S kým trávíte Vánoce? Sami s dětmi a manželem, nebo s rodinou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18154
21.12.25 21:29
@Anonymní píše: Více

Neobhajuj se, je to normální. Pokud z někoho mluví závist, tak to pouštěj jedním tam a druhým ven.
Mně máma taky pomáhala s hlídáním, když pak šla do důchodu a děti ji milovaly a milují dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
21.12.25 21:49

Mě by jen tak ze zvědavosti zajímalo, jestli lidé, kteří hlásají, že nedostali žádnou pomoc od rodiny, že kompletně všecko zvládli sami, jsou to jejich děti a tím pádem musí veškerou péči o ně obstarat sami, jaký je vlastně důvod. Jestli je to proto, že buď už rodiče nemají, nebo jsou tam vztahy tak pochroumané, že rodiče ze zásady nejsou ochotni pomoct, protože nemají čas, mají své zájmy nebo prostě jen nemají zájem… potom ovšem říct, že přijmout nabízenou pomoc rodičů je důkaz vlastní neschopnosti, jsou prostě a jednoduše kyselé hrozny. Mně když někdo mezi řečí sdělí, že mu rodiče v létě vezmou k sobě na dva týdny děti, jen pogratuluju, že je to moc fajn, a i když já si o tom jenom můžu nechat zdát, v životě by mě nenapadlo přezíravě sdělit, že jsou neschopní, protože já takovou pomoc nemám, takže si to všecko řeším sama.

Nebo mají normálně fungující rodinu, ale hrdě na nabízenou pomoc hlásí - ani omylem, nepotřebuju hlídat, uvařit oběd, vyzvednout ze školky, protože jsou to naše děti! Nebo jim taková pomoc nikdy nebyla nabídnuta? A pak - nese se to generačně, tzn. ani jejich rodičům kdysi prarodiče pomoc nenabízeli? Nebo nabízeli, oni toho využívali, ale teď už sami žijí jinak a tu pomoc dál nepředávají? Já co si pamatuju, naše babička byla vždycky ochotná dle potřeby zaskočit, zvlášť co byla v důchodu a ještě v plné kondici. A naši teda ač nejsou nijak extra hlídací, tak když je fakt potřeba, tak neváhají (momentálně jsem v prosinci střídala práci, jela na střídačku dvě zároveň od rána do večera, muž řešil veledůležitý projekt a táta beze slova 2-3× do týdne vyzvedával a hlídal, ač to po něm chci jindy naprosto výjimečně). Tchánovci jsou na tom hůř zdravotně, zvlášť tchýně, takže ti nehlídají, přesto jsou to ti, které pravidelně na Vánoce zveme, nebo jim aspoň navařím a napeču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
21.12.25 21:58
@Fee-bee píše: Více

Tyjo nevím. Nejsem nějaký nekritický obdivovatel svojí tchýně, u spousty věcí se bez ní fakt obejdu, ale zrovna pod ten stromkem podle mě patří.

Jednak by mi to nedalo, vědět že je sama (není typ, co by s tím byl v zenu) a jednak i kvůli vnoučeti, podle mě jsou ty Vánoce takové víc kouzelné pro dítě i s babičkou. Pokud je hodná, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41551
21.12.25 22:00

Jak se balzamuje? :think: to jako myslíš vážně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77730
21.12.25 22:11
@Keyllah píše: Více

to je hyena v lidském vydání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41551
21.12.25 22:12
@stinga píše: Více

přemýšlím, jak někdo toto muže napsat o milující mamince :think: musí to být hodně neštastná a zlá osoba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77730
21.12.25 22:13

to jsi už překročila veškeré meze :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
21.12.25 22:57

Tak toto bylo pekne hnusny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
22.12.25 00:41
@stinga píše: Více

Zcestne proto, protoze jsou jine nez ty tvoje? Ale jdi ty :roll:

Příspěvek upraven 22.12.25 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
22.12.25 09:56

Zalezi na situaci. Spolecne rodinne Vanoce nikomu neupirame, ale slavime je treba 15.ledna. Ani pomoc nikomu neupirame, dost casto ji poskytujeme, ale na dovolene jezdime a kdyz nebude jina moznost, termin posuneme. Vzdy je mozne se ruzne domluvit a vystridat s dalsimi cleny rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.25 10:09
@Ahep píše: Více

Husty koment, nepripadam si mene bystra ani pomala a presto mi rodice dali na vyplatu ex z bytu, takze jsem nemusela do podnajmu a mama me rada hlidala jdykoliv, protoze ji to bavilo..sila, vid…a do jake kategorie radis ty, co dostanou od rodicu byty a domy, pozemky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.25 10:36

Mě spíš baví ta představa, jak mi máma nabízí hlídání dítěte, co ze zdravotních důvodu nesmí do MŠ a já jí řeknu, že jsem inteligentní a finančně gramotná, tak si raději zaplatím hlídání :lol:

• Citovat
  • Upravit
69122
22.12.25 10:51

Mně to vlastně přijde smutný, pěstovat vztahy v rodině stylem každej na svým písečku. Protože se snadno může stát, že se člověk dostane do situace, kdy tu pomoc opravdu potřebuje, mně přijde děsivý mít vztahy nastaveny tak, že máš zdravý ruce, porad si sám. A to píšu z pozice člověka, který prosí za běžných okolností rodiče o jeden jediný víkend v roce, kdy jsme sami s mužem, a mezitím je to dost ve hvězdách.
Tesej mě i ty Vánoce, naše rodinná spoluprace je už roky nastavena tak, že každej dělá něco, ale ve dvojnásobném množství, pak si to povyměňujeme. Já jsem expert na vánočku a polívku a vůbec se nestarám o salát třeba. A druhá babička, která už nezvládá skoro nic, tak je rovnou obdarovaná hotovým. Ale jsem finančně negramotná socka, fakt upřímně děkuji, moc ráda se směju 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí