Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
8.1.13 15:53

Jak se vubec starat o satek? Jak casto prat? Jak casto zehlit? Perete je v eko prostredcich? Diky za tipy ;)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
8.1.13 15:59
@Anielka píše:
Jak se vubec starat o satek? Jak casto prat? Jak casto zehlit? Perete je v eko prostredcich? Diky za tipy ;)

Prát když je špinavej :mrgreen: Žehlení - třeba bavlnu netřeba, když se po nošení inteligentně složí, len a konopí po každém nošení, jinak to udělá sklady.
Prášku dávám míň, radši tekutý, něco šetrnějšího.
I bavlnu peru na 40, i když by se mohla na 60.

• Citovat
  • Upravit
Any11
8.1.13 16:01

@Brunifid Tak to je s tim lnem docela opruz, kdyz nosis denne… takze koukam, ze nejlepsi na tohle je bavlna.

• Citovat
  • Upravit
5254
8.1.13 16:04

@Anielka No šátek se lnem by se měl určitě žehlit, určitě po každém praní a malé miminko mi na šátek docela často ublinklo. Bez žehlení se dělají sklady a šátek se ničí, bavlna je v tomhle mnohem jednodušší. Prala jsem nejdřív v ruce, později už v pračce na jemný program, v eko prášku. Ze začátku jsem vánočkovala, aby pěkně změkl. Určitě nepoužívat aviváž, ale to beztak nemáš ani doma, že?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
8.1.13 16:06
@Anielka píše:
@Brunifid Tak to je s tim lnem docela opruz, kdyz nosis denne… takze koukam, ze nejlepsi na tohle je bavlna.

To je. Ale zas to vyváží ty jeho vlastnosti. Já mám jeden šátek no-cotton (bambus + len) a je to bomba, váže se sám, nošení super, je nosný, přitom to není tlustá deka. Holt se musí žehlit, to je jeho jediná chyba.

• Citovat
  • Upravit
5254
8.1.13 16:08

@Anielka Stejně nezůstaneš u jednoho:P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.1.13 16:10

@elfans Ne, nemam. (-: Odhadla jsi mne spravne. (-: Takze prat v ulrichu ho klidne muzu, ne?

@Brunifid Tak snad to zvladnu. :-)

Holky, moc diky… ja urcite jeste prijdu otravovat. (Ja tohle tema na ND hledala, ale asi jsem slepa a nenasla ho.)

• Citovat
  • Upravit
Any11
8.1.13 16:11

@elfans Zustanu. :-) Mame doma jeste manducu a pandu. To by mne manzel fakt roznesl. :oops: Hlavne cekame posledni dite, takze to neni ani investice.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
8.1.13 16:20
@Anielka píše:
Hlavne cekame posledni dite, takze to neni ani investice.
  1. Nikdy neříkej nikdy 8)
  2. To pak prodáš :P
  • Citovat
  • Upravit
4138
10.1.13 22:56

Hoplky tak sem se dostala k tomu a presila si starou budnu tak abych mohla nosit na zadech. Pokud budete chtit nekdo poradit tak dejte vedet, je to takovy amarsky ale snad to bude fungovat jo a a jeste sem upravila triko tak aby bylo taky jako nosici da se pouzit jak na bricho tak i na zada :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
11.1.13 21:50

K bundě gratuluju a obdivuju! Ale k čemu je nosicí triko s krátkým rukávem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 21:59
@markos píše:
K bundě gratuluju a obdivuju! Ale k čemu je nosicí triko s krátkým rukávem? :think:
:mrgreen: mě bylo blbý do toho rejt
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
11.1.13 22:17
@Lama Lama píše: :mrgreen: mě bylo blbý do toho rejt

No pod to si prece das triko s dlohym rukavem ;) no chtela sem tam jeste nasit rukavy ale jeste sem se k tomu nedostala. (nic jinyho k,,zniceni,, doma nebylo) ale je to fajn, oblece ho jak manzel tak ja a mala to ma hezky kolem krcku takze ji tam nefouka atd… musim vyfotit nekdy v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
15.1.13 19:36

nošení v zimě

Dobrý večer maminky, chtěla bych vás požádat o radu. Máme 2měsíčního chlapečka a v šátku nosíme zatím doma. Chtěla bych s šátkem začít chodit i ven, a proto přemýšlím co pořídit. Nemám vhodnou větší bundu, pod kterou by se mi mimčo vešlo, takže zatím se mi líbí softshellová bunda Angel Wings nebo ochranná kapsa MaM a přemýšlím, co je praktičtější. Ze začátku se mi líbila více ochranná kapsa, ale úplně si nedovedu představit nošení v zimě, kdy musím mít svoji bundu rozepnutou, nebude mi foukat dovnitř? Ta kapsa se asi dává jen na tělo, ne na zimní bundu, že? Nahoru bych kapsu dala asi jen na mikinu nebo flísku třeba na jaře nebo v chladnějším létě?
Pokud bych měla kapsu Mam deluxe nebo zimní variantu a svoji rozepnutou bundu, bude to miminku stačit i při teplotách pod nulou?
Dále se mi líbí softshellová bunda Angel Wings, pro menší mimino se mi zdá lepší, ale zase ta cena. Využila by se se i další zimu, kdy bude mít malej něco přes rok. Dá se ta softshellka nosit i na jaře, podzim nebo v chladnějším létě, nebude pak moc teplá? A naopak, bude stačit při teplotách pod nulou/kolem nuly, nebo je třeba k ní vzít třeba tu fleecovou bundu Angel Wings? Nebo dá se pod tu softshellku šoupnout to nosítko nebo to už by bylo moc?
Omlouvám se za spoustu otázek, ale mám v hlavě maglajz a nevím, jak se rozhodnout. Budu ráda za vaše zkušenosti a poznámky. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
15.1.13 20:53

Ja kdyz je okolo nuly a mam pochuzky jen po meste tj na bus, na metro, z obchodu do obchodu a nejsem dlouho veenku, tak dam satek na triko, na oba mikinu a dam si zimni bundu at mi netahne na zada a jdeme. Na podzim jsem chodila ve vetsi fleesove bunde.
Zvaz jak casto a kdy budes nosit, ono noseni je super, ale malej mi v satku po cestach nikdy nespi tak pekne jak v kocarku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí