Saháte na nutrie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
2.4.21 08:09
@Rotkovsky píše:
To vy očividně také. :srdce:

To mě nemůže urazit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
2.4.21 08:09

Můj děda je choval na maso, v dětství jsem je jedla často. Takový tmavší králík. A byly z nich výborné klobásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.4.21 08:10
@Russet píše:
Já to nikomu neberu, dobré to může být. Ale při představě, že lovím to zvíře u nás u potoka, kde žije kde co a možná i ti potkani…

no myslim tim maso samozrejme z chovu, ne ze si to nekdo chytne u vody, zabije a stahne…

• Citovat
  • Upravit
42588
2.4.21 08:12
@Rotkovsky píše:
To vy očividně také. :srdce:

Vyjádřila svůj názor, proč hned osobní urážky? Podle mě to taky nejsou hezká a roztomilá zvířátka na pomazlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.4.21 08:15
@Hanka1 píše:
no myslim tim maso samozrejme z chovu, ne ze si to nekdo chytne u vody, zabije a stahne…

To jsem taky u jiného komentáře psala. Ale hladit to a muckat se s tím by mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.4.21 08:16

9⁰

@Betty MacDonald píše:
Vyjádřila svůj názor, proč hned osobní urážky? Podle mě to taky nejsou hezká a roztomilá zvířátka na pomazlení.

Díky předsedo, že ses mě zastal. Ale mě nemůže urazit někdo se 3 příspěvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
2.4.21 08:18
@Aduš8 píše:
Nekrmime a nehladime, ale určitě bych nešla dělat cizím lidem přednášku, co mají dělat oni. Od toho jsou většinou ve městech policajti

Na druhou stranu, kdyby dělali něco, co po příjezdu policie už bude pozdě. Napadá mě krmení koně, který potom prostě uhyne, jak tu byla ta diskuze před pár měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
2.4.21 08:19
@Janli píše:
To není pravda! Na pekáči je luxusní…,

Nebo vyuzená…slintajícísmajlík 8) Ale tady, kde kdysi chovali nutrie v každým druhým baráku, už je nikdo nemá… :,( :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.4.21 08:25
@Russet píše:
To jsem taky u jiného komentáře psala. Ale hladit to a muckat se s tím by mě nenapadlo.

Me taky ne, zvlast kdyz vidim ty jejich zuby…dite v zime ve Stromovce mladeti podavalo kus jablka, co tam nekdo vysypal na brehu, to mlady bylo jeste roztomily…

• Citovat
  • Upravit
24003
2.4.21 08:26
@Dermabion píše:
Jsem v šoku, že se to jí. Snad je to apríl :lol: ne nešahám a nekrmím. Stejně tak holuby. Chapu, že jsou Zoo a obory se zviratky zavřené, ale kvůli tomu nebudu nechávat muckat dítě takové zvire :poblion: a ti kteří krmí a pomáhají tak k dalšímu množení

Dietní maso, podobně jako králičí… Pamatuju, že kdysi dávno, za komančů, se maso z nutrií používalo v nemocničních jídelnách a koupit se dalo občas jen v několika málo prodejnách ve velkých městech, bylo mnohem dražší než vepřový nebo králičí maso… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
2.4.21 08:32
@bse.pedro píše:
Dietní maso, podobně jako králičí… Pamatuju, že kdysi dávno, za komančů, se maso z nutrií používalo v nemocničních jídelnách a koupit se dalo občas jen v několika málo prodejnách ve velkých městech, bylo mnohem dražší než vepřový nebo králičí maso… 8)

Ano, dietní maso. Kvůli těžké dietě mého bratrance děda začal chovat králíky, nutrie a brojlery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
2.4.21 08:40
@Betty MacDonald píše:
Ano, dietní maso. Kvůli těžké dietě mého bratrance děda začal chovat králíky, nutrie a brojlery.

Já už si to skoro nepamatuju, ale kdysi je chovali i naši, ve vesnici je měl skoro každej, za bývalýho režimu nutrie vykupovali celý, pak se výkup pozastavil, prodávaly se jen kůže a po převratu postupně snižovali výkupní ceny, až lidi chovy zlikvidovali… Já jen s nostalgií vzpomínám, jak jsme cca před 30 lety dostali vyuzenou nutrii od jednoho z posledních chovatelů a já jí skoro celou sežral sám… 8) Když vzpomínám na tu lahůdku, mám slzu v oku, něco takového už asi nikdy nezažiju… :,( :,( :,( :nevim: 8) Lepší než sex se světoznámou modelkou… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
2.4.21 08:42
@bse.pedro píše:
Já už si to skoro nepamatuju, ale kdysi je chovali i naši, ve vesnici je měl skoro každej, za bývalýho režimu nutrie vykupovali celý, pak se výkup pozastavil, prodávaly se jen kůže a po převratu postupně snižovali výkupní ceny, až lidi chovy zlikvidovali… Já jen s nostalgií vzpomínám, jak jsme cca před 30 lety dostali vyuzenou nutrii od jednoho z posledních chovatelů a já jí skoro celou sežral sám… 8) Když vzpomínám na tu lahůdku, mám slzu v oku, něco takového už asi nikdy nezažiju… :,( :,( :,( :nevim: 8) Lepší než sex se světoznámou modelkou… :nevim: 8)

Nojo, anebo dědova domácí tlačenka, to už taky nezažiju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
2.4.21 09:03

Rikate uzena nutrie, jo? Asi zadam pozadavek rodicum. Udirnu maji, k nutrii se obcas taky dostanou… @bse.pedro to se udi vcelku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
2.4.21 09:04
@bobulka88 píše:
Rikate uzena nutrie, jo? Asi zadam pozadavek rodicum. Udirnu maji, k nutrii se obcas taky dostanou… @bse.pedro to se udi vcelku? :think:

Ano, my jí měli celou… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová