Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Turante, projela bych bazar na www.nosenideti.cz Většina šátků, co se tam prodává, byla nošená minimálně. Jinak kvalitní šátek v pohodě odnosí několik dětí, jen se o něj musí správně pečovat.
Holky super
nositko je paradni.. bleskove uvazany na zada nebo na bricho, suprove drzici kapucka a i kdyz nejsou nijak moc polstrovane „usi“ tak vibec netlaci a skvele se nosi… a halvne ta rychlost vazani je bombova
uz zadne pytlikovani s nepoddajnym satkem ![]()
Holky, můžete mi poradit? Čekáme s přítelem v květnu přírůstek do rodiny - chlapečka. Ani jeden z nás nemáme zkušenosti se šátkováním apod., ale chtěli bysme si šátek pořídit. Jsme z Ostravy a netušíme, kde se tyto šátky dají sehnat, kde nás kdo naučí šátek vázat a taky za kolik, ale především jaký typ šátku si pořídit? Přítel je ode mně vyšší o nějakých 25cm, nevím, zda má výška na to nějaký vliv. Jak říkám, nemáme s tím žádné zkušenosti, takže ani pořádně nevíme, co hledat a hlavně co koupit. Předem děkuji za reakce.
Holky muzete prosim juknout na foto a poradit jestly jsem dobre navazala dikec
Mě to přijde OK, podsazení taky. Chtělo by to fotku z předu, jestli je tam rovně a nohy symetricky
Diky holky, Amalce se v satku moc libilo zvladly jsme spolu uklidit cely byt
holky jeste dotaz to podsazeni je na to nejaky trik jak dobre podsadit? A v jake fazy vazani je dobre podsazovat? dekuju za tip ![]()
@Janina88 nozicky maji byt do M, aby mel kolinka vys nez zadecek, a podle me je dulezite utahnout na zacatku nez si dite vlozis a pak jen dotahnou
Podsazovat od začátku, hned při usazování do kapsy, tu pořádně zasunout pod prdel dítěte, klidně až k pupíku. Tím zajistíš, že látka je pod kolínky pořádně vysoko, až do podkolení jamky. Dohánět podsazení křížem nemá smysl.
@Janina88 prosimte co to mas za satek? Znacka, delka? A ostatni poradite? Chtela bych pro malyho satek, do zacatku elasticky, ma se narodit koncem dubna, moje vyska je 164cm, velikost odevu M, S. Pocitam s elastickym satkem do pul roku, mozna neco dyl, zajima me jakou delku zvolit at mi to zbytecne necouha, asi budu vazat jen kolibku a takovy to na bricho, jak ma tady janina88 poradite?
@aňulinek elastiky jsou většinou jen jedna délka, kolem 5m. I teda mezi elastikama je rozdíl, klasika je moby, tuším, že pevnější trošku je MaM eco, ale nejsem si jistá. Určitě stojí za to se kouknout po MMB po šátku z druhé ruky. Velkým obloukem se vyhnout medley, měla jsem a je to na prd, fakt takový tričko a prověšoval se už s 5kg miminem ![]()
Moby je nejpevnější, Mam mín. Nejpružnější je Liliputy. Já si v rámci mánie kupila na druhé Moby. No, nenosila jsem ho, lepší mi přišel pevný. Ale zas u prvního bych to asi ocenila, s pevným jsem dost zápasila. ale je třeba vzít v vahu, že je to šátek na chvíli. s šestikilovým dítětem už se začíná prověšovat, s osmikilovým je to na pytel, takže na moje mimina na 2 měsíce. Pevnější Moby vydrží asi déle, než Liliputi, ale zas to tolik neusnadní.
No, to jsem pomohla, co?
![]()
Jestli nejsi úplně levá, jdi do pevného, zanošeného, s tím to taky půjde.
Pocitam s tim, ze to bude jen na par mesicu, naucim se jakztakz vazat a potom budu pri vyberu pevneho moudrejsi, takze rikate ze moby je celkem ok a liliputi by taky sel? A co rikate na tu delku moby je delan v delce 5,5 m neni to zbytecne moc na mimco?
Elastiky délku neřeš, bude dlouhý ale krátké se nedělaj. Vybrala bych Mam, Moby nebo Liliputy.
Takze medley skrtam beztak nemaj ani ty fotky dvakrat sympaticky ![]()