v 13 měsících. Každá máma ví, že přesročnímu dítěti vysvětlí víc, než 10 měsnímu. Musela jsem být neustále v pohovotosti. Stejně jsem se neubránila vražení šoubku do zásuvky (vyhozený pojistky na sloupu a volání elekrikářů), mladej vypadal, jako Einstein po zásahu el. proudem´. Vlásky měl krásně kolem hlavičky. Jako svatozář :lol: :lol: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
29.12.12 02:49

To me cekaj pekny veci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
470
29.12.12 05:32

Já to mám taky tak…dcera má půl roku a to co popisuješ dělala asi tak od 14 dní. Neboj je to všechno v pohodě ale musim ti říct, že každej večer už jsem ráda že usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.12.12 09:44

@zrzana2 mne doktorka rikala, ze dite nebude delat nic na co neni pripravene. Je pravda, ze vojtovky predepsuje opravdu, kdyz je potreba. A nelekni se, muze se zpomalit. Mne prcek v 6 mesicich lezl, sedel, stal a od 7 mesicu obchazel, k samostatne chuzi se dopracoval az v 11mesicich. A vysvetlit 6 mesicnimu, ze se nemuze poustet na znak bylo narocne ;-)

• Citovat
  • Upravit
416
15.12.15 22:36

To jsem ráda, že jsem narazila na takovouhle diskuzi, protože bohužel kolem mě nikdo ryhlíka nemá a neměl. Malá začala lézt dopředu, po předchozím couvání. otořila se poprvé v půlce třetího měsíce a kamarádky sedmiměsíční mimčo teprve otáčet se učí, tak si člověk řiká, že je to torchu divné… :)ale jsem ráda že se něco dozvím on maminek rychlíků. Jak jste to tedy měli s mluvením? malé je půlka šestého měsíce, kdy můžu očekávat první vedomá slůvka? Když jí dám na nočník vždycky tam něco vyrobí a je vidět, že má z toho radost, ale po příkrmech kaká 8 x denně, kdy můžu očekávat že si „řekne o nočník“.
Zajímaly by mě odpovědi jen těch maminek od rychlíků.
Hrozný je že když máte miminko takhle napřed, nemužete se ani pochlubit, protože vás hned všichni sprahnou, že se chlubíte a že jste matka olympionička a že dítěti nejspíš na ukor svého vycgoubání děláte velké příkoří. pritom každý se přeci rád pochlubí svým miminkem a jeho šikovností a nemuže za to, že některé děti jsou prostě pomalejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.12.15 22:42

@Jenesis Motorický vývoj nemusí mít nic společného s rychlým vývojem řeči nebo uvědomnění si potřeby na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
15.12.15 22:43

Moje dcera se otáčela na bok už v porodnici ve třech měsících valela sudy v pěti se plazila od šesti měsíců lezla v sedmi se postavila chodit zacla v deseti měsících. První slova začala říkat v deseti měsících. Teď ji budou dva roky a zpívá celé písničky mluví i ve složitých větách. Jen bohužel kadi i čurá do plinky v tom nevidím vůbec žádný pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
15.12.15 22:44
@Jenesis píše:
To jsem ráda, že jsem narazila na takovouhle diskuzi, protože bohužel kolem mě nikdo ryhlíka nemá a neměl. Malá začala lézt dopředu, po předchozím couvání. otořila se poprvé v půlce třetího měsíce a kamarádky sedmiměsíční mimčo teprve otáčet se učí, tak si člověk řiká, že je to torchu divné… :)ale jsem ráda že se něco dozvím on maminek rychlíků. Jak jste to tedy měli s mluvením? malé je půlka šestého měsíce, kdy můžu očekávat první vedomá slůvka? Když jí dám na nočník vždycky tam něco vyrobí a je vidět, že má z toho radost, ale po příkrmech kaká 8 x denně, kdy můžu očekávat že si „řekne o nočník“.
Zajímaly by mě odpovědi jen těch maminek od rychlíků.
Hrozný je že když máte miminko takhle napřed, nemužete se ani pochlubit, protože vás hned všichni sprahnou, že se chlubíte a že jste matka olympionička a že dítěti nejspíš na ukor svého vycgoubání děláte velké příkoří. pritom každý se přeci rád pochlubí svým miminkem a jeho šikovností a nemuže za to, že některé děti jsou prostě pomalejší.

náš syn se v přesně v půl roce sám postavil s oporou o gauč a z desátého měsíce už máme záznamy jak sám chodí. vzhledem k tomu, že byl nástup docela rychlý, tak jsem to očekávala takhle se vším, ale první slovo řekl táta v osmi měsících, pak zazněly všechny jména rodinných příslušníků a máma jako poslední :mrgreen: ale od dvou roků mluvil srozumitelně ve větách, znal všechny barvy. co se nočníku týká, tak si začal sám říkal zhruba v roce a čtvrt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.12.15 22:46

Dcera se začal v 5m plazit, ještě neměla celých 6 a lezla a v necelých 7m si poprvé stoupla. Teď je jí 7,5 a pomalu obchází nábytek. Leze už docela rychle. A poslední dny vypadá, že vědomě volá mama a tata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
15.12.15 22:51

Synovec byl taky takový rychlík a moje dcera byla se vším pozadu. Ale nočník a řeč u něj v porovnání s naší dcerou dost podprůměr, takže rozhodně nelze automaticky počítat s tím, že dítě tohle tempo udrží ve všech směrech stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
15.12.15 23:35

Rika se, ze takto zrychleny vyvoj vetsinou svedci o predrazdeni nervove soustavy kojence. Tezko rict, co je lepsi. Dite by melo 3 mesice minimalne lezt po ctyrech, aby se dostatecne zpevnilo v zadech… A k tomu nocniku, muj maly v 8 mesicich vedel od prvniho dne, co na nocniku delat, mela jsem radost a kazdemu vykladala, jak sikovne je moje mimco. Po mesici ze dne na den si odmitlo na nej jen posadit a kdyz to zkusim, dostane takovy hysterak… Jo a muj maly se zacal otacet pred ctvrtym mesicem a od kamaradky az po sestym, byl napred, jenze potom u toho kamaradcinyho kluka to slo raz na raz a ve vsem toho meho predhani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
16.12.15 04:39

Také mi bylo řečeno, že příliš rychlý vývoj nemusí být jen důvodem k radosti. U těchto dětí bývá častěji diagnostikovaná hyperaktivita..Ale není to pravidlo a vám všem maminkám rychlých dětí přeji, aby o tu hyperaktivitu nešlo, pouze o šikovnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí