Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Já mám problém, že se do žádné bundy oba nevejdem. Nemáte někdo zkušenost, že jste měli dítě normálně venku na bundě, patřičně oblečené a přes něj nějaká ochranná zimní kapsa? Dá se to nějak použít, i když bude dítě v poloze kolíbka?
@Baaru píše:
Já mám problém, že se do žádné bundy oba nevejdem. Nemáte někdo zkušenost, že jste měli dítě normálně venku na bundě, patřičně oblečené a přes něj nějaká ochranná zimní kapsa? Dá se to nějak použít, i když bude dítě v poloze kolíbka?
ochraná zimní kapsa je dost tenká. fouká pod ní. na podzim a jaro bezva. Zimu jsem s ní začala a pak jsem pořídila nosící bundu, protože to se fakt nedalo. Kolíbka je podle mě víhodou, že dítěti netrčí nohy ven. Trochu horší je to na větrání a přívod čerstvého vzduchu.
Jo moment, už to vidím, že chceš vázat na bundu - tak větší dítě dejme tomu, ale bude to strašně klouzat a já bych praskla vzteky. Mimino si na bundu neumím představit vázat.
@Brunifid No já myslela, že já budu mít normálně zimní bundu a dítě bude uvázáno přes, ale to se asi moc dobře udělat nedá nebo jo? Já nikdy nevázala, takže zkušenosti žádné, ale potřebuju něco vymyslet na rychlé čůrací vycházky se psy. bydlíme ve 3.patře bez výtahu a nemůžu pokaždé tahat kočár, když půjdem ven třeba jen na 15 minut. Navíc se narodí až v prosinci, takže bude pidi a teď babo raď
asi nezbyde, než nějakou velkou bundu pořídit ![]()
@tytyty termo kupovat nemuzu (krom toho ze na to nemam) z toho duvodu ze maly mi roste strasne rychle do delky takze by mel za chvilicku vsechno kratke ![]()
@Lama Lama takze doporucujes nosit co nejvice na brise v moji bunde (na „nosici“ fakt nemam)?? no to by asi slo…
cili obliknout prckovi, bodycko, puncochy, kalhoty, mikunu, satek a moji spolecnou bundu? ![]()
@Verylka píše:
@tytyty termo kupovat nemuzu (krom toho ze na to nemam) z toho duvodu ze maly mi roste strasne rychle do delky takze by mel za chvilicku vsechno kratke![]()
@Lama Lama takze doporucujes nosit co nejvice na brise v moji bunde (na „nosici“ fakt nemam)?? no to by asi slo…
cili obliknout prckovi, bodycko, puncochy, kalhoty, mikunu, satek a moji spolecnou bundu?
přesně. možná bych vynechala i tu mikinu. Spíš přidala ponožky. Zkrátka jako sebe, navíc má ten šátek.
drahé funkční oblečení kupuji bez ťapinek. Většinou je to strščové, dobře se to vytáhne do šířky, do délky ohne. KLuk už má merino svetr třetí zimu, kamaše stejně tak.
@Baaru ja mam momentalne pulrocaka a teda zatim to resim tak jak psaly holky prcka do satku a na nas spolecnou bundu tak yna venceni nebo na rychlou prochajdu at nemusim furt litat s kocarem… ale chtela jsem ho zacit vazat na zada coz neni evidentne dobry napad cili zustaneme u vazani na bricho a budem v moji bunde (jeste ze je dost velka
)
Já jsem teda na funkční oblečení taky škrt, nemám z toho nic, řeším klasickým oblečením a žijeme. Do té bundy jsem konečně zainvestovala (po dvou letech
), ta mi přišla dobrá. Ale zas to je kompromis, protože je je jenom softshelka, na zimu je to slabé, budu pod to oblékat sobě i dítěti svetr. Chtěla jsem to jakože na celorok. Do mikiny už se mi investovat nechce, ta by se v zimě dala vzít pod bundu a nemusela bych nás navlékat do svetrů. No uvidím.
Na záda jsem začala vázat na půl roce, u druhé možná začnu dřív, a pak už jsem ji z těch zad dopředu nedávala, nám se to osvědčilo. Mně to dítě vepředu prostě překáží ![]()
@Brunifid píše:
Na záda jsem začala vázat na půl roce, u druhé možná začnu dřív, a pak už jsem ji z těch zad dopředu nedávala, nám se to osvědčilo. Mně to dítě vepředu prostě překáží
taky tak
Nemáte některá zkušenost s touhle bundou?: http://www.rebekaq.cz/…ka-celorocna
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat něco ohledně úvazů. Mám holčičku 3,5 měsíce a v šátku ji nosím od 5. týdne, podotýkám, že zatím pouze doma, případně na dvorku. Nechtěla vůbec ležet, ani se vozit v kočárku. Šátek mám zn. baby-doo 5m. Vždy jsem používala jen kříž s vnější kapsou, když jsem věděla, že bude spát. V bdělém stavu tam dlouho nevydrží. Proto jsem nedávno začala vázat úvaz Budha v kříži s kapsou http://www.babysatky.cz/index.php?…, aby se mohla dívat a sledovat, co se děje. Byla to celkem fuška ji tam dostat, váží už 6,5 kilo. Jí se tam moc líbilo, ale mě to strašně tlačí na břicho, bolelo mě a nemohla jsem pořádně dýchat. Možná jsem ji měla špatně, nevím.
Máte nějaké tipy, rady… na jiné úvazy, případně na nějaká videa apod.?