Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Jak vaši rodiče skousli první Štědrý den, který jste trávili bez nich, a kdy (proč) to bylo? Zrovna to tento rok řešíme, a neprobíhá to vůbec dobře. A samozřejmě si ani Vánoce neužiju s vědomím, že máma u stromečku brečí.
My travili prvni Vanoce sami doma s manzelem prvni rok po svatbe, kdy jsem byla tehotna a mela chvili do porodu. Verim, ze to asi mame bylo lito, ale snad pochopila, ze jako tehotna chci mit nejaky klid a zaroven jsem ji pripomnela, ze i my travili Stedry den doma jako rodina a k babickam se chodilo az 25.
Jako každý rok sama, přítel bude určitě u rodiny která mě nemá ráda, takže asi tak
Ale nestěžuji si. ![]()
@Anonymní píše:
Jak vaši rodiče skousli první Štědrý den, který jste trávili bez nich, a kdy (proč) to bylo? Zrovna to tento rok řešíme, a neprobíhá to vůbec dobře. A samozřejmě si ani Vánoce neužiju s vědomím, že máma u stromečku brečí.
Já letos poprvé bez mladšího syna, ten už je přetažen do té druhé rodiny.
Ještě mám jednoho, toho asi neudám ![]()
tak úplně sama nebudu, možná přijde i sestra, ta letos ovdověla…ale bez partnera to stejně není ono
@Lu66 píše:
Jako každý rok sama, přítel bude určitě u rodiny která mě nemá ráda, takže asi takAle nestěžuji si.
Tak to by mně hodně mrzelo
Partneři by měli být na vánoce spolu
@Venetia píše:
Tak to by mně hodně mrzelo
Partneři by měli být na vánoce spolu
Tak jasně, ale já mu přece nemohu zakazovat ať se nevidí s bratry a ostatními, jen proto, že my se nemusíme. No ale uvidím, třeba bude nějaká změna ![]()
Štědrý den jsme jen my. 25.12. příjde jedna půlka rodiny a 26.12. ta větší druhá půlka a na Silvestra jezdíme ke kamarádům, kde je pak 5 dětí ![]()
My s manželem, tři děti, babička, moje máma, ségra s manželem. Plus dva psy a kocour ![]()
Akorát nevím, jestli čím víc, tím líp, pak už chybí jen tchyně ![]()
Já, manžel, dvě děti a tchyně. Ona je už čtyři roky vdova, ale i když žil tchán, tak jsme chodili na štědrý den k nim. Bydlí v jednom baráku s námi a hlavně my nevlastníme velký jídelní stůl
K našim pak chodíme na oběd druhý den, 25.12. A švagrová s rodinou jezdí ke tchyni na oběd 26.12. Máme to takhle rozdělené. Jen ten rok, kdy byly první Vánoce bez tchána, tu byla švagrová s rodinou i na štědrý den.
My trávíme Štědrý den s rozvětvenou rodinou. Nyní nás je 17.
Scházíme se u mladší sestry a její rodiny, protože bydlí v největším bytě.
Moji rodiče- 2 osoby
Mladší sestra- 2 dospělí, 3 děti- 12, 11, 8 let
Starší sestra- sama
Její děti- mladší neteř- s manželem
Starší neteř s manželem a holčičkou- 9 měsíců
Já s rodinou- 2 dospělí, 2 děti- 13 syn, 10 vnuk
Přijdeme na 15 hodinu, popovídáme, je objednaná obědovečeře- každý si vezme, kdy a co chce.
A okolo 18-19 hodiny přijde Ježíšek. Teď to bude muset být dříve, aby nebyla nejmladší nevrlá.
26.12. jedeme k manželově mamince. Oběd, předání dárků. Procházka s pejskem, a navečer odjezd domů.
Ostatní dny jsme doma. Každý nebo alespoň skoro každý den jdeme na procházku. Buď po okolí nebo jedeme do Prahy nebo někam jinam se podívat na betlémy. Za celý den většinou stačíme tak 10-20 betlémů, najíme se cestou a jsme navýsost spokojeni. Většinou jezdím sama s klukama, jen párkrát jsme jeli i s manželem.
Na Silvestra navečer se jdeme podívat na ohňostroj, a večer zůstáváme doma. Uděláme si jednohubky nebo chlebíčky.
1.1. jdeme za mými rodiči na oběd.
V dětství jsme trávili svátky doma s rodiči. Pak jsem svátky slavila s mužem a dětmi doma. I teď travime svátky doma naše rodina co spolu bydlíme -muž, já, děti, vnučka.
Nikdy jsme nikam nejezdili, naši byli oba z hodně dětí a ani by ty svátky nestačily aby se vše objelo.
Já to mám tak ráda, jsem tak zvyklá a muž je nadšený, nechtěl by lítat přes svátky od čerta k ďáblu jen proto že se to má.
S rodinou s kterou se máme rádi se stýkáme normálně přes rok, objedeme je ještě v listopadu, když jedeme na rodinný hrob.
U stromečku jsme měli mého tatínka, který byl nemocný a věděli jsme že jsou to jeho poslední svátky, to už máma nežila, jinak trávili s mámou doma spolu když už jsme byli s bratrem z domu.
@Kipa22 píše:
Jen s manželem a dětmi. Obcházení rozvětveného příbuzenstva jsem díky Bohu zrušila. Mám je všechny ráda, ale z cestovatelských Vánoc jsem byla vždy totálně vyřízená. Chci poklidné svátky a ne hoňku po rodičích, sourozencích a příbuzných. To pak z Vánoc nezbyde nic. A zrušila jsem i dárky pro příbuzné. Furt se všichni množí.To už bychom nedělali s manželem nic jiného, než vydělávali na dary. U 40 obdarovaných jsem toho měla plné zuby, teď už jich je asi 50 a všem jsem oznámila, že je mám ráda, ale končím s dárkovým šílenstvím a ať nám nikomu nic nedávají. Stačí, kdž nám na návštěvě dají kafe a jsme spokojení.
@Kipa22 píše:
Jen s manželem a dětmi. Obcházení rozvětveného příbuzenstva jsem díky Bohu zrušila. Mám je všechny ráda, ale z cestovatelských Vánoc jsem byla vždy totálně vyřízená. Chci poklidné svátky a ne hoňku po rodičích, sourozencích a příbuzných. To pak z Vánoc nezbyde nic. A zrušila jsem i dárky pro příbuzné. Furt se všichni množí.To už bychom nedělali s manželem nic jiného, než vydělávali na dary. U 40 obdarovaných jsem toho měla plné zuby, teď už jich je asi 50 a všem jsem oznámila, že je mám ráda, ale končím s dárkovým šílenstvím a ať nám nikomu nic nedávají. Stačí, kdž nám na návštěvě dají kafe a jsme spokojení.
Takhle by to chtělo hodně lidí, ale málokdo má koule to udělat. Protože maminka brečí, tchýně se urazí…tak radši pendlují a z Vánoc nemají nic a jsou ještě unavenějsí než před nimi.
My trávíme Štědrý den s rodinou - my 4, moji rodiče a manželova maminka. Je nás 7
Ale bydlí blízko, tak přes den dojedou a pozdě večer odjedou. Odpadá tím dojíždění, dárky mají děti najednou a na Boží hod se už jen válíme u pohádek ![]()
Štědrý den s manželem, dcerou a jejím přítelem. 25 jen my dva, a 26 ke tchánovcům.
@Anna766 píše:
Takhle by to chtělo hodně lidí, ale málokdo má koule to udělat. Protože maminka brečí, tchýně se urazí…tak radši pendlují a z Vánoc nemají nic a jsou ještě unavenějsí než před nimi.
Dnes jsem znovu mluvila se sestrou, souhlasila. Pak jsem mluvila s mámou a řekla, že to chápe a že nemusím opravdu nic kupovat. Sejdeme se v sobotu, poklábosíme, popřejeme si k Vánocům a to je celé. Zaplatit a sehnat 50 dárků by mě asi už přivedlo do blázince. Naštěstí to prošlo v poklidu.