Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Z jednoho pokusu mi vysel hned prvni.Mam krasnou holcicku. Jdete do toho necekejte.Ja takhle cekala 8 let, jenze muj gynekolog byvaly mi tvrdil, ze jsem v poradku, zdrava, ze je to psychickeho razu.Tak jsem ho pak vymenila a ten mi zdelil, ze mam srustama prorostle vejcovody. Doporucil laparoskopii, jenze na te jsem byla 4 krat a nic.No vlastne jedno mimodelozni. A pak zase 2 roky nic.Tak mi ten druhy dr. doporiucil umele oplodneni a klaplo to hned na poprve.Ted jdu po druhe a verim, ze to klapne taky. Aspon doufam. Jenze ted jsem mela dalsi problem-cysty na vajecnikach.Ted nemam, tak honem, nez se mi zase nejake udelaji.
Ahoj holky, měla bych na Vás takový dotaz. Teď 4. března jdeme s manželem na tu první schůzku do Artu. Mohly byste mi popsat co se tam děje? na co se máme připravit? A jak dlouho zhruba trvá než dojde přímo k zákroku. Malý se nám nedaří, protože mám Endometriozu, v srpnu jsem byla na laparoskopi a tam mi to zjistili. Jinak se uz snažíme 2 roky.
Děkuje za odpověď Anička
@Miriamka 1 píše:
Z jednoho pokusu mi vysel hned prvni.Mam krasnou holcicku. Jdete do toho necekejte.Ja takhle cekala 8 let, jenze muj gynekolog byvaly mi tvrdil, ze jsem v poradku, zdrava, ze je to psychickeho razu.Tak jsem ho pak vymenila a ten mi zdelil, ze mam srustama prorostle vejcovody. Doporucil laparoskopii, jenze na te jsem byla 4 krat a nic.No vlastne jedno mimodelozni. A pak zase 2 roky nic.Tak mi ten druhy dr. doporiucil umele oplodneni a klaplo to hned na poprve.Ted jdu po druhe a verim, ze to klapne taky. Aspon doufam. Jenze ted jsem mela dalsi problem-cysty na vajecnikach.Ted nemam, tak honem, nez se mi zase nejake udelaji.
Asi na tom něco bude, já byla na laparce 16.1.2013 a při odstranění vejcovodu a kusu vaječníku mi ještě zdělili že mám endometriozu
Takže za hoďku k doktorovi a domluvit se na ivf…Jinak já mám 5,5letou dceru, přirozeně…Pak sem brala tu p… depoproveru a od té doby, samé cysty, pak odstranění vejcovodu a endometrioza, takže asi tak…A ty už si se byla domluvit na dalším ivf?
@Aninkátor píše:
Ahoj holky, měla bych na Vás takový dotaz. Teď 4. března jdeme s manželem na tu první schůzku do Artu. Mohly byste mi popsat co se tam děje? na co se máme připravit? A jak dlouho zhruba trvá než dojde přímo k zákroku. Malý se nám nedaří, protože mám Endometriozu, v srpnu jsem byla na laparoskopi a tam mi to zjistili. Jinak se uz snažíme 2 roky.
Děkuje za odpověď Anička
Ahojky, při první konzultaci, vás čeká pohovor, manželovi/přítelovi udělaj spermio, tobě ultrazvuk…Pak tě pozvou 2-4DC na odběr krve(kvůli hormonálnímu profilu),jo a taky vás pošlou na genetiku(měsíc se čeká na výsledky),no a pak posílaj na laparoskopii, ale ty už ji máš za sebou, tak to už se tě netýká…Jinak to je vše co nám dělali. No a dnes jdu k doktorovi domlouvat ivf.Ale jak dlouho od návštěvy půjdeš na ivf-to netušim ![]()
@Reennddyy5 píše:
Ahojky, při první konzultaci, vás čeká pohovor, manželovi/přítelovi udělaj spermio, tobě ultrazvuk…Pak tě pozvou 2-4DC na odběr krve(kvůli hormonálnímu profilu),jo a taky vás pošlou na genetiku(měsíc se čeká na výsledky),no a pak posílaj na laparoskopii, ale ty už ji máš za sebou, tak to už se tě netýká…Jinak to je vše co nám dělali. No a dnes jdu k doktorovi domlouvat ivf.Ale jak dlouho od návštěvy půjdeš na ivf-to netušim
Děkuju za rychlou odpověď. Manžel už na spermiu byl, dokonce přímo v artu, paní na recepci říkala že už znovu jít nebude muset. Co mi tak muj doktor říkal, meli bychom jit „pouze“ na inseminaci
No ja mam endometriozu taky uz dlouho.Ale mala se i presto povedla hned na prvnim ivf, ted uz si picham injekce, jdu do posledni faze a zacatkem mesice jdu na oplodneni.
Ja sla na prvni pohovor 10.1.2013 a ted uz jdu zachvilku na oplodneni. Takze pokud bude vsechno v poradku i krev i spermie, zadne cysty…tak to pujde rychle.
@Miriamka 1 píše:
No ja mam endometriozu taky uz dlouho.Ale mala se i presto povedla hned na prvnim ivf, ted uz si picham injekce, jdu do posledni faze a zacatkem mesice jdu na oplodneni.
Tak já taky doufám že se to podaří hned na poprvé, ted je kolem mě jeste každá druhá kamarádka tehotná nebo ma malý a začínám to blbě snášet, ještě když ti každý radí nemyslet na to. Snad to teď už pujde všechno rychle. Ale jsem ráda, že už se konečně něco děje. To čekání bylo hrozný, nejdřív na laparku, pak tomu dame jeste pul roku atd.
Možná je to blbý dotaz, ale moc se v tom nevyznám IVF a inseminace je to same?
Neni, ja se to taky dozvedela az tu ze je to rozdil.|Pri ivf vam vajicka odeberou a v ten samy den i spermie manzela a daji do skumavky. Inseminaci zavedou spermii do vajecniku, nebo tak nejak. Vajicka se neodebiraji.Jo vase pocity znam, mela jsem to same a jeste kdyz moje sestra rodila kazdy rok(uz ma 6 deti) a ja porad nic.Uz mne to stvalo, mela jsem chut prepadnout maminku a ukrast ji kocarek s miminem.
A najednou mi dr. nabidl umelko, tak jsem do toho sla s tim, ze to klapne a nepripustila jsem si, ze by to nevyslo.Uz od zacatku jsem verila, ze to klapne a klaplo.Mam dcerku a jsem stastna. I ted verim ze to vyjde.:-)
Tak holky, s michálkem jsem domluvená, zítra ve 14:00 mám být v Artu a tam vyfasuju injekce a vše potřebné ke stimulaci a 2-3března mám dostat ms, tak pak to nějak začnu brát či co(to mi vše poví zítra)…Takže snad to psychicky zvládnu, ale už se těšim…Konečně se bude něco dít ![]()
Ano? No vidite jak to jde rychle. Pokud pujdete na ivf, tak si druhy den menstruace striknete sprej do nosu do obou direk rano i vecer.Pak druhy a dalsich 10 dni rano do leve a vecer do prave dirky + injekce dopoledne kazdy den ve stejnou dobu. Mezitim si udelate predoperacni vysetreni, pak 7 den menstruace vas pozvou na krev rano a kolem poledne na ultrazvuk.No ale to budete mit vse hezky napsane na papiru, co a jak mate delat, aby jste to nepopletla.Ja si ted picham sama do bricha.Je to opravdu lepsi, nez do zadku a neotravuju s tim doktora. Jenom prvni den jsem byla, aby mi ukazali, jak to mam mixovat ty ampule a ted uz jsem si 2× pichala sama, jeste zitra a v patek jedu do Artu na krev.
Na odber vajicek se jde asi tak 13,14,15 den od zacatku menstruace.Dr.udela 7 den menstruace ultrazvuk a uvidi, jak zabiraji injekce a jestli se vytvari vajicka.Pak se uvidi.
@Miriamka 1 píše:
Na odber vajicek se jde asi tak 13,14,15 den od zacatku menstruace.Dr.udela 7 den menstruace ultrazvuk a uvidi, jak zabiraji injekce a jestli se vytvari vajicka.Pak se uvidi.
děkuji za odpověď
A bolí to píchání injekcí?
Musi se ta tekutina pichat pomalu, jinak neboli. Pokud se pichne rychle, tak boli.Mne u prvniho oplodneni posledni vecerni injekci pichali v nemocnici na gynde.Tak mi to tam flakla, ze jsem malem spadla z lehatka. A to jsem ji rikala, ze musi pomalu.Ted si picham sama, pomalu a je to supr. Chvilku to pak postipava v brichu, ale pak uz je dobre. Nechte si do bricha.Ja tehdy mela rozpichane obe dve pulky zadku. Nevedela jsem na kterou pulku mam sednout. Jenze jsem mela dlouhy protokol-10 injekci, ted 4 a nevim, jestli mi jeste nejake daji, nebo uz staci, uz jenom tu jednu vecerni, pred odebranim vajicek.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.