S kým trávíte Vánoce? Sami s dětmi a manželem, nebo s rodinou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
21.12.25 19:44
@Fee-bee píše: Více

taky koukám jaký zvrat najednou u chlapa, který prý chtěl vždy jezdit na dovču i s její matkou - a ted najednou 24.12. ji nemůže čut ani na 2 hod?
Třebas se jen zmínil a nemyslí to tak, že přesto nejede vlak a zakladatelka to třebas jen hrotí tu situaci zbytečně, kdoví, v jejich botách nechodíme.

Ale nikdo krom zakladatelky netušíme jak to doma mají s komunikací (možná to neví ani pořádně ona sama :mrgreen: )

Já jsem třebas svoji rozvedenou matku zvala na každé vánoce, ne úplně vždy přijela-její věc a rozhodnutí. Naposledy u nás byla 5 let před svou smrtí - 24.12. fakt není jen o obalení řízků, skákala jsem především kolem ní a plnila průběžně různé její požadavky a stížnosti třebas na průvan, atd., takže fakt po večeři jsem byla ráda, že su ráda a těšila jsem se s mužem a dětmi, že večer tehdá zkozknem Pelišky - no jí to vůbec nešlo pod nos, že se na to nechce dívat, ale my se tedy dívali. Pak mi řekla, že už na další vánoce nechce přijet a já cítila takovou vnitřní úlevu - člověk se staral, chystal a nakonec asi všechno špatně, takže mě se fakt ulevilo a o dalších vánocích u stolu díky jejímu chování nikomu nechyběla, ani mě ne.
Já tedy ani nepovažuji 24.12. za den, kdy mají být na povel rodiny spolu za každou cenu, a to zvláště, když ty vztahy přes celý rok nestojí za moc. Rodičenerodiče. Zastávám názor, at si každý dělá co chce a je kde chce, a to i na ŠD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 19:46
@ugluk píše: Více

Jenze zakladatelka o zadnych omezenich sve matky nepise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
21.12.25 19:47
@Tichošlápek píše: Více

Nepsala o tom, že toho má plné zuby. A pokud ano, tak by to chtělo důvod - jestli je z těch, kdo celou dobu pusu nezavře a nadává, bylo by to pochopitelně, ale o tom tu nezaznělo ani slovo. Jen že se muž rozhodl být jen s nimi.

Ano, kdyby se muž zeptal, zda vadí Štědrý den, v životě by mě nenapadlo říct, že ano, pokud bych s tchýni nějak normálně vycházela a jedinou jinou alternativou by bylo, že zůstane sama, aniž by o to stála. Když byla máma v nemocnici, matně si vybavují, že jsem jen muži řekla - pozvala jsem tátu, ať není sám - na což on řekl jen - no jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 19:47
@Anonymní píše: Více

chyba byla už v počátku - jaké že vám vařila, hlídala, pomáhala…to jste měli vše zvládnout vy rodiče! Ale jak jsem psala, ty a chlap jste vlastně nikdy nedospěli, furt jak malá děcka svých rodičů forever :roll: A tohle jsou pak ty konce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
21.12.25 19:48

A tos to takhle jen přijala a dál se s ním o tom nebavila? Jestli mu to doteď vadilo a proč došel zrovna teď k tomu převratu? Nediskutovali jste o tom jeho novém postoji hlouběji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 19:49
@Tichošlápek píše: Více

Tak takovýho chlapa bych si přestala vážit. Měla bych strach, že kvůli nějakému názoru někoho, mě taky ve stáří odloží jak nepotřebný kus.

• Citovat
  • Upravit
69122
21.12.25 19:49

Píše, že už je na tom tak, že sama potřebuje pomoct (proto se u ní taky každý den cestou z práce na chvilku staví), a vrcholem je, když k nim pomalu dojde s miskou salátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 19:50
@Ahep píše: Více

B normálních rodinách si členové rodiny vzájemně pomáhají :srdce:

• Citovat
  • Upravit
21311
21.12.25 19:50

Protoze respektuje názor ženy, se kterou žije ve stejné domácnosti? A do te domácnosti, zve případně někoho na štědrý den? Navic jeho matka by se fakt nehroutila z toho, ze si dame přípitek a spolecne dárky o den později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 19:51

trapný to takhle hrotit už jen proto, že umře každý z nás a nevíš dne ani hodiny; takže jestli její máma zemře, nebude to vůbec to první, že si bude vyčítat, ž spolu nebyli o vánocích :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
21.12.25 19:51

Já asi fakt žiju v jiným světě. My si v rodině tak nějak pomáháme vzájemně. Naši, pokud můžou, pomůžou nebo pohlídaji. My, pokud je třeba, pomůžeme, dovezeme, a tak vůbec. Je to vzájemně, nejsme samostatné jednotky, jsme rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 19:52
@ugluk píše: Více

Hele, nevim, necetla jsem to cele, ale pokud si neumi predstavit dovolenou bez prarodicu, tak to je pro me uzavrena diskuze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
21.12.25 19:54
@Ahep píše: Více

normální rodina si pomáhá navzájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
21.12.25 19:56

Tohle jsem zas nepostřehla já, že by si to nedovedli představit. Jen že spolu jezdili. Tak co, na na některé dovolené taky tátu zvu, co je na tom špatného, když to všem vyhovuje. A dle slov zakladatelky její mámu na tu dovolenou zval její muž, o to nepochopitelnější ji teď ta situace přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 19:57
@Keyllah píše: Více
žádné až od doby, přečti si diskusi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...