Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Verylka píše:
Holky muzu mit dotaz???jak navazat kluka na zada kdyz se mi tam stavi na vsechny 4?
My taky bonovaly s vazanim na zada, nejlepsi bylo rychle nahodit na hrb, pripacnout(zlehka) se ke zdi, aby se ditko nemohlo oddalit a vazat kapsu. Kapsa mi vyhovovala, ze udelas uzel a pak uz vazes v klidu, protoze dite uz drzi na zadech. Nejrychlejsi je sice batoh, ale s nepracujicim ditetem je dost tezke ho uvazat spravne.
Ještě jsem si vzpoměla na úplatky (řipoměla mi to Agy překlepem „bonovaly“ - četla jsem to bonbonovali
). koupit pytek křupekm 2 dát do ruky ještě před navázáním a pak jen rychle podávat během dovazování.
No jo jenze kdyz me ten muj rampepurda vstava uz po nahozeni na zada
zkusila jsem to pres hlavu a banan ![]()
@Verylka píše:
No jo jenze kdyz me ten muj rampepurda vstava uz po nahozeni na zadazkusila jsem to pres hlavu a banan
Hned jak ho nahodis, priplacnes se ke zdi
znam to, jde o vteriny ![]()
@Terem píše:
ANEBjája, napadají mě úvazy na bok. Tam má dítě největší rozhled, jen nejsou tak pohodlné pro nosiče.
a jaký konkrétně máš vyzkoušený? já zvládla včera jen zkusit cosi, co bylo nazváno prostě „na boku“, tzn střed na rameni, od něj šikmo k protějším kyčlím zepředu i zezadu, tam překřížit a na druhým boku uzel. ale prďola je fakt malej, byl tam teda moc spokojenej, ale já ho musela přes záda hodně jistit, pustit jsem ho nemohla ani na vteřinu
mě se ale nosil líp než na břiše ![]()
někde nějaká stránka, kde je opravdu hodně úvazů? protože poslední dobou jsem tu zahlídla pár názvů, který jsem neviděla a to jsem úvazy hledala na nsenideti, kde je jich fakt hodně
Každý úvaz, když je správně navázaný, tak miminko dobře jistí. Jinak je třeba dál trénovat.
Dobře fixovaný je třeba tady: http://www.youtube.com/watch?…
Projdi si všechna její videa, možná si tam vybereš něco jiného.
Nejvíc úvazů je na www.nosenideti.cz, dobré návody jsou i na www.vbavlnce.cz
Mám takový dotaz začátečníka
mám doma 2 týdenní miminko a chci zkusit nějaké úvazy, kolébku v kříži s kapsou uvnitř a klasický kříž s kapsou uvnitř. Jde mi o to, že si nedokážu představit, jak tam to mimčo dýchá. V kolébce a ještě třeba pod bundou? Jak má položený obličej v kříži s kapsou uvnitř? Když bude mít hlavu na stranu, tak se mu to třeba po delší době líbit nebude. Teď nevím, jestli to píšu srozumitelně ![]()
@Baaru Ve vertikále je do klubíčka podsazené, hlavičku si vlastně opře čelem o Tvoji hrudní kost. A dýchá předehřátý vzduch ![]()
Děti měli hlavu na stranu, dcera tedy prvních pár týdnů trvala na tom mít zabořný nos do mně. Dýchala v pohodě. Jakmile trochu poporostou a udrží hlavu (cca 2-3 měsíce), tak si tu hlavu budou otáčet, jak potřebují. Ale ještě chvíli bude třeba jí zajistit lemem. Ono něco jiného je jí držet chvilku a v klidu a něco jiného v pohybu na delší nošení.
Teď jsem ji zkusila uvázat, jen na chvilku a myslím, že nebyla úplně proti, ale asi jsem to neměla úplně dotažené, budu to zkoušet. Přišlo mi, že nemá úplně kulatá záda, ale přesto tam mezi obličejem měla místo. Ona tu hlavu docela zvedá, vím, že to zatím asi neni optimální.
Ten
kdo mi doporucil a ukecal me ke koupi pevneho satku neurcie znacky by mel dostat radne nakopano do vite kam!!! s tim nejde NIC utahnout a navazat! furt mi nekde planda latka krom toho ze to proste neobepne kluka!! do haje!! uz jsem mohla mit 600,– pridat k tomu par penez a mit poradny satek… do prd.. jasne!
sry musela jsem se vyvztekat ![]()
A ještě jeden dotaz ohledně dýchání
jakou máte zkušenost s dýcháním miminka pod bundou? Mám strach, že to budu pořád kontrolovat, měly jste to u krku rozepnuté? Možná blbé otázky
ale to víte, napadaj mě samé blbosti ![]()
Verylko, chybami se člověk učí
Vážně, pokud si to můžeš aspoň trochu dovolit, kup pořádný šátek. na nosenideti.cz se to hemží samými šátky na prodej. Popř. zkus ebay.de. Kupovala jsme takhle šátek několikrát a vždy v pohodě.
To už se nedivím, že ti ten DH nešel ![]()
Baaru - bundu jsem nikdy záměrně kvůli dýchání rozepnutou neměla. I jsem měla Simíka v únoru v kolíbce úplně schovaného pod bundou, měl týden a přežil ![]()
@Novire no prave ze ted momentalne mi to situace nedovoluje.. ale kdybych nebyla uplne blba pred 7mi mesici, uz jsem mohla mit doma Didymos nebo podobny kvalitni satek…
co si myslite o proveseni elastiku u vetich a tezsich deti?
popripade jaky byste mi doporucily do budoucna koupit pro momentalne 7mi mesicni mimino…diky
Verylko, ty vážeš do elastiku? Ten je tak pro první měsíce, i když dvojitý hammock byl původně vymyšlený pro nošení větších dětí v elastickém šátku.
Pro takhle velké dítě to chce pevný tlustší šátek.