S kým trávíte Vánoce? Sami s dětmi a manželem, nebo s rodinou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77704
21.12.25 17:18
@Anonymní píše: Více

no podle @Fee-bee by třeba mohla jít makat do kamenolomu :palec: 80 není přece žádný věk :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 17:30

@Tichošlápek já rozhodnutá jsem. Buď bude máma s námi, nebo já s mámou.

• Citovat
  • Upravit
69122
21.12.25 17:36

Máme prarodiče v rozmezí 72-82 let. Někteří z nich jsou naprosto aktivní, cestují, sportuji, zcela nezávislí, někteří jsou na tom hůř, někdo už delší dobu vegetuje ve stádiu, kdy všecko bolí, nic moc nemůžou, moc nechodí z domu. Rozhodně neplatí čím starší, tím hůř na tom je. A nikdy bych si netroufla říct - je ti pětasedmdesáti, přestaň fnukat, o pět let starší brácha běhá po horách. V určitým věku prostě ty zdravotní neduhy přicházejí, takže nezbývá, než gratulovat těm, komu pomaleji a menší. Ono když v pětasedmdesáti představte vidět a máte v háji kolena, opravdu poslední, co potřebujete slyšet, je vlastni potomek radici vám, jak se máte dokopat k nějaké pořádné akci. Ale mnohem víc oceníte, když vám přinese nákup nebo zařídí třeba dovoz od Rohlíku. Ale - jo, babi, na Štědrý večer té doma nechceme, stavíme se den poté, tak se snaž a všecko nám nachystej, jako moc ráda bych věřila, že takhle někdo ze srandy machruje na netu, ale vlastní mámě by to snad neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
21.12.25 18:35

To je dobře. Já fakt nechápu, co manžel řeší. Podle mě zbytečně přisuzuje tomu štědrému večeru takovou váhu, že chce být sám. Nechápu proč. Kdyby byla máma zátěž, musel pro ni někam jezdit, musel by pro ni vařit speciální jídlo, kdyby k vám přijela na týden… to by možná byly důvody, ale pro mě i tak překonatelné.
Tohle mi připadá taková hloupost. Jen z důvodu, že on chce být u večeře sám s tebou a dětmi. Absolutně nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 18:39
@stinga píše: Více

Prave, tak jiste dokaze stravit 24/12 pripravou na navstevu rodiny 25/12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 18:39

@bigl nevím, co mu přelétlo přes nos.

• Citovat
  • Upravit
3712
21.12.25 18:40

Ale nikdo nemluvil o 20 druzich cukrovi a petichodove veceri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 18:42
@stinga píše: Více

Nevkladej mi do ust, co jsem nerekla. Pani je jiste sto, stravit jeden vecer bez dcerky a tesit se na ten nasledujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 18:43

Tak to tedy good luck. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 18:45
@Fee-bee píše: Více

Ty bys opravdu řekla 2 dny před štědrým dnem své mámě ať letos, když ji už těch 80 a nezvládá vše sama, ať zůstane doma a že počítáš s obědem u ní doma následující den, tak ať začne něco chystat? 8o

• Citovat
  • Upravit
3712
21.12.25 18:47

Nevis? Rodina jsi pro nej ty a tvoje deti, ne tchyne. Co je na tom k nepochopeni??? Si to vem opacne. S tvoji tchyni muzes mit jakkkoli nadstardni vztahy, ale stejne proste u toho stromku na Stedry vecer tam bude pro tebe navic a nerikej, ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 18:49

a tohle tvýmu muži nevadí - že jako vdaná dětná ženská od rodiny máš pořád potřebu se stýkat hodně a furt s matkou a vidět se s ní denně? 8o :think: Trochu psycho, ne?

• na jednu stranu tomůže být pěkný, ale takové chování je dost často nepříjemné pro toho druhého partnera - ženská furt v čoudu-naložená u matky/rodičů, místo aby o to více komunikovala se svým chlapem a prostě s ním žila u sebe doma. Říká se tomu taky nepřerušená pupeční šnůra…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 18:49
@Fee-bee píše: Více

Pro mě třeba tchyně, tchán a ani jeho táta, nikdy u stromečku navíc nebyli. Bohužel dva z nich už tu nejsou a jsem.moc ráda, že jsme často trávili Štědrý večer společně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3712
21.12.25 18:50

Takovou hulvatskou formou jiste ne, anonymni hrdinko. Ale zakladatelcin muz s tim jiste neprisel 2 dny do Stedreho dne. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.12.25 18:52

No to je hezké, ale musíš se domluvit s mužem. Protoze pokud bude trvat na variantě bez tvé mamky, tak ji na to musíš připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí