Rýmu neodsávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
23.11.10 13:48

Pro mě bylo nejdůležitější naučit Toninku smrkat, takže už v roce to uměla docela obstojně. Trochu to pozapomněla přes léto a teď už má zase rýmu asi tři týdny, není to vyloženě ta žlutá, a jen smrkáme. Kdyby ale smrkání nešlo, tak bych určitě odsávala. Mám strach ze zánětu středního ucha. Neodsávala bych ale nějak moc často, protože je to pro děti i docela traumatické, tedy aspoň co vidím u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.12.10 10:49

Ahoj moje sedmiměsíční dcerka má vodovou rýmu a pár dní už bojujeme. Když v noci usne, lehce jí namažu pod nosek dětskou prsní mast Koalku a spinká celou noc bez chrapkání s čistým noskem. Škoda, že jí tu mast nemůžu dát přes den, protože by si ji rozmazala třeba do očiček. Přes den odsávám, nemohla bych jí to tam nechat.
Jinak ohledně chlustá… chlapů na chodníky, je to hnus (právě jsem jednoho viděla z okna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.12.10 13:01

tak tu projíždím diskuse a koukám, že tu jsem psala a je to přes rok zpátky…a můžem přidat další zkušenosti…

Psala jsem v září…od února 2010 měla holka mnoho zánětů středního ucha - zkraje po měsíci, pak už po 2 týdnech a ve finále už to praskalo samo. Do července jich měla 7? Několikero ATB, mnoho pokusů o prevenci (automaticky odsávání, kapky do nosu, vše jsme se snažily chránit)

Dlouho jsem se vzpírala, ale nabralo to tak neuvěřitelné grády, že jsem v červenci vyběhala papíry a v srpnu byla na operaci. odstranili jí mandle (zvětšené na 2, měla jí k levé straně, čili se tam zánět dělal „rychleji“). Udělali jí laserem dírky do obou uší a uši jí odsály (slovy dr - nemohla ani slyšet na to ucho a další zánět byl na spadnutí) a jako bonus jí šmikli uzdičku pod jazykem.

Ještě předtím, než padlo rozhodnutí o adenotomii (většina dr radila ještě rok vyčkat), alergolog v našem případě doporučil naočkovat Prevenar. Ač nejsem zcela zastáncem, tak jsem na něj dala a dostaly jsme (jakožto osoby indikované to blyo státem hrazené, ale to teda fakt nerozhodlo, i bych to zaplatila) dávku Prevenaru 13 (ale tedy po operaci). Operaci jsem s ním pak nekonzultovala, probrala jsem to kolem a kolem a bylo to prakticky rozhodnutí ze dne na den…

od té doby zánět žádnej zatím (i když kapky radši doma máme). Rýmu tedy měla za 2 měsíce 2×, ale nikdy to nedosáhlo takových humusů, co tehdá. Lehce zbarvená byla den dva a pak dobrý.

Sterimar nebo Vincentku před odsáváním (a neodsávám automaticky, ale zas tozvážím a pokud to houstne, tak zas tak zatim nesmrká a riskovat hodlam) a pak Nasivin/Olynth a na noc kapku Eucasolu do vzduchu

Zatim musim zaklepat, pokašlává, ale to je dle mého počasím a jejíma plícema po mě…a uši dobrý

Takže ani v téměř 3letech odsávačku neodkládám. Nevyužíváme jí tolik jako ještě začátkem léta, ale někdy je to menší zlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.12.10 20:19

My jsme dali dcerku očkovat Prevenarem 13. Díky tomu, že se narodila v tomto roce, to měla zdarma. Tak doufám, že se nám tak časté problémy (nejen) s ouškama vyhnou. (jsem si nevšimla, že ta diskuse je z roku 2009 :-D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí