Sanus 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
26.3.14 03:04

@Réza 26 ahoj jsem tu nova, pochazim z nachoda a se sanusem mam spatnou zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.3.14 06:24

@marcula ahoj, co Ti provedli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.3.14 17:02

@wobludka lecili me tim spusobem pokus omyl a jen z nas tahali penize a vysledek nikde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.3.14 17:55

@marcula :D no a nechceš to trcohu konkretizovat, takhle je dost těžké to hodnotit :kytka: každý CAR má své výhody a nevýhody, v každém CAR jsou špičkooví doktoři i takoví, které nemůžu vystát (což se nemusí nutně vylučovat s tím, že by nebyli dobří po medicínské stránce, v Sanusu se dr. kterému jsem dovolila akorát podepsat mi propouštěcí papíry, jinak bych na sebe nenechala sáhnout, přitom jím navrhovaná léčba by dopadla tak, že bych byla těhotná o 3/4 roku dřív). A obecně má vždycky CAR do kterého se přestupuje velkou výhodu, a to tu, že má na čem stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.3.14 18:06

@marcula Ahoj, ani se Ti nedivím. Já mám taky špatnou zkušenost, nejde tak o to, že to nevyšlo, to je samozřejmě riziko, spíš, že můj doktor trval na naprosto nevhodném protokolu, a to bez vysvětlení, i když jiní doktoři v Sanusu to viděli jinak. Už jsem jinde a musím říct, že je to úplně jiná káva. Ono je asi úplně zásadní rozdíl řešit úplně zdravou ženu ve dvaceti, když je problém na mužově straně, to je pak 10 oplodněných vajíček a nějak to prakticky vždycky výjde a někoho ve vyšším věku nebo s komplikacemi. Každopádně mně třeba zavedli embryo, o kterém mi ani neřekli, že prakticky nemá šanci. Takže výsledek akorát 14 dní ládování hormony. Jinak všichni jsou v Sanusu moc milí, sestřičky obzvláště, takže se mi odcházelo těžce, ale já jim prostě musím věřit i po odborné stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.3.14 18:48

Se Sanusem ja uz nechci nic mit. Zacal me stimulovat bez jakych koliv krevnich odberu, protokolem s vysokymi davkami,2 x denne, bez vysetreni a procteni si vysledku laparoskopie, gynekologicke prohlidky zkratka podle dr.od boku, dopadlo to tak ze jsem stimulovala uplne zbytecne a bez vysledku, to jak pises o tom veku je taky velmi dulezite, jestli je zene 20 a nejde to nebo jestli je vek pres 30!Dopadlo to ukoncenim stimulace pred odberem vajicek, a skoro 5 mesicni prestavkou nez jsem se z tech hormonu vzpamatovala..pote me byl navrzen dalsi protokol, pak teprv udelal krev kde zjistil velmi vysoke hodnoty FSH a na zaklade meho tuseni jsme navstivili jiny CAR kde mi udelali vsechna vysetreni kde mi bylo sdeleno ze prvni stimulace a jaka koli dalsi v mem pripade nema vyznam. Takze to me pochyby jen potvrdilo a presvedcilo o tom ze bych jen ztracela cas, nervy penize a k vysledku bychom se asi jen tak nedobrali. Bohuzel u CARU kde nam toto potvrdili bychom museli byt samoplatci tak jsme museli zacit v jinem vzdalenejsim centru kde to sami dost nepobirali! Jsme na zacatku ale vse je na dobre ceste a hlavne je tam nadeje ze to vse dobre dopadne..Navic tohle vse nam dr v sanusu tvrdil od zacatku ze vse bude atd atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.3.14 19:06

@marcula a který dr. to byl? Jen jestli se potvrdí mé tušení :D Pokud Ti neudělali hormonální profil (ani ho neměli k dispozici např. od obvodního gynekologa), tak to samozřejmě rozhodně standartní není, a to ani v rámci Sanusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.3.14 19:12

@wobludka ano je to presne jak pises, horm. profil jsem nemela od gynekologa a neudelali mi ho oni ani pred stimulaci ani po ni. Samozrejme to nebylo jedine co se nam nelibilo! Pristup, jednani a nalhavani jak nas vse bude stat stejne a ona se blizila stimulace s leky za 14.000 a i to by bylo zbytecne, jen vyhazovani penez! SILHAN JE JMENO!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.3.14 19:19

@marcula jj, já jsem se s ním potkala před lety a žádné výhrady jsem k němu neměla, naopak mi vyšel bez problémů vstříc, protokol nastavil naprosto ideálně. Ale to bylo před nějakými pěti šesti lety, od té doby jsem se s ním při konzultaci nepotkala, ale vzhledem k tomu, že poslední dobou je to tu na něj jedna stížnost za druhou, tak mě to nepřekvapuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.3.14 19:29

@wobludka a tak se ti po navsteve jineho centra podarilo otehotnet a za jak dlouho? kazdy ma jinou zkusenost ja tu spatnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.3.14 19:46

Já tedy potkala Šilhana jen jednou a stačilo to. Odcházela jsem s brekem, když mi po zamlklém, vymodleném, těhotenství sdělil, že co bych vlastně v mém věku chtěla. Jistě, není mi dvacet, ale po tom mu nic není. Dvě děti mám a chci další. Ono se to chlapům dobře mluví. Oni mohou mít děti ještě v šedesáti a nikdo se nad tím nepodivuje. Ale žena? Do 25 studuje, pak potřebuje mít aspoň rok dva praxi. Ve 38 jsem už pro něj byla příšerně stará. Takže žena má prakticky deset let, aby stihla donosit, porodit, odkojit dvě tři děti a to musí být dobrého partnera a všechno jít jak na drátku. Každopádně, žádná žena není po potratu zvědavá na řeči, že co by vlastně chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.3.14 19:48

Jinak co se týče vyšetření, v novém CAR mi okamžitě na první návštěvě nabídli genetiku, imuno i chlamýdie, krevní obraz, hormonální profil. To v Sanusu jsem nedostala ani po své žádosti. Jestli to všechno bude mít úspěch to nevím, ale mám dnes pocit, že někomu záleží na tom, aby to úspěch mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.3.14 20:03

@Lena74 ano naprosto s tebou souhlasim..tohle vse od genetiky nam take udelali v novem CARU a v sanusu vubec nic z toho! Mohu se zeptat jaky CAR jste zacli navstevovat a v jake fazi jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.3.14 20:04

@marcula Nene, já jsem v Sanusu před lety začínala a zůstala tu. Mám chlapečka z 1.IVF, pak jsem byla těhotná přirozeně, ale miminko se narodilo mrtvé. Jelikož s naší diagnózou lze jen těžko doufat, že se bude zázrak opakovat, tak chodíme do Sanusu opět, zatím neúspěšně, i IVF navzdory. Nicméně nemyslím si, že by za to mohl Sanus, nemám žádné zásadní výhrady - ta důvěra je samozřejmě hrozně důležitá, kdybych ji neměla, tak bych CAR taky měnila. Pokud jsem výhrady měla, tak jsme se zatím vždy normálně domluvili. Ono každý CAR má něco. Takže ta moje zkušenost je spíše pozitivní, ale nejsem žádná zarytá sanusová fanynka, kritika - kor v Tvém případě - rozhodně na místě je a já si ji přečtu se zájmem, člověk aspoň ví na co si dát pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.3.14 20:11

@marcula Začali jsme chodit do Pronatalu, a jsme teprve na začátku. Jsem čerstvě po neúspěšném ET v Sanusu, tak teď musím 2 měsíce čekat, než začneme znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.