Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Takhle peceme
abych ho nemusela kutat z pod linky nebo vytahovat psum z misky s vodou byl „nucene“ prikurtovany me na zada ![]()
@Verylka Přesně takhle jsem trávila svoje první Vánoce s malým ![]()
@Eironil my takhle fungujeme pri kazdem peceni cehokoli
proste nenasilne zneskodnen a ma jistotu ze vsechno udelam aniz bych musela s rukama od testa rvat dite kdo vi odkud ![]()
@Verylka Jj, je to nejlepší a dítko má ještě dobrý pocit, že je s maminou
Myslím, že naše druhé bude pořád uvázané, jinak nic neudělám
Škoda, že tak nejde uvázat občas i štěně ![]()
U nás se takhle nejen vaří a peče, ale i žehlí a vytírá
Mezi odpoledním spaním a koupáním je synek vesměs výhradně chovací a varianta „indiánská babička“ je fajn pro nás oba
@Eironil píše:
@Brunifid i v téhle délce?
Tak já po 5m šátcích nekoukám, co bych s tím dělala
ale teď jsem jen mrkla do bazaru na ND a vidím Hoppy 5,4m za 1400,– takže dá ![]()
EDIT: Blbě jsem to přečetla, píše velikost 5, tedy 4m. To je krátké. Já za toho mého Storcha v pětce dávala něco lehce přes litr. Ty potřebuješ šestku nebo ještě delší?
Ahoj děvčata
šátek mi má každý den dorazit domů, sanami pevný, něco kolem 4 metrů, jaký uvaz pro 14ti měsíční dítě? zatím mohu nosit na břiše, ale jelikož jsem těhotná, tak to už dlouho nepůjde ![]()
@ivana-domca píše:
Ahoj děvčatašátek mi má každý den dorazit domů, sanami pevný, něco kolem 4 metrů, jaký uvaz pro 14ti měsíční dítě? zatím mohu nosit na břiše, ale jelikož jsem těhotná, tak to už dlouho nepůjde
začala bych batohem. je to nejjednodušší, nejrychlejší. 14m dítě už stejnak dlouho jako těhotná nebodeš, spíš poponášení, počítám. Případně batohokapsu, na tu tady holky pějou chváli. Já ale proklínala všechny celých 10 minut, co jsem v tom nesla. ![]()
@Lama Lama píše:
začala bych batohem. je to nejjednodušší, nejrychlejší. 14m dítě už stejnak dlouho jako těhotná nebodeš, spíš poponášení, počítám. Případně batohokapsu, na tu tady holky pějou chváli. Já ale proklínala všechny celých 10 minut, co jsem v tom nesla.
a proč jsi je proklinala ![]()
On je šátek teda spíše pro mimčo, ale chtěla jsem se na malým naučit zacházet se šátkem i když jsou na mimčo jiné uvazy. Já si neumím představit, že uvazu šátek na sebe a pak do něj strčím dítě na záda, to snad ani nejde
![]()
@ivana-domca píše:
a proč jsi je proklinala
Já si neumím představit, že uvazu šátek na sebe a pak do něj strčím dítě na záda, to snad ani nejde![]()
To se tak neváže, na záda házíš dítě už v šátku. Nebo dítě naleze a oba pak svážeš dohromady ![]()
@Brunifid píše:
To se tak neváže, na záda házíš dítě už v šátku. Nebo dítě naleze a oba pak svážeš dohromady
teď jsem na to koukala na youtube, to aby se ze mě stala hadí žena, to bude něco
![]()
Taky doporučuju batoh - mj. proto, že se dá uvázat s těhitenským bšichem.
Chce to hlídat pár věcí: ¨dosatek látky pod zadečkem
utažení horníhé lemu - nesmí být volný, pak se ti bude měnit těžiště a není to pohodlné
uzel asi ve výšcě překřížení šátku pod zadečkem prcka
ideální je, aby to popruhy, co vedou přes nožičky prcka zároveň přichytili kapsu, co v ní má zadeček.
Vidět je to tady na fotce - SPÍŠ NA TÉ DRUHÉ. sry caps…
Batohokapsa - mě vyhovuje mít dítě vysoko navázané. Nosím v batohu a v DH, dítě má hlavu prakticky na úrovni té mé. U batohokapsy je proklatě nízko. Já jak jsem za ta leta zvyklá mít dítě nahoře, tak s batohokapsou jsem měla pořád pocit, ž mi padá.
Nandavání - najdi si na youtube vonzi1, nához přes hlavu. Je to nejsanžší způsob, jak dostat dítě na záda a uvázat batoh. Po náhozu už máš šátek tak jak má být - dost látky pod zadkem, od kolínka ke kolínku, šátek řes ramena. Není třeba další manipulace, jen zavážeš. Nehledě na to, že dětem se let přes hlavu líbí. ![]()
@Lama Lama píše:
Batohokapsa - mě vyhovuje mít dítě vysoko navázané. Nosím v batohu a v DH, dítě má hlavu prakticky na úrovni té mé. U batohokapsy je proklatě nízko. Já jak jsem za ta leta zvyklá mít dítě nahoře, tak s batohokapsou jsem měla pořád pocit, ž mi padá.Nandavání - najdi si na youtube vonzi1, nához přes hlavu. Je to nejsanžší způsob, jak dostat dítě na záda a uvázat batoh. Po náhozu už máš šátek tak jak má být - dost látky pod zadkem, od kolínka ke kolínku, šátek řes ramena. Není třeba další manipulace, jen zavážeš. Nehledě na to, že dětem se let přes hlavu líbí.
to je dobrý
to vidím prvně
No uvidíme jak se to bude líbit malému, on se bojí i při malém vyhazování do vzduchu ![]()