Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To fakt teda není
. Necháváme je v lednici běžně, stejně jako jiní známí.
ne, není a nemá jak. Salmonela je ze syrového masa… ![]()
Naopak, chválím, že jídlem neplýtváte.
Ne- salmonela se tam nemá jak dostat, pokud už v té lednici není něco, co je kontaminované.
Salmonela rozhodně není jen ze syrového masa, ale obecně k množení potřebuje teplo a bílkoviny - a to v těstovních v lednici chybí.
Blbost
Taky schovavam prilohy do druheho dne,knedlik nebo ryzi klidne do tretiho
kdyz to zakryjes a das do lednicky,nic se s tim nestane.
A vadí když jsou uvařené k obědu a pak je dám do lednice až večer? Kolikrát se ještě během dne ujídá a co zbyde, šoupnu do lednice.
Ne. Dělám to běžně. To by jsi musela dělat domácí těstoviny a vajíčko by muselo být jeté
Ne salmonela se nemá jak dostat do těstovin. Ta je v syrovem mase nebo třeba syrových vejcich. Taky běžně skladuji přílohy na další den v lednici.
@lampicka11 Domácí těstoviny dělávám jako zavářku do polévky, ale vejci nic není.
Jsem říkala i mému chlapovi, to by muselo pak být nemocných lidí, co jí ,,hotovky"
No salmoneu ne, ale četla jsem, že těstoviny stejně jako rýže jsou náchylnější na zkázu a je potřeba je po uvaření zchladit a co nejdříve uchovávat v chladu. Jinak hrozí otrava jídlem. Třeba dvě hoďky venku asi nevadí, ale půl dne při pokojové teplotě mi už přijde dost. Jednou jsem měla otravu z rýže, kterou jsem vezla po uvaření vlakem čtyři hodiny a pak ji dala do lednice a jedla druhý den.
Kdyz testoviny nechate pri pokojove teplote po delsi dobu,muze se tam sirit nejaka bakterie, salmonela to nebude, nazev si nepamatuju. Pokud testoviny mate v lednici, 2 dny vydrzi urcite.
Nedavno jsem cetla clanek.. https://t.tyden.cz/…_511934.html
@mmm.r Tak 5 dní těstoviny v pokojové teplotě je teda už hnus, to muselo už smrdět. Když uvařím těstoviny nebo rýži a zapomenu dát do lednice, druhý den už je nejíme.
Coze? Tak to bysme se sprominutim zes..li z podoby.
😂 v pokojove teplote jsou fuj uz vecer ale pekne prikryte folii a dane do lednicky uplne v pohode i druhej den vecer. ![]()