Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petka.84 Péťo tak to je super…to u nás opět špatnej…marně se snažím, aby nekouřil, nepil a pod…jak když hážu hrách na zeď. Začínám být z toho všeho utahaná.
Aspoň máš velkou šanci, že se to bude pěkně všechno vyvíjet. To by Vám nemuseli dělat ani ICSI
@Mišulka86 My jsme to resili i s nasi Mudr. Nekdo huli a chlasta a ma deti X, jinej ma proste smulu
Muj chlap je taky kurak a neni abstinent. Kdyz nam ale na tohle prisli, zacal cudit slabsi cigarety a docela to i omezil. Co se piti tyce, maka rukama a navic doma porad prestavuje a neco buduje. Takze vecer u telky dve piva loupne, ale zase neni to kazdy den. Myslim, ze nam pomohly vitaminy a rvu do nej zeleninu, coz je pro nas oba utrpeni
Pro me je utrpeni to poslouchat, pro nej ji snist
Ale snazi se, je to zlato ![]()
@Mišulka86 Ale di ISCI jdeme, treba je ten dobry SPG jen vyjimka, chcem mit, co mozna nejvetsi jistotu ![]()
@Petka.84 Tak u nás je to podobně
Asi půl roku jsem do něj vitamíny rvala…ale teď už se na to vykašlal…ke všemu furt chodí v riflích a to mu taky nemůžu vymluvit. Zeleninu nemusíme ani jeden.To pivo se dá, ale s kouřením mě štve, ke všemu věčně sedí za volantem, takže nic extra. Jinak věčně unavenej a spousta stresu, takže to mu nepřidá. Taky furt něco dělá kolem domečku když je čas
Vím, že to nemusí být příčina, ale mrzí mě, když se snažím pro to dělat maximum a z jeho strany je to spíš takové laxní. Někdy mi příjde, že si neuměl představit, co ženská musí všechno podstoupit a vytrpět…možná jsem jen už z toho všeho přecitlivělá, jak se furt člověk snaží a stále marně ![]()
Hlavně aby vybrali ty nejlepší spermíky
To by se Vám to mohlo klidně povést i bez umělého, když se to zlepšilo ![]()
@Mišulka86 Ono to s tema nasima drahyma polovickama neni vubec jednoduchy. I kdyz ja mam doma asi nejspis prave tu vyjimku, co potvrzuje pravidlo ![]()
V lednu jsme byli na IUI a SPG byl na ho**o. Prekvapily me ty dnesni hodnoty. Nevim, jestli by to slo prirozene, s trpelivosti treba i jo a nebo to jen bylo takovy to stesti, ze to dnes dobre vyslo. Jsem zvedava, co se dozvime zitra. A ty hlavu vzhuru, sice tam je jen jeden, ale bude silnej za vsechny ![]()
@Petka.84 Ahoj holky, já se Vám sem vloupám
Chci se jen zeptat, jak moc se Vám ty hodnoty SPG zlepšily? Já taky doufám, že by se to mohlo pohnout k lepšímu, taky to bylo naposledy lepší, ale stále pod normou. U nás máme problém hlavně s morfologii a tak se chytám každé naděje, že by snad se to mohlo zlepšit…
Jinak tím kouřením to asi nebude, můj ex kouří jak fabrika, má nadváhu, v životě nikdy necvičil a věčně akorát sedí v autě a dvě děti jsem s ním počala ani nevím jak. Můj současný je jak vystřižený z reklamy na zdravý styl, nejradši zeleninu, každý den běhá, nekouří nepije a SPG na nic…
@Lena74 Ahojda, klidne se vloupej
Nejak nemam pamatovaka na presny hodnoty, ale vzdy jsme to meli vse hodne pod prumerem a morfologii uplne nejhorsi
Kdyz jsme v lednu absolvovali IUI, bylo zmineno, ze vysledek SPG je tak na IVF, ale dalsi IUI nema smysl. Ted mame vse nad prumerem
Partner zobe tabletky od zari, kupujeme Selen a Zinek forte a doplnujem to E. Obcas mu udelam celerovou pomazanku. Sice se u toho krouti, mame pak doma ticho, ze by byl spendlik slyset spadnout, ale dava to
Jak rikam, treba to byla nahoda, ze nam to vyslo dobre ![]()
@Petka.84 tak jestli tomu dobře rozumím, tak se Vám zlepšila i morfologie? My měli 2% v obou odběrech, ostatní hodnoty sice na hranici, ale pořád lepší. Tak doufám, že by se ta morfologie mohla taky pohnout. Můj taky zobe vitamíny už 4 měsíce a k tomu bral ještě nějaký ATB
@Lena74 Podle myho vitaminy nejsou nikdy na skodu a jestlize pro chlapa nic moc neni, tak proc do toho nejit. Jen at panove vitaminky zobou ![]()
Drzim palec, at to mate dobry ![]()
Holky, my měli takový kolísavý spermio, jednou měl 2%,pak 0 a teď po vitamínkách 4.embryoložka nám říkala, že se teda dost diví, takhle to zlepšit za ani ne dva měsíce, že na někoho vitamíny vůbec nepůsoběj. jinak je taky kuřák, pivo si taky dá a nějak že by sportoval. takže tak ![]()
@Jana2587 Nam embryolog rikal, ze se taky stale meni normy, takze treba i prave proto je to ted lepsi
Ale byla jsem po narkoze tak pitoma, ze si samozrejme cisla nepamatuju ![]()
@Jana2587 Jani zatim mame dvojbunecny embryjko…zitra kolem osme zavadime
Asi se dam na modleni…i kdyz dneska se mi povedla nechtene rozbit sklenicka, tak snad opravdu strepy budou prinaset stesti
no a co je u tebe noveho?
@Mišulka86 Miško tak to je super, neboj se, to už dá
a oni radši zavádějí takhle tří denní, u maminky je jim líp
u mě nic nového, pořád čekám na MS a už mě to fakt neba, Agolutin byl v úterý a furt nic, hrozně mě bolej záda tak už to fakt chci dostat.jsem nějak 45dc
![]()
@Jana2587 Tak partner natesene poskakuje, ze budeme mit trinactercata
Embryolog taky jasal, ze 14 je jich 13 zralych a oplodnenych, zitra si mame volat jak se jim dari a kdy bude transfer
@Misulka86 Myslim na tebe, urco to dobre dopadne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.