Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Turante, MaM je elastický šátek, s tím se váže kříž s kapsou venku a pak se tam vkládá dítě. Dotahovat nejde.
@Terem Ale i u toho je potreba utahnout ne? Mne v tom strasne planda ten vrchni lem, takze ji nedrzi hlavicka. On zase tak elasticky neni, spis vubec. ![]()
Může být vytahaný. MaM pevné šátky nedělá, je to žerzej, ten dotahovat nejde. Můžeš si pohrát s pruhy vnitřního kříže, vnější kapsa to už pak jen zpevní. Základ je uvázat šátek dostatečně těsně před vložením miminka.
Kolik váží tvoje miminko?
@Terem Hm, tak to je možné, že je vytahaný. Snažím se to vždycky utáhnou co nejvíc než vkládám malou, ale fakt se mi zdá, že to moc nedrží a hlavně po hodince se to většinou povolí. Malá má necelých pět kilo.
@Turante ja mela na malyho elastik a od jeho cca 4.5 kilo jsem radeji nosila bavlneny, elastik byl sice rychleji uvazany, ale za chvili se provesil, bavlneny nikoliv
Holky já mám taky strašný problémy s dotahovanim, mám šátek sanami, ale kluk už má přes 10 kilo, tak vždycky než ho tam nasoukam, obzvlášť v kombinéze, po které šátek trošku klouže
a kluk vždycky knoura, než vyjdeme z bytu, venku už je hodnej a kouka kde co lítá ![]()
Zatím teda na mě není znát těhotenství, tak nosím na břiše uvaz kříž s kapsou uvnitř, nemám bundu abych ho mohla nosit na zádech
![]()
Ivano, na oblečeném dítěti se špatně dotahuje každý šátek, co nějakou větší bundu, třeba manželovu, a dítě oblékat míň.
@tytyty Takže nejlíp asi hned koupit nový pevný šátek co? Přemýšlím o Dydimosu nebo Girasol.
@Terem píše:
Ivano, na oblečeném dítěti se špatně dotahuje každý šátek, co nějakou větší bundu, třeba manželovu, a dítě oblékat míň.
malého moc nenavlekam, dávám mu puncuchace, bodycko, boty, kombinezu a čepici ![]()
chtěla jsem vzít chlapovi bundu, ale rukávy mám až u kolen
![]()
@ivana-domca píše:
malého moc nenavlekam, dávám mu puncuchace, bodycko, boty, kombinezu a čepici
chtěla jsem vzít chlapovi bundu, ale rukávy mám až u kolen![]()
na kombinézu se navazuje fakt blbě. chodící dítě teď často navazuje oblečené a je to fakt vopruz. a to manipulace s 11ti kilovým 1,5 ročním batoletem je trochu snazší, než s pidimiminkem.
@Lama Lama píše:
na kombinézu se navazuje fakt blbě. chodící dítě teď často navazuje oblečené a je to fakt vopruz. a to manipulace s 11ti kilovým 1,5 ročním batoletem je trochu snazší, než s pidimiminkem.
mě se malej při navazovani sprajcuje, nelíbí se mu to, ještě teda ani nechodí, ale vylezeme z bytu a je klid, spokojeně kouka a ani necekne ![]()
vázání na záda je horší, se vzepře o ruce a snaží se posadit, tam je to dotahovani horší, když mu dám rohlík, tak jsem samej drobek a piskoty mu nestačím dávat, jak rychle je jí,
![]()
@Turante nemusi byt novy, ale ne elasticky, ty jsou fakt jen pro male deti
@tytyty A jak moc nejstarší by měl být? Nebo třeba po kolika dětech? Abych zase nekoupila pak nějaký už moc unošený, nebo to nejde?
Musím se pochlubit, takhle si nošení dneska vyzkoušel chlap ![]()