Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahojte holky, jsem šťastná za tohle téma, protože se chystám nosit a připadám si jako totální analfabet. Jelikož čekám prosincové mimčo, řeším teď nošení v zimě. Našla jsem návod na výrobu kapsy z fleecu, celkem to zvažuji vzhledem k cenám kupovaných. Jen pořád přemýšlím nad tím, v jaké poloze to miminko v kapse je. Připadá mi to, jako kapsa ve které je mimčo nějak poskládané, ale zajímalo by mě, jestli mu tím neuškodím. Šátek přece jen drží mimčo v nějaké poloze, ale jak je to pak s tou kapsou? A odkdy můžu začít „kapsovat“? ![]()
Ringle, o jaké kapse píšeš, nemáš odkaz? Řekla bych, že je to spíš kapsa na zateplení, kterou si dáš přes miminko v šátku.
Kapsa je jen zateplení. nosíš v šátku, kapsu dáš místo oblečení přes šátek. protože oblečené mimino třeba v kombinéze se blbě váže
Ringle: kapsa se dává na mimčo, které je uvázané v šátku, či nosítku nebo vaku…
Holky a v čem je nosící bunda jiná, než bunda s ušitou vsadkou? Samozřejmě když pominu nošení na zádech.
@elfans píše:
Holky a v čem je nosící bunda jiná, než bunda s ušitou vsadkou? Samozřejmě když pominu nošení na zádech.
v tom nošení na zádech
z druhorozeným je podle mě nošení na zádech téměř nezbytnost. teda pokud výhradně nosíš.
@chuanitka píše:
Foto zatím nemám, až tak moc hrdá na ni nejsem, nejsem bůhvíjaká švadlenka. Nicméně účel plní výborně.
Já jsem si přečetla nejdříve tohle: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…A pak tu diskuzi. A šila jsem ji zhruba takovou, jako je na straně 5 diskuze, http://www.nosenideti.cz/china.php?…
Holky, myslím tuhle kapsu, kterou zmiňovala Chuanitka. Nějak mi ten šátek do toho vůbec nesedí. Nevěděla bych jak ho uvázat ![]()
@Saxana22 píše:
Pralalinka: Mei tai jsem měla v ruce jednou a tedy nic moc :/ Na rychlovku asi raději RS a nebo nějaké nosítko…
No mame doma jeste Beco, ale vadi me u toho ty vsechny prezky a trcici popruhy kdyz to mam utahnuty na svou postavu tak je to samej spagat ![]()
Prave me prislo to mei tai takovy jednodussi a rychlejsi. a v tom RS se daji nosit i deti vertikalne???
Chuanitka šila zatelovací kapsu. žádnou nosící nemá, nebo to alespoň nepřiznala. v tom odkazu je taky napsáno zateplovací kapsa.
Ringle, na youtube je video, jak nandat kapsu, zkus pohledat
Nejdriv navazes dite, na nej das kapsu ![]()
Takže zkušné nositelky říkáte, že je 100 krát lepší koupit rovnou nosící bundu??? Taky jsem si myslela že budu nosit manželovi věci, ale radu od zkušených je rada od zkušených
, malá se má narodit v prosinci, tak bude něco teplého potřeba a kde na bazarových věcech sháníte tyto bundy? Přímo na stránkách Nošenídětí. cz?
Janina: ano, určitě nosící bundu
Kupuji na nošení dětí. Teď se bundy začnou dost objevovat… Myslím, že bys je užila už teď na podzim na zakrytí bříška ![]()
(Jinak já tedy prodávám tu mikinu AW velikost L zelenou)
Tak zas předem bych to možná nekupovala, leda bazarové, to prodáš případně za stejno. Pokud budeš nosit, bunda se hodí bez debat. Jde o to, jestli si s nošením sednete - mmiminko i ty.
Holky a máte nějaký opravdu dobrý tip na nosící bundu na zimu?
Nic ideálního asi neexistuje. Buď jsou softshellky, ty ne úplné mrazy moc nejsou, buď se pod ní navlíct nebo k tomu ještě nosící mikina nebo vesta. Já mám softshellovou Angel Wings bundu. Žádná prudká elegance to není, ale poslouží dobře. Vonzibunda- dlouhá čekačka, takže na letošní zimu už je pozdě. Jinak se mi bez vsadky líbí víc, než AW bunda. Vzadu se vsadkou to vypadá víc pytloidně, než AW bunda s rozepnutými zipy vzadu. vonzibunda má lépe vyřešenou kapucku pro dítě, ale zase se hůř předělává z nosící varianty na nesocící, což u staršího dítěte je trochu vopruz.
Jinak Susez Knder (nebo jak se to píše. Tu jsem jen zkoušela, je hodně hastrošácká, ale dá se rozdělat na mikinu a samotnou větrovku.
Pak jsou mamajacket vlněné kabáty, ta jsem nezkoušela, vypadají pěkně, ale na nošení dítěte vzadu nemají kapucku.
Mam bunda vypadá jak bunda z devadesátých let, nezkoušela jsem.