Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Pokud vážeš kříž s kapsou uvnitř (dokončuješ úvaz s dítětem v šátku), tak ho můžeš dobře rozvázat a s kapsou (zbytkem šátku) odložíš do postele. Můžeš mu třeba připravit kojící polštář nebo načechranou deku, abys ho neodkládala na tvrdé.
4,6 m stačí bohatě, uzel vepředu vázat nepotřebuješ, aspoň ti šátek zbytečně nepřekáží.
Ahojte holky, omlouvám se že vám sem lezu, ještě jsem se ani nezaregistrovala, ale potřebovala bych prosím poradit. Máme krásnou a hodnou dvouměsíční holčičku, která je ale ráda u mě, tak pořád špekuluju nad šátkem, abych trošku i zvládla něco doma udělat. Jen mám jeden dotaz - asi hloupý, omlouvám se
Všude čtu, jak má mimčo trávit čas na bříšku a na zádíčkách, aby se správně motoricky vyvíjelo…já si to s tím šátkem prostě neumím představit, nebráním jí tím v pohybu? Když to řeknu úplně blbě, tak jak se to mimčo učí pak sedět a chodit, když ho vlastně ten šátek nepustí se nějak pohnout? Moc děkuju za vysvětlení. ![]()
Petra
@petulatko píše:
Ahojte holky, omlouvám se že vám sem lezu, ještě jsem se ani nezaregistrovala, ale potřebovala bych prosím poradit. Máme krásnou a hodnou dvouměsíční holčičku, která je ale ráda u mě, tak pořád špekuluju nad šátkem, abych trošku i zvládla něco doma udělat. Jen mám jeden dotaz - asi hloupý, omlouvám seVšude čtu, jak má mimčo trávit čas na bříšku a na zádíčkách, aby se správně motoricky vyvíjelo…já si to s tím šátkem prostě neumím představit, nebráním jí tím v pohybu? Když to řeknu úplně blbě, tak jak se to mimčo učí pak sedět a chodit, když ho vlastně ten šátek nepustí se nějak pohnout? Moc děkuju za vysvětlení.
Petra
Ahoj přečti si tohle
Petulatko, mas snad v planu mit dite v satku 24 hodin denne? Nosi se hlavne na spani a kvuli preprave a kdyz je dite nevrle, jestli ho budes chovat nebo mit v satku, omezujes ho stejne. A v kocare se chodit taky nenauci.
@agy píše:
Petulatko, mas snad v planu mit dite v satku 24 hodin denne? Nosi se hlavne na spani a kvuli preprave a kdyz je dite nevrle, jestli ho budes chovat nebo mit v satku, omezujes ho stejne. A v kocare se chodit taky nenauci.
To máte pravdu, něco takového jsem potřebovala slyšet - číst
Dneska je člověk pořád pod takovým tlakem, co by už mimčo mělo, co nesmí apod…tak se úplně bojí něco vyzkoušet
Díky moc za rady, jdu koupit šátek. Pěkný den přeju ![]()
Zdravím šátkařky,
chystáme se na delší tůru, cca 6 a více hodin.
jakou máte zkušenost, vydrží dítko v šátku (budou mu necelé 3m)??
Teď nosím nejdéle do města max 2-3 hodiny ![]()
@quinny píše:
Zdravím šátkařky,
chystáme se na delší tůru, cca 6 a více hodin.
jakou máte zkušenost, vydrží dítko v šátku (budou mu necelé 3m)??
Teď nosím nejdéle do města max 2-3 hodiny
Ve třech měsících se to lámalao. Mladší do 3 měsíců vydržela taky tak ty2-3 hodiny, pak byla nevyzpytatelná. A od těch třech měsíců ukázkový nošenec, vydržela by tam celý den a ani se nemuselo nic moc dít. Se starším jsem to v tomto věku na delší dobu nikdy nezkoušela.
@quinny Na začátku srpna (malá měla 2,5m) jsem šla 3h na Lysou horu, nahoře nakojila (30minut), a šla jsem 2,5h dolů - celé to odspala
- zatím to byl jediný takto dlouhý výlet. Další mě čeká o tom prodlouženém víkendu teď v září a jsem zvědavá jestli vydrží takto dlouho - no bude muset ![]()
Holky díky za postřehy, já váhám, tak ještě je čas rozmýšlet, pokud se rozhodnu, že ano, tak už nebude cesty zpátky a vydržet to bude muset. Ale samo nechci aby došlo na nervák pro všechny zúčastněné ![]()
a ještě mě napadá, co preferujete za úvazy na delší cesty?
Já vázala s elastikem jen kříž s kapsou venku -kolíbku a teď s pevným zase jen s kapsou uvnitř, většinou taky kolíbku, ale na výlet to budu určitě kvůli zádům muset směřovat víc na vertikál počítám ![]()
Holky, vim, ze to tady uz bylo omylano nekolikrat dokola, ale je tady tolik stranek, ze to v rychlosti nemuzu najit. ![]()
Chystam se koupit prvni satek a rada bych nosila mimco od narozeni. Protoze nemam zadne zkusenosti a nevim, jak nam to bude vyhovovat, nerada bych investovala zavratne sumy. Muzete mi doporucit nejaky satek pro zacatecniky? Je lepsi elasticky nebo pevny? Staci delka 4m, kdyz jsem postavove celkem stihla, ale vysoka? ![]()
Ahoji,
také se připojuju do klubu „nosiček“
.nosíme od 3.týdne a malá si na to tak zvykla, že jí bohužel mám problém uspat jinak než drncáním v šátku a někdy zabere i kočár. Ale to musí být na boku a zabalený ručičky…jinak s nima máchá a nemůže kvůli nim usnout:-).Jak jste na tom vy s usínáním miminek ze šátku? Mně opravdu má problém usnout jak během dne tak i večerní usínání bývá horor. Mohla jsem si jí tím šátkem rozmazlit? Děkuji za odpovědi ![]()
Ringle: za mě pevný, z druhé ruky koupíš kvalitní i za 1200,– - podle délky a značky. Jakou nosíš konfekční velikost?
Luuca: myslím, žes jí nerozmazlila
Prostě má ráda pocit semknutí. Zavinuješ?
@Saxana22 píše:
Ringle: za mě pevný, z druhé ruky koupíš kvalitní i za 1200,– - podle délky a značky. Jakou nosíš konfekční velikost?Luuca: myslím, žes jí nerozmazlilaProstě má ráda pocit semknutí. Zavinuješ?
Děkuji za radu
A kdy se nosí elastický? pořád se v tom nemůžu zorientovat. Nosím velikost 38…teď mám sice pár kg nahoře, ale mám v plánu se jich rychle zbavit…vysoká jsem 177cm…
Elasticky je omezeny vahou, je proste na mensi mimina, ale ten pevny je na ne taky, ja ted koupila pevny satek babylonia a jsem spokojena ![]()