Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3339
7.11.12 14:57

Ahoj holky, můžu se vám vtírnout s dotazem?
Nosíme od malinka v manduce (šátek mu vadil a stále vadí), zatím na břiše. Synkovi bude 11m, má kolem 9,5kg, tak bych chtěla začít na zádech. Když jsem to ale zkoušela, tak tam sebou tak mlel, točil se a vykláněl a různě hroutil na všechny strany, že to fakt nešlo. To bych mu ty záda spíš zničila. Utaženo ale bylo myslím dobře. Co s tím? Zkoušet dál a on si zvykne, nebude tak nadšený z nového rozhledu a zklidní se?
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.11.12 15:00

Zkoušet. nejlépe venku. v těch 10ti měsích jsou už to knzervy a chvíli trvá, než si zvyknou. dobrý je uplatit křupkou (ikdyž nevím, jestli v 10ti měsících stále frčí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
7.11.12 15:10

@Lama Lama no jejej, křupky jsou nej :) Ono se mu tam líbí, mně právě přijde, že až moc. Všechno sleduje, furt se po všem sápe… Na břiše je zvyklý a je v klidu. Tak jo, vrhnu se do šití bundy a budem trénovat :)
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
8.11.12 14:38

Děkuju za odpovědi.. Tak to my asi zimu ještě na břiše odnosíme. Já na zádech nemůžu nosit ani dvoukilový baťoh, bolí bolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.11.12 16:39

Ahoj holky, chci se zeptat, jak řešíte posouvání překřížení šátku na zádech? A ještě, dělám kříž s vnější kapsou a ten příčný pruh mám vždycky volný, tak co dělám špatně? :nevim:
Malá už v šátku vydrží, ale naprosto nesnáší šátek přes hlavičku, bojím se aby jí to nedělalo něco s krkem? Je jí 7 týdnů, skoro 8.
Tady foto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
16.11.12 16:46

@Turante kříž s kapsou venku jsem nevázala, přijde mi, že líp se dotahuje kříž s kapsou uvnitř, nechceš ho zkusit? a řekla bych, že máš málo podsazeno, kolínka mají být výš, než zadeček :think: Na fotkách je dítě sice na boku, ale princip je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.11.12 17:03

Máš málo podsazeno, mimi má nožičky moc blízko u sebe. jinak já vážu taky s kapsou venku, sice se hůř dotahuje, ale mě přijde celkově snažší. Na zádech má občas tendenci se kroutit, ale když ho po vložení mimina natáhnu, tak většinou vydrží nezkroucenej :-) dávám fotku, jak má můj malej nožičky od sebe, i když ten úvaz na fotce nemám rozhodně dokonalej, to je mi jasný, malej se tam zrovna mlel:lol: ..taky mám kříž s kapsou venku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
16.11.12 17:41

Slavuško, neřekla bych, že je to dobrý příklad, taky nemáš podsazeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.11.12 17:46

@agy já vím, že to není nic moc, dala jsem ji sem jen tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.11.12 18:02

Hm, tak to mám opravdu špatně, a ještě ona má látkovou plínu, tím pádem se s ní dost špatně hejbe. Máte to taky některá nebo to mám dělat v jednorázovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
16.11.12 21:07

@Turante já dávám od začátku v látkovkách, nemyslím, že by to dělalo neplechu. Spíš je to celkově o cviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.11.12 21:26

@Jitu2 To je pravda, zatím jsem ji tam měla jen párkrát. No budu zkoušet, a co to přetahování hlavičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.11.12 07:52

Turante, máě elastik, že?

Spousta šátkařek používá látkovky (já taky), bývá to někdy nešikovné při vázání kolíbek, ve vertikálu není problém. Akorát jsme si dávala pozor na svrchňáky, nejraději mám do šátku PUL hapa daipa - nemají suché zipy, jen patentky, netlačí.

Klidně dojeť na školení, máš to kousek ;) Akorát mám teď po laparce, tak to bude asi lepší až příští týden, to už snad budu nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
23.11.12 11:40

Ahoj holky, můžu poprosit o radu?? :kytka:

Zkusila jsem Damču dát do šátku.. nejdříve elastik medley.. fakt na nic a ted mám pujčený pevný giresol nebo tak nějak… líbí se mu tam a i pro mne je to celkem pohodlné (v elastiku mne bolala záda, v pevném jen někdy)

Pode youtubka jsem se naučila vázat kolébku v kříži s kapsou uvnitře… nejdříve jsem tam malého měla jakoby do C, ale to už jsme vychytaly…a chci se zeptat.. na co si mám dávat pozor, abych mu neuškodila? Může mi to pls někdo pospat, jak má být mimčo usazené atd?? Nějak po lopatě prosím?

Má být šátek dotažený uplně všude? já jak přetáhnu tu kapsu, tak ji máme nahoře takovou plandající.. ale drž ot tak nevím…

a taky hlavička se má opírat o moje rameno asi, že??

A mám zkusit ho dát i do svislé polohy? mám z toho strach, že to nezavážu dobře a zničím mu zádíčka…

Moc děkuji za cokoliv.. nemám vokolí možnost se někoho zeptat :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
23.11.12 12:32

Kolik je miminku? Na které video jsi koukala? Doporučuju tohle http://www.youtube.com/watch?…
Mohly by tam být i odpovědi na tvoje otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí