Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahoj děvčata, můžete mi poradit s tím podsazováním? Mám šátek MaM z druhé ruky a dělám kříž s kapsou venku. Myslím, že ji dobře nepodsazuju, ale jelikož mi příjde, že už je takový vytahaný
tak se snažím hned na začátku utáhnout co nejvíc. No a pak mám malou pod bradou nebo i před
Když si to nechám povolené víc, tak mám pocit, že se mi v tom klátí
Malá má necelých pět kilo, tak s pevným počítám až tak za měsíc. Děkuji za radu co s tím.
@Turante já mám mimino v pevném taky vysoko, už teď mi tam trochu vadí. Nevím, mám pocit, že je to stavbou těla nosiče a ne stylem vázání
Trochu to jde stáhnout tím, když si stáhneš to překřížení šátku na zádech někam mezi lopatky a nemáš ho moc vysoko, protože pak šátek vpředu nevyjíždí tak vysoko, ale jinak to tak zkrátka je, proto se pak nosí děti na zádech ![]()
Jinak podsazení poznáš, měli by být zakulacená zádíčka. Maličká miminka ještě neobejmou nosiče roztaženýma nohama, proto se jim dávají nožičky pod sebe, roznožené jen cca na šířku pánve.
(teď jsem viděla krásný článek o tom, jak nosit maličká miminka, ale kde
)
@Gladys Tak malé jsou 3 měsíce, takže tak malá už není, ale prostě nějak mi to podsazení nejde, kulatá záda prostě nemá ![]()
@aňulinek to je hoppediz timbukto 4,6m mezi pružné šátky nepatří, ale já jsem s ním spokojená, kupovala jsem ho nový a asi půl roku jsme ho měli na gauči aby se pěkně rozválel a dostal nádech nosícího šátku, myslím že to pomohlo je takovej měkčí a poddajněší.
Pružný šátek na úplně malé mimčo doma nemám vážu jen s tímto a myslím že ok.
Holky co vážete byli jste na nějakém kurzu? Já bych možná i raději šla tak nějak mám pořád strach že vážu špatně.
I když má malá kolínka výš než zadeček, tak nemá kulatá záda. Je to problém? Taky si pořád nejsem jistá.
Ahoj, jdu pro radu od zkušených. Plánuji nákup šátku, chtěla bych nosit od novorozeněte. Na doporučení se přikláním k nákupu šátku Ellevill. Teď mi jde o to, jestli pro malé mimčo koupit elastický z druhé ruky tento nebo rovnou koupit nový pevný šátek. Konkrétně se mi líbí Ellevill Paisley Smaragd s bambusem tento . Jak se chová ten bambus? Co len? Nebo 100% bavlnu?
Nemám možnost si to osahat a ozkoušet sama. Bohužel jsem ani nikdy šátek v ruce neměla a nechci se napálit nevhodným šátkem, který mě nebo manžela odradí od šátkování. Nechám si poradit i jiné šátky. Díky
Bambus od Ellevilu jsem zkoušela jednou, je na mě teda extra tenký, taková pavučinka. na malé miminko bezva, ale na půlroční mimino už bych ho teda nechtěla.
mám bambus-len od Naty, je to nejoblíbenější šátek. ale bambus je trochu komplikovanější na údržbu, jako jediný šátek asi moc vhodný není.
Len mám moc ráda, mám lny od Didymosu, hodně se liší tloušťkou. Na miminko je ale len dost tuhý, zvlášť nový, musí se žehlit.
Bavlna je podle mě jako jediný, první šátek optimum.
Děkuji za rychlou odpověď. Tak jsem mrkla jen na bavlnu a vybrala jsem Ellevill ten a Didymos ten
Velikost 4,2m bude stačit, když mám velikost 36-38?
Tak já jsem nakonec koupila tenhle @Lama Lama proč je ten bambus náročnej na údržbu?
Nesmí se prát v pračce. s blicím novorozencem vcelku vopruz.
Zuzko, to mi nevrav
A jak pereš tu Riveu? Ručně?
Bruni, jak pereš Labutě ty?