Salmonela z těstovin?

65168
3.4.19 21:13

To fakt teda není :lol: . Necháváme je v lednici běžně, stejně jako jiní známí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
467
3.4.19 21:17

ne, není a nemá jak. Salmonela je ze syrového masa… :-D

Naopak, chválím, že jídlem neplýtváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.4.19 21:18

Ne- salmonela se tam nemá jak dostat, pokud už v té lednici není něco, co je kontaminované.

Salmonela rozhodně není jen ze syrového masa, ale obecně k množení potřebuje teplo a bílkoviny - a to v těstovních v lednici chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.4.19 21:19

Blbost :mrgreen: Taky schovavam prilohy do druheho dne,knedlik nebo ryzi klidne do tretiho ;) kdyz to zakryjes a das do lednicky,nic se s tim nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
3.4.19 21:21

A vadí když jsou uvařené k obědu a pak je dám do lednice až večer? Kolikrát se ještě během dne ujídá a co zbyde, šoupnu do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
3.4.19 21:22

Ne. Dělám to běžně. To by jsi musela dělat domácí těstoviny a vajíčko by muselo být jeté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.4.19 21:24

Ne salmonela se nemá jak dostat do těstovin. Ta je v syrovem mase nebo třeba syrových vejcich. Taky běžně skladuji přílohy na další den v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
3.4.19 21:28

@lampicka11 Domácí těstoviny dělávám jako zavářku do polévky, ale vejci nic není.
Jsem říkala i mému chlapovi, to by muselo pak být nemocných lidí, co jí ,,hotovky"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
3.4.19 21:29

No salmoneu ne, ale četla jsem, že těstoviny stejně jako rýže jsou náchylnější na zkázu a je potřeba je po uvaření zchladit a co nejdříve uchovávat v chladu. Jinak hrozí otrava jídlem. Třeba dvě hoďky venku asi nevadí, ale půl dne při pokojové teplotě mi už přijde dost. Jednou jsem měla otravu z rýže, kterou jsem vezla po uvaření vlakem čtyři hodiny a pak ji dala do lednice a jedla druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.4.19 21:32

Kdyz testoviny nechate pri pokojove teplote po delsi dobu,muze se tam sirit nejaka bakterie, salmonela to nebude, nazev si nepamatuju. Pokud testoviny mate v lednici, 2 dny vydrzi urcite.
Nedavno jsem cetla clanek.. https://t.tyden.cz/…_511934.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
3.4.19 21:54

@mmm.r Tak 5 dní těstoviny v pokojové teplotě je teda už hnus, to muselo už smrdět. Když uvařím těstoviny nebo rýži a zapomenu dát do lednice, druhý den už je nejíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
3.4.19 23:06

Coze? Tak to bysme se sprominutim zes..li z podoby. :lol: 😂 v pokojove teplote jsou fuj uz vecer ale pekne prikryte folii a dane do lednicky uplne v pohode i druhej den vecer. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová