S kým trávíte Vánoce? Sami s dětmi a manželem, nebo s rodinou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.12.25 19:22

Maminku samotnou bych nenechala, ale ja sama jsem asi divna, ale mne samotne by vubec nevadilo byt na stedry den sama, lide se hadaji uplne stejne atd, takze za me nijak vyjmecny den, takze bych koukala na telku dala si cukrovi a drink a non. problem.

• Citovat
  • Upravit
21311
21.12.25 19:23

@stinga ale ta mama s nimi trávila každé společné Vánoce. Proc by jednou nemohla dát prostor jen jim? Ne letos - to je skutečně kruté. Ale za rok? Proc ne, kdyz se v klidu domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 19:24
@Tichošlápek píše: Více

Protože ji je přes 80, není na tom úplně zdravotně dobře? Ty bys takovou mámu nechala na Štědrý den samotnou? Nevyčítala by sis, kdyby byla na Vánoce samotná a pak zemřela, že jsi ji neměla na Vánoce u sebe?

• Citovat
  • Upravit
3712
21.12.25 19:25
@stinga píše: Více

Mohla bych poslat 26. fotku hostiny, co dela moje 87leta tchyňka pro 21 lidi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
@Anonymní píše: Více

Ne. Protoze jsi s ni jinak kazdy den. Takže výčitky kvuli tomuto? To fakt ne. Může umřít za rok a může tu být dalších patnáct let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77711

za rok už máma možná bude ležákem v DD, nebo nebude vůbec, je jí 80 probůh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.25 19:26

Máma už není nejmladší, život je hodně křehký, je otázka, kolik Vánoc ještě bude s námi.

• Citovat
  • Upravit
5683
21.12.25 19:27
@Fee-bee píše: Více

ja, ja, taky jsem si říkala - úplná internetová gerojka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77711
21.12.25 19:27

klidně - ale každý není jako tvoje tchyňka, moje babička od 75 nevycházela z bytu, protože toho nebyla schopná, a od 85 byla ležák na plenách v DD,
druhá babička sice „běhala“ do 86, kdy zemřela, ale asi 10 let byla na úrovni 3letého dítěte s plenami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.12.25 19:28

Ono to vyznívá, že do tebe šiju, ale tak to není. Jen to prostě vnímám jinak. Porad bych zkusila z chlapa vypáčit trosku konkrétnější odpověď než ze chce byt jen s vámi. Vsak s nim žiješ dlouho, určitě se nekousnul jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
21.12.25 19:29

To je ale nefer, ty zase poustis dost podstatne informace, ktere jsi uvodem nezminila. Takze ty jsi neschopna sama pripravit Stedrovecerni veceri a obstarat rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 19:29

výše jsi psala ale, že jste se vždy vidívaly denně s matkou a denně jsi byla u ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
21.12.25 19:30

Právě proto, že s nimi trávila každé Vánoce, je to pro ni tradice, rodinu miluje, dcera a děti milují ji. Pro ni je ten den mimořádně důležitý. A najednou má být sama, jako vážně úplně sama. Je úplně jedno, jestli se to dozví dva dny předem nebo půl roku předem, najednou je po dlouhých letech prohlášena za nechtěnou. To v situaci, kdy fakt nikoho jiného nemá, po letech, kdy rodině pomáhala, ale teď už nezvládá a pomoc potřebuje sama.

Hele, já nemůžu říct, že bych svou tchýni milovala až za hrob, má mnoho much, ale je to máma mého muže a dokud on bude považovat za důležité, aby byla s námi, a ona o to bude stát, tak s námi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77711
21.12.25 19:32

ty jsi tak nechápavá nebo se tak děláš? asi tím zakladatelka myslí, že jim její matka pomáhala se vším, když byly děti malé - ne teď :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.25 19:32

vy jste vlastně nikdy nepřestaly být dětmi svých rodičů - fakt jste neuměli nebo ani nechtěli prožít dovču samostatně jako základní vaše rodina - jen vy rodiče s vašimi dětmi?

Ale tak 100 lidí, 100 chutí, co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky