Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Miriamka 1 píše:
Musi se ta tekutina pichat pomalu, jinak neboli. Pokud se pichne rychle, tak boli.Mne u prvniho oplodneni posledni vecerni injekci pichali v nemocnici na gynde.Tak mi to tam flakla, ze jsem malem spadla z lehatka. A to jsem ji rikala, ze musi pomalu.Ted si picham sama, pomalu a je to supr. Chvilku to pak postipava v brichu, ale pak uz je dobre. Nechte si do bricha.Ja tehdy mela rozpichane obe dve pulky zadku. Nevedela jsem na kterou pulku mam sednout. Jenze jsem mela dlouhy protokol-10 injekci, ted 4 a nevim, jestli mi jeste nejake daji, nebo uz staci, uz jenom tu jednu vecerni, pred odebranim vajicek.
můžu se ještě zeptat na kolik vás vyšlo ivf? A co ste v tý ceně měli?
Ja to mela za 1000 kc-anestezii. Jinak jsem nic vic nechtela, jenom dat do skumavky, zamichat a vic nesahat. Rikali, ze je to docela riziko, ale i to muze zdarne vyjit a vyslo. Takze muzu rict, ze kdyz odmyslim skumavku, dcerka byla splozena prirodne, bez zasahu, bez nariznuti vajicka…Ale oni vam daji kompletny cennik, reknou, co asi vam doporucuji, co musite a co je zbytecne podstupovat.Mne i tentokrat vyslo jenom ta anestezie a otaznik u nariznuti vajicka(ted si nevzpomenu na nazev toho ukonu) a prodlouzene kultivace.To pokud se nebudou mit k tomu vajicka a spermie, tak se este den dva ceka. A to se uz plati asi 2000 kc. Nevim presne.Ted nejsem doma, nemuzu to opsat z papiru. Takze dcerka mne vysla s lekama a źakrokem na cca 3500-4000 kc.
Děkuji za odpověď, já snad dneska ani neusnu…Sem zvědavá co vše nám zítra řekne, atd…Asi jako každá jiná ![]()
To jo.Ja kdyz jsem byla poprve, tak jsem taky koukala jako suva. Jenze ted uz jsem vedela, do ceho jdu akorat s tim rozdilem, ze minule to trvalo asi 4 mesice, nez jsem dostala ty injekce a ted jedno sezeni a na druhem uz mi dali injekce a uz pomali finisuju.Jde to rychle, pokud maji vse co potrebujou.Budu drzet palce a zitra pisnete, jak jste dopadla.
@Miriamka 1 píše:
To jo.Ja kdyz jsem byla poprve, tak jsem taky koukala jako suva. Jenze ted uz jsem vedela, do ceho jdu akorat s tim rozdilem, ze minule to trvalo asi 4 mesice, nez jsem dostala ty injekce a ted jedno sezeni a na druhem uz mi dali injekce a uz pomali finisuju.Jde to rychle, pokud maji vse co potrebujou.Budu drzet palce a zitra pisnete, jak jste dopadla.
určitě napíšu
A můžu se ještě zeptat, zda ste si vybrala aplikovat injekce jako injekce či pera? A jakej je v nich cenový rozdíl?
Mam normalni injekce dali mi i dlohe do zadku i kratke do bricha.To bylo v cene tech injekci.Za 4 davky(4 prasky a 4 vodiky) jsem platola 958 kc.To slo pekne nahoru. Poprve jsem mela 10 injekci, ale po 3 ampule a platila jsem polovinu.
Tak jsem se teď pídila na netu jak je to s tou inseminací a prej je úspěšnost 10- 15% to tedy není nic moc
. Nemáte to některá už za sebou?
@Aninkátor Ahoj já jsem už na IUI byla a neúspěšně. Je tam opravdu šance malá ale znám spoustu holek co se jim to povedlo dokonce i na poprvé ![]()
@Reennddyy5 Já mám už po druhé injekční pero je jednoduší když si to pícháš sama čí rodina, mě to píchá tchýně a teď na 4 dávky s lékama mi to vyšlo na 1300kč a ještě mi na půl dávky zbyde.Budu držet palce ![]()
@Aninkaaa píše:
@Aninkátor Ahoj já jsem už na IUI byla a neúspěšně. Je tam opravdu šance malá ale znám spoustu holek co se jim to povedlo dokonce i na poprvé
Byla si zatím jednou? A kolik tě to stálo? Budete to zkoušet ještě dál? nebo jdete na jinou metodu. Promin ze te tak zahlcuji otázkama ale nejak v tom tapu a zacinam byt trochu nervozni. Ani z toho poradne nemuzu spat, porad se mi vse honí hlavou. Ještě jedna otázka, je ten zákrok bolestivý. Mohla by si poslat nějaké info o průběhu.
Ahoj, může mi prosím někdo poradit. Netvoří se mi vajíčka, takže musím na darované a nevím jestli mám jít do Artu nebo do Pronatalu
@Miriamka 1 Tak jsem na tebe zvědavá co ti zítra řeknou
Musíš dát vědět já ted byla pořád v práci tak jsem se sem už nedostala a celý vikend nanovo ale už zítra mě čekají injekce už se nemůžu dočkat zákroku
Tak tobě tfuj tfuj ať máš pěkné vajíčka ![]()
@Aninkátor Nevadí jen se ptej já byla úplně stejná. Vůbec to bolestiví není je to jak klasická prohlídka sonem. Den výkonu nás tam bylo asi pět každá se převlíkla do košile na spaní a lehla si do postele neý na ní přišla řada. Výkon netrvá ani pár minutek a pak si jen hodinku poležíš než tě pustí domu. Ležíš tam aby ty spermie hned nevytekly ven. Ničeho se neboj je to pěkný pocit.Byla jsem na tom jednou ale pak už mi nereagovaly léky tak jsem se na to vyprdla a šla jsem do IVF
Urcite napisu, co zitra zjisti.Uz jsem docela nervozni.Mam hruzu z toho, ze budu mit cystu. vajicka jsem minule mela, tak ted pokud nebude cysta bych mela mit taky.No uz at mi je vezmou a zavadeji.Pak budu trpelive cekat az si udelam test. Pokud to bude jako u dcerky, tak az mi prestane chutnat kafe, tak jsem tehotna. ![]()
@Aninkaaa
A můžu se zeptat za jak dlouho cca jsi sla na zakrok od prvni navstevy?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.