Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18357
1.10.12 15:34

@Brunifid ten muj chce nosit. A ted kdyz mame rvave obdobi tak bude muset nosit kdyz chodim pryc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
1.10.12 15:37

@Brunifid Já zatím u jednoho šátku vytrvávám i po 4m nošení. Nějak nevím proč bych měla mít více :)) - ale je fakt že nosím jen jedno dítě, a ne dvě jako ty :)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
1.10.12 15:46
nosím jen jedno dítě, a ne dvě jako ty :)
:cert: :mrgreen:
Někdy je taky potřeba šátek vyprat. Jiný šátek beru na delší vycházku, to vážu vícevrstvé úvazy, co líp rozloží váhu a líp se v nich nese, na kratší vezmu batoháč. Když vím, že budu venku sundavat a zas navazovat, vezmu na válení v bordelu něco, co se nepere ručně, ale jde hodit do pračky. A tak dále. Ženská, boty taky nemáš jenom jedny, ne? :twisted:
  • Citovat
  • Upravit
PetkaK
1.10.12 15:48

@Brunifid Tý jo boty - no už rok mám dvoje - jedny sandály a pak pohorky :) ale to je tím že jsem lína jít do obchodu :) a když už se tam vydám, tak si stejně nevyberu, protože je všechno na kramfleku.

No my jsme teď byli na dovolené, mladší jsem odšátkovala - kočár jsme vytáhli jednou. A starší pěkně všechno po svých - a jednou jsme na ní vytáhli ergo, když už byla fakt grogy a museli jsme jít ještě daleko.

Na záda bych se už měla naučit něco vázat, ale zatím mám s malou obavy :think:

• Citovat
  • Upravit
887
1.10.12 17:39

Holky, tak jsem se na gekony vykašlala a objednala si Storch Alberta 4,1m. Snad to bude stačit :nevim: Každopádně vám děkuji za rady, hodně jste mi pomohly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
1.10.12 17:46

@Ringle Můj první šátek byl Storch Anna 4,2m (nepřeměřovala jsem) a stačí mi dodnes na všechno :palec:

• Citovat
  • Upravit
81479
1.10.12 17:54
@PetkaK píše:
@Brunifid Já zatím u jednoho šátku vytrvávám i po 4m nošení. Nějak nevím proč bych měla mít více :)) - ale je fakt že nosím jen jedno dítě, a ne dvě jako ty :)

já měla ve 4 měsících jeden, navíc aušus. U druhého jsem momentálně na asi šesti, raději to nepočítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
1.10.12 18:20
@Brunifid píše:
@Ringle Můj první šátek byl Storch Anna 4,2m (nepřeměřovala jsem) a stačí mi dodnes na všechno :palec:

Je, tak to jsi me ujistila, ze jsem teda asi udelala dobre :palec: Uz se ho nemuzu dockat. Mimco se ma narodit v listopadu tak do te doby musim natrenovat uvazy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
2.10.12 23:17

Já si pořizovala druhý šátek, protože jsem ten jediný měla dost často poblitý. teda schnul velice rychle, ale to jsem radši přehlížela 8).

Momentálně potřebuju něco prodat, protože mám zálusk na gekony od lamy 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
2.10.12 23:19

Petko, každý šátek se chová jinak. Obvyklá fráze „od novorozeněte po batole“ pro mě platí jen u jednoho šátku a to je na potvoru len, takže žeehleníííčkooo :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.10.12 11:02

@markos Já nevím no, mám první šátek Storch Leo a nosím v něm od narození druhou dceru a když na to příjde tak i první dovuletou a nějak rozdíl nevidím.

Takže já mám úchylky jinde - v plínách :)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
3.10.12 11:10

@PetkaK Hele pokud nemáš srovnání, jsi šťastná to žena a stačí Ti jeden. Jak k tomu trochu čuchneš, poznáš rozdíly a možnosti. 8)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
3.10.12 11:14

@Brunifid Nemám srovnání, a nosím spíše výjimečně (do obchodu a tak), na delší procházky máme kočár, protože mě to dítě na břichu překáží. A kor teď když už si musím obouvat boty, to nebudeme nosit vůbec. Ale jinak jsem za to ráda, protože jsme teď 4 dny odšátkovali dovolenou a byli jsme i na prohlídce jeskyně a hradu, což by s kočárem samozřejmě nešlo.

• Citovat
  • Upravit
81479
3.10.12 11:16

Přidávám se k Markos. Šátek od narození po batole podle mě není. Tedy možná je, ale je to pořád kompromis. Leo mi přišlo na miminko fajn. Chodícího dvouleťáka si na poponesení taky dovedu představit. Ale roční desetikilové nechodící dítě na 3 hodiny ani náhodou. Ale někdo má na to stavěná ramena, tenké šátky mu nevadí. Já mám ráda tlusťochy a s těmi se mi miminko vázalo první 2 měsíce špatně. Pak už jsem využila stejné šátky až do teď.
jediný nosný, přitom vcelku poddajný a středně tlustý šátek mi přijdou vlněné zelené ryby od Didymosu. Ale to je zas vlna, jako jediný šátek nemyslitelné.

A analogie k plínám - taky se dá odlátkovat dítě jen ve čtvercích a Kikko svrchňácích. Je to otázka pohodlnosti, rozežranosti, koníčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
3.10.12 11:27

@Lama Lama Ještě jsi zapomněla na no-cotton od Nati :srdce: Škoda, že ho mám jenom v šestce, což se mi nechce motat, takže mimino vážu ponejvíce do Didy Antracitu (bavlna+konopí), je to tenké a je to čtyřka, čili délka akorát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak