Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
Ne, určitě bych jí samotnou nenechávala. Proč si tohle chlap vymyslel pár dní před vánocema?
A ja ho chapu. S mamkou se domluv, ze za ni prijdete 25. a ona bude mit alespon dostatek casu a klidu na pripravu hostiny. ![]()
@Fee-bee píše: Více
Psala, že je mámě 80. Kdo ví, jak dlouho tady ještě bude že jo. Fakt by ti nebylo líto sednout ke štědrovečerní věčeři a vědět, že máma sedí sama doma? Po letech, kdy byla vždycky s rodinou? A to jen proto, že si chlap chce něco vyzkoušet?
V 80, když potřebuje každodenní pomoc, bude chystat hostinu? Tady je vidět, jak někteří lidi nemají ani špetku empatie a lásky k vlastním rodičům.
@arinecka píše: Více
Ja nejsem takova citlivka, takze nevadilo. Stedry vecer je pro me stejny, jako kazdy jiny slavnostni den. A to 25 i 26 jsou taky, ne? Budou alespon vicekrat darky i hezka vecrre… ![]()
Pro jejiho manzela to vlastni rodina neni, je to tchyne. A chapu ho, ze chce byt uz konecne pouze s vlastni rodinou. ![]()
Tak to mohl navrhnout dřív. S mamkou v jejich 80 letech bych ho s takovým návrhem poslala do háje.
Stedry den s partnerem a detmi, potom ruzne babicky a prababicky. Mame starsi dite ve stridavce, takze podle toho. Letos je o vanocnim tydnu u maminky, takze jedeme k nasim, a o Silvestrovskem tydnu k partnerove rodine i s ni m. Jinak u rodicu jsem na Stedry den nebyla uz skoro 10 let, byvala jsem sama a bylo to super ![]()
No jo, jenže štědrý den je prostě štědrý den. 25 a 26 už to je jiné.
My nezijeme v Česku a rodinu mame pres oceán tak i v cesku, s tou v cesku jsme se videli, s tou pres oceán se uvidime v únoru a jinak travime jako rodina ja, manzel a dcera. Jezdime na stedry den na farmu s chráněnými zviraty, kde byva i maly adventni trh, je to moc hezke misto, malo lidi, krasna výzdoba, zviratka, radi na ne prispejeme. pak jedeme domu a mame veceri. Driv jsme jezdili na Vanoce pryč a co mame dceru byly Vanoce doma prevazne, ale letos po delsi dobe letime, meli jsme letet na Sri Lanku, ale nakonec letime zitra do Singapuru.
Nicmene mit rodinu pobliz, tak nevim, asi bysme byli vsichni pohromadě. To planujeme na pristi rok, vsechny sezveme k nam nebo nekam doletime, ale u nas mame velky barak, tak se vejdou nebo si pronajmeme horskou chatku a stravime vanoce tam a budeme lyzovat apod..jako mne vyhovuje byt jen ve 3, ale jak rodinny příslušníci starnou, clovek to prehodnocuje..uvidime kdo na tom jak budr zdravotne a podle toho vybereme misto, u nas je stesti ze todina se snese jak ma tak manzelova, vidame se malo, takze ta setkani jsou vzdy nakonec hezka..
My měli celé roky Vánoce s mými rodiči a tchyni. Rodiče bydlí s námi v domě. A rozumnéli jsme si s nimi.
Tchyně byla bohužel trochu blázen a nebylo nám s ni úplně fajn. Ale nechtěli jsme aby byla sama.
Brala jsem to vždy jako dárek pro mého manžela - aby nebyl smutny, ze je mama sama.
Jako tvého manžela chapu. Je to ale malinko sobecké. A taky je to na poslední chvíli. Zkuste si o tom popovídat a případně program upravit a vymyslet něco, co by ho také potěšilo a přitom mama mohlaˇbyt na večeři…
Moje mamka je taky sama, bez manžela, bez přítele. Naši jsou rozvedení už dlouhé roky. Mamka od nás bydlí 400km, je s námi každé vánoce… a ne jen ten jeden den, ale dojede na 4 dny. Nenechala bych ji na štědrý den samotnou. Vloni byla poprvé u segry, tu má dokonce 550km daleko. Ale už jsem se na ní se segrou tak nějak domluvii že to bude střídat. Taky jsem vloni i byla ráda že budeme sami…jen já, muž a dítě… i muž řekl že se těší že budeme bez mamky mojí, ale nikdy mi neřekl že ji na štědrý den mám říct že má zůstat sama doma, nepříjít na tu večeři… ještě jak bydlí kousek od vás a pak odejde!!! To je fakt kruté.
@Tichošlápek píše: Více
já v tomto tedy nee!! Nenechala bych svoji mamku samotnou na štědrý den… já sama bych si pak ty vánoce neužila. Pokud tedy mají s mamkou dobrý vztah všichni.
Vzala bych děti a udělala si hezký večer u mámy. Ať si panáček vyzkouší, jaké to je být na Štědrý večer sám. To nejspíš ještě taky nezažil.