Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@ivana-domca píše:
to je dobrý
to vidím prvně
No uvidíme jak se to bude líbit malému, on se bojí i při malém vyhazování do vzduchu
kluk se bál všeho, tale todle prošlo. je teda dost konzerva, takže jakékoli jiné nahazování pk už nepřipadalo v úvhu. I do nosítka jsem ho tam musela nahodit takle.
@Brunifid Minule jsem měla 6 a bylo to akorát. Já jsem přece jenom dost mohutná a hlavně manžel, i když on nakonec nenosil. Ale myslím, že by ta 5tka stačila ![]()
@Eironil píše:
@Brunifid Minule jsem měla 6 a bylo to akorát. Já jsem přece jenom dost mohutná a hlavně manžel, i když on nakonec nenosil. Ale myslím, že by ta 5tka stačila
Počkej, jestli jsi měla 6ku akorát (tj. 4,7m), tak Ti 5ka nestačí (4,2m), ne? Tady jsou velikosti.
Chci se ještě zeptat
když malou navážu do kříže s kapsou, tak po návratu se tam celá jakoby zkroutí, když jí rozbalim, tak má hlavu hozenou na stranu, jednu ruku nataženou podél těla a celá je tak jako do esíčka. Je možný, že se ten šátek při nošení povolí? Když to navazuju, tak se zkouším předklánět a různě hýbat a mám pocit, že je navázaná pevně, že se ode mě neodlepí. Na začátku má normálně ručičky u čela, ale postupně se celá prostě posune. Nicméně u toho spí jak zařezaná. Ale nechci jí zničit páteř.
@Baaru Šátek malinko povolí, ale ne takhle moc, to spíš vypadá, že máš špatně dotaženo. Dotahuješ po celé šířce šátku?
Ahojík holky chteli jsme šátkovat, ale male se tam nelibi…nabízím k prodeji šátek jednou praný a použitý třikrát
http://www.babydoo.cz/…5m-detail-17 kdyby mel nekdo zájem pisnete
kamarádka ho má a je sním spokojená… ale jak které mimi no
@Barun píše:
Ahojík holky chteli jsme šátkovat, ale male se tam nelibi…nabízím k prodeji šátek jednou praný a použitý třikráthttp://www.babydoo.cz/…5m-detail-17 kdyby mel nekdo zájem pisnete
kamarádka ho má a je sním spokojená… ale jak které mimi no
kolik je malé? já bych to ještě nevzdávala. zkoušela jsi to venku, za rázné chůz?
@Lama Lama je jí pul roku a zkouseli jsme každy den deset minut …ale je to vztekloun ona nema rada ani zavinovacky..:-/
@Barun malej zavinovacky doslova nesnesl, rval jak silenec, kopal nohama dokud se totalne nevymotal ale teda noseni mu nevadi.. sice mi obcas dela to ze se jakoby propina
@Verylka vydrží max deset mi a palk řev..-jinalk mos nepláče..vyhovuje nám vic kocar :-/ škoda
@Lama Lama píše:
Batohokapsa - mě vyhovuje mít dítě vysoko navázané. Nosím v batohu a v DH, dítě má hlavu prakticky na úrovni té mé. U batohokapsy je proklatě nízko. Já jak jsem za ta leta zvyklá mít dítě nahoře, tak s batohokapsou jsem měla pořád pocit, ž mi padá.Nandavání - najdi si na youtube vonzi1, nához přes hlavu. Je to nejsanžší způsob, jak dostat dítě na záda a uvázat batoh. Po náhozu už máš šátek tak jak má být - dost látky pod zadkem, od kolínka ke kolínku, šátek řes ramena. Není třeba další manipulace, jen zavážeš. Nehledě na to, že dětem se let přes hlavu líbí.
Jen přidám jiný názor: batoh mi nikdy nebyl pohodlný, ani dítěti, nám nevyhovují úvazy vysoko. DH jsem používala jen u malého miminka, aby mohlo hlavu opřít o rameno. Batohokapsa nebo kapsa na záda tisíckrát lepší, takhle můžu nosit i slony. Dítě spokojený.
Náhod s dítětem v šátku přes rameno pokládám za nejlepší jen u mimina, jak je batole větší a těžší, preferuju přesunout z nohy opřené o židli, lavičku ap. nebo jen tak (věc cviku) na záda, mnohem snazší než 15 kg dávat na rameno a šoupat… (Hmm, to možná souvisí i s tím, jak vysoko která vážem, že?)
Tak já jen, kdyby nevyhovoval jeden úvaz, zkusit jinej. Když nevyhovuje jeden způsob náhozu, zkusit jinej. Postupně, a když je dítě v dobrém rozmaru, na chvíli, nezačínat s vázáním, když bys potřebovala, protože dítě je unavené a uřvané, to nebude moc dobře spolupracovat - ze začátku, později ano a bude šťastné, že si ho na sebe bereš. ![]()
@Suuva NEMLUVIM O NÁHOzu přes rameno, ale přes hlavu. přes tameno mi už to taky s větším bAlíkem nešlo.
Zavinovačku jsem uklidila dost brzy, malá v tom být nesnese, větší jsem tam měla. V šátku je ale spokojená.
Jak bych absolvovala dnešní sáňkování s kočárem mi není jasné.
Právě jsem zkusila dát větší do batohokapsy, s kterou jsem začínala. Ten uzel na prsou, vlastně nad, mi prostě vadí, blbě se mi dýchá. Zlatý DH, který jsem ze začátku odsuzovala, jakože se bez něj obejdem. No ještě že je tolik úvazů, aby si mohl každý vybrat. ![]()