Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Holky vim ze se ted resi bundy
ale me trapi ted jinej problem.
Mala se mi borti)nebo jak to nazvat) na jendu stranu a nevim jak ji to odnaucit. Narovnam ji a snazim se saterk dotahnout, ale ona se stejne zkrouti
No jeste to budu zkouset znova a znova…
Skusim hodit foto az ji budu priste vazat.
Utahujes po cele sirce satku? Tedy ne jen lemy, ale beres to poctive kousek po kousku?
@pralalinka mě se malej taky někdy naklápí k jedný straně…ale je to spíš jeho pohybem..ale je fakt, že já mám jen elastickej šátek…musím koupit pevnej
neznáte někoho, kdo prodává šátek, nejmíň 5 m, levně? tak do 500? ![]()
Tak tady foto. To bez toho satku tak snad je jasny ze ta rucicka spadla az kdyz sem ji z satku vyndala a trosku me povadla taky kdyz nema jako oporu ten satek, ale takhle nejak se mi tam krouti ![]()
Dotahuji po cele delce adocela dlouho dokud se mi to nezda pevny, kdybych mela dotahovat jeste vic tak nas to rozmacka
Ona ma totiz tendenci cpat si rucicku do pusinky a tim se mi trosku i vytaci ramenem ven
No nevim.
Jeste zejtra vyzkousim jak bude vypadat v Becu ![]()
@slavuska1 píše:řekla bych, že kvalitní šátek v této délce za tuto cenu neseženeš
neznáte někoho, kdo prodává šátek, nejmíň 5 m, levně? tak do 500?
@agy já vím, tak zkusit to můžu…třeba nějaký po 2 dětech, starší..v čem myslíš že jsou no name horší? Já staršího (a doteď i mladšího) odnosila v elastickém obyčejném, kupovala jsem ho už použitý, dle fotek to asi bude MEdley, prý není moc kvalitní, elastický jsou max do 10 kg, já v tom staršího noila do 12, mladší už má taky 10, ale já si na něj nějak nemůžu stěžovat, službu určo udělal, akorát teď se tam udělala díra, zašila jsem ji, ale už to není ono…já se v šátkách tolik nevyznám, nosím proto, že mi je s mimi u srdce fajn, ale jinak nejem odborník na šátky, tak se ráda nechám poučit ![]()
@markos píše:
Grando, pročti si pár stránek šátkovacích diskusí. Ale ve stručnosti: je dost důležité mít kvalitní šátek. Medley je jedním slovem katastrofa. Levné šátky bývají obyčejná ustřižená metráž. Pokud chceš ušetřit (a kdo ne, že) kup si značkový šátek z druhé ruky. Doporučuji eshop i bazar na nosenideti.cz. Zkus tam pročíst i pár diskusí. Tenhle eshop prodává jen kvalitní šátky, žádnou metráž. To ti usnadní orientaci. Další rozhodování (která značka) je už dost otázkou osobního vkusu. Jinak, šátky Vatanai jsou české a kvalitní (i když já v něm nosila jen 2 měsíce a pak jsem vyměnila za něco onačejšího
.
zkus pročíst pár stránek dozadu viz. výše zmíněná citatce ![]()
Já Ti věřím, že jsi spokojená, jestli jsi ještě nevázala s ničím jiným
Když budeš jezdit celý život ve staré rachotině a nepoznáš nic jiného, budeš spokojená, ale když pak sedneš do pořádného auta, do rachotiny se Ti už nechce - chápeš? ![]()
Tak dneska bylo celkem osklivo a foukal studenej, tak sme vyuzily nasi usitou vsadku do bundy. Je sita podle navodu na nosenideti.cz. Par rad pokud to nekdo chcete sit. nemusite do bundy nasivat zipy pokud sezenete zip kterej vam bude pasovat k zipu do bundy(coz je muj pripad) a vsadku dokonce zapnu i do manzelovo bundy. Dal sem postrehla ze dole je to zbytecne siroky, takze to stejne nosim stazeny. No a celkove vypadam jak balon
ale kdo by tak nevypadal s ditetem na brise
A vsadku sem sila lehce vyteplenou je to ze dvou vrstev sustakoviny a uprostred je jeste jedna vrstva slaby deky.
@pralalinka píše:
Tak dneska bylo celkem osklivo a foukal studenej, tak sme vyuzily nasi usitou vsadku do bundy. Je sita podle navodu na nosenideti.cz. Par rad pokud to nekdo chcete sit. nemusite do bundy nasivat zipy pokud sezenete zip kterej vam bude pasovat k zipu do bundy(coz je muj pripad) a vsadku dokonce zapnu i do manzelovo bundy. Dal sem postrehla ze dole je to zbytecne siroky, takze to stejne nosim stazeny. No a celkove vypadam jak balonale kdo by tak nevypadal s ditetem na brise
A vsadku sem sila lehce vyteplenou je to ze dvou vrstev sustakoviny a uprostred je jeste jedna vrstva slaby deky.
super
![]()
Tak jsem dnes koupila v Malvíkovi nosítko Manduca a uvidíme, jak se v tom bude Štěpíkovi líbit
zítra to ozkoušíme
Máte někdo zkušenost, jak dlouho v tom děcka vydrží? Abych ho nějak nepřetěžovala nebo tak něco… jsou mu 4 měsíce, hlavičku už drží v pohodě (jen když je unavený nebo se právě probudil, ta m maličko klimbe
).
Tak se přidávám k šátkujícim maminám, šátek máme doma už déle, ale furt bylo příliš vedro, tak jsme to zkusili až minulý týden. Malé se to moc líbilo, měla větší výhled a ten pocit, že nemusím hledat někoho na pomoc s kočárkem, že nemusím obcházet půl Brna, abych se někam dostala byl super ![]()
Ale chtěla sjem se zeptat, jak řešíte šátkování, když je přes 30°C?
Mika22: no potíme se jako myši
Ne, oblíknu sebe i malého do bambusu a vezmu šátek s příměsí, nejlépe len či bambus
A nebo raději nevylezu ![]()
@mika22 já teda v takových vedrech raději kočáruju. Jinak pokud bych fakt nutně někam potřebovala a nechtěla se zdržovat kočárem a někde řešit schody atd, tak miminu moiru, sobě moiru (teda extremlight, ještě mám nějaké dámské moira triko nevím z jakoho druhu a to je absolutně na hovínko, potím se pod ním jak prase a potničky v tom mám zaručený
), mezi sebe a mimino strčit napůl složenou plínu (tepelná izolace a zároveň může sáknout pot, plínka je skladná, takže když třeba člověk venku krmí či kojí, tak pak může dát suchou).
Holky prosím o radu jak správně prát šátek?. A taky koupila jsem šátek 4,6m po diskuzích že to určitě bude stačit no a po navázaní bez dítěte, klasického kříže mi camcour v zadu nezbyl, si řikám že to pak ještě dotáhnu a tak mi tam zbude víc, ale i tak myslela jsem si že mi zbude více látky, teď se dokonce i bojím, aby šátek nebyl malý, přitom jsem hrozný diblík
![]()