Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Ewiczka píše:
Dobrý večer maminky, chtěla bych vás požádat o radu. Máme 2měsíčního chlapečka a v šátku nosíme zatím doma. Chtěla bych s šátkem začít chodit i ven, a proto přemýšlím co pořídit. Nemám vhodnou větší bundu, pod kterou by se mi mimčo vešlo, takže zatím se mi líbí softshellová bunda Angel Wings nebo ochranná kapsa MaM a přemýšlím, co je praktičtější. Ze začátku se mi líbila více ochranná kapsa, ale úplně si nedovedu představit nošení v zimě, kdy musím mít svoji bundu rozepnutou, nebude mi foukat dovnitř? Ta kapsa se asi dává jen na tělo, ne na zimní bundu, že? Nahoru bych kapsu dala asi jen na mikinu nebo flísku třeba na jaře nebo v chladnějším létě?
Pokud bych měla kapsu Mam deluxe nebo zimní variantu a svoji rozepnutou bundu, bude to miminku stačit i při teplotách pod nulou?
Dále se mi líbí softshellová bunda Angel Wings, pro menší mimino se mi zdá lepší, ale zase ta cena. Využila by se se i další zimu, kdy bude mít malej něco přes rok. Dá se ta softshellka nosit i na jaře, podzim nebo v chladnějším létě, nebude pak moc teplá? A naopak, bude stačit při teplotách pod nulou/kolem nuly, nebo je třeba k ní vzít třeba tu fleecovou bundu Angel Wings? Nebo dá se pod tu softshellku šoupnout to nosítko nebo to už by bylo moc?
Omlouvám se za spoustu otázek, ale mám v hlavě maglajz a nevím, jak se rozhodnout. Budu ráda za vaše zkušenosti a poznámky. Eva
Já jsem si pořídila fleecovou i softshellovou bundu Angelwings a jsou obě super. Na podzim když bylo teplo jsem nosila jen ve fleecové, teď mám fleecovou i softshellku a je nám teplo i v největších mrazech, nefouká na nás, fakt super. Je to trochu větší investice, ale určitě se vyplatí - hlavně pokud nosíš denně. My vůbec nepoužíváme kočárek, nosím syna každý den několik hodin venku, takže opravdu potřebujeme něco pohodlného a teplého, pokud nosíš jednou za čas, můžeš si vystačit s velkým svetrem a bundou.
Bundy můžeš často koupit i v bazaru, třeba tady na emiminu nebo na nosenideti.cz Pokud plánuješ ještě další dítě, tak pak bundu můžeš používat jako těhotenskou a pak samozřejmě znovu při nošení ![]()
@Ewiczka já jsem si ušila vsadku do mikiny a do bundy, zatím to plně postačuje
Ahoj všem nosičkám!
Nečekaně prosím o radu. ![]()
Když byl malý do 2,5 měs, tak jsem nemohla šátkovat, protože měl prdíky a křičel a kroutil se jak žížala. No děs. Ale teď (3měs) si začínám užívat hodné, usměvavé mimi. Problém je v tom, že už se chce koukat a já nevím, jaký uvaz zvolit.
A taky mi neusne jinak než na rukou na balóně. Je rozmazlený z těch prdiků, jenže tehdá nic jiného nezabíralo. Teď však mám malém tenisový loket ze svého 6ti kg miláčka!
Jo a mám šátek z české firmy mamijo.
Moc děkuji, opravdu. Vašich zkušeností si vážím a pokud rady pomůžou, budete mít na svědomí jednu šťastnou maminu!!!
![]()
Měla jsem i nosící vestu Ale to je spíš rozežranost a pohodlí, že nemusím oblékat dítě, i v -10 ho popadnu tak jak je doma, zateplím nohy hlavu, navlíknu společné oblčení a hotovo. Jestli plánuješ nosit dítě rok a výš, kup softshelovou bundu. Budeš jí potřebovat na nošení dítěte na zádech, bez té to nejde. Teplotně je OK tak do 5-10ti st. nad nulou, pak už jsem se strašně pařila. Ono dítě na sobě je hrozně záhrřevné. Mikinu bych zatím nekupovala. Nad těch 10 st se už dá títě rozumě obléct tak, že jde dobře navázat i oblečené ( zateplené nohy, vlněné triko, svetr, kuklu) a tři vsrstvy šátku stačí.
Kapsu jsem měla do roka dítěte a do teď si rvu vlasy, proč jsem nekoupila bundu hned. Je to nepraktické, musíš pod ní dítě dost oblékat, na tebe táhne, vypadá to blbě.
Vaplus, hlavně bych koupila pořádný pevný šátek, třeba v bazaru, na www.nosenideti.cz máš velký výběr za super ceny. Třeba zjistíš, že ho s kvalitním šátkem uvážeš tak, aby se nekroutil. Asi vážeš kříž s kapsou uvnitř?
Na výhled je dobrá kolíbka, úvazy na bok a pak záda, ale do toho se asi ještě pouštět nebudeš.
Určitě jsi ho nerozmazlila, když jsi mu pomáhala s prdíkama, přece bys ho nenechala trápit ![]()
@vaplus Nerozmazlila si ho
mi to meli podobne do 3 mesicu to s malou bylo hrozny, sme jei nemohla ani polozit hner brecela. Neboj casem se to zpravi, u nas se to zaclo zlepsovat od toho 5 mesice a ted v 8 ji to uz pohoda. Je teda takova vic chovaci a nosici, ale uz snio neco zvladnu udelat.
O vyhled mela i v krizi s kapsou mela hlavicku na bok a spokojene koukala.
@vaplus my jsme měli to samé, malý usínal na rukou skoro do půl roku, do 2m nikde jinde vůbec nespal, jen se choval. některé děti jsou prostě nošenci
Chováním dítě nerozmazlíš ![]()
Mně synek v šátku nechtěl být, neuměla jsem ho navázat tak, aby měl hlavičku dobře zajištěnou a přitom viděl ven. Líbilo se mu v manduce, takže jsme pořídili tu. Bylo to perfektní, zvládla jsem veškeré domácí práce i s prckem ![]()
Ahoj, chci se zeptat, je možné, že by se elastik MaM Eco natáhl na 6 m? Má být 5m a když to muž měřil, tak to vyšlo skoro na šest metrů. Jde mi o to, že sháním pevný šátek a myslela jsem, že mi bude stačit 4,6 m. Jenže podle tohoto bych potřebovala teda 5,2 m. ![]()
@Terem @Jitu2 @pralalinka holky děkuji za rady, budu zkoušet dál ![]()
Máte nějaké odkazy na úvzy? Byla bych vděčná ![]()
Ahoj holky ![]()
Mám na zkušené dotaz ![]()
Máme 13M holčičku vážící 9,5kg, zatím vážeme kříž s kapsou u vnitř a zatím nám ještě celkem vyhovuje, ale už konečně začínám také zkoušet vázání na záda. Včera jsme trénovaly batoh + ukončení Tibeťanem: http://www.youtube.com/watch?… podle tohoto videa.
Celkem to šlo, ale je to daleko obtížnější, než vázání do předu ![]()
Chtěla bych vás poprosit, jestli nevíte o nějakém lehčím vázání na záda, pro mě jako začátečníka? Abych získala aspoň trochu jistotu a pak se pustím klidně do něčeho složitějšího. Nebo je ten batoh se zakončením Tibeťana pro mě jako začátečníka v pohodě? Díky za rady ![]()
Batoh je nejjednodušší úvaz na záda, můžeš vynechatzakončení na tibeťana, Vonzino má video jen na batoh, ale to je detail.
U úvazů platí, že čím jednodušší, tím musí být uvázáný precizněji. Paradoxě by ti mohl vyhovovat nějaký složitější úvaz, zvlášť pokud máš dlouhý šátek.
Šátek mám dlouhý dost
Zítra to ještě podle vonzina vyzkoušíme
Díky
@Hellísek
Batoh je určitě nejlehčí, ale dobrý tak na krátký pochůzky ![]()
Nám docela vyhovovalo tohle, přišlo mi to z těch úvazů na záda po batohu nejjednodušší.
http://www.youtube.com/watch?…
@Baba
Díky moc ![]()
Akorát jsem to teď zkoukla, sice bez zvuku, vypadá to dobře, jen ta paní na těhle videích má snad vždy tak hodné dítě. Naše maličká sebou často mele a hází, o to je to trochu pro mě stíženější. Určitě jde ale o zvyk, zítra zkusím a pak písnu jak jsme dopadly. Pro jistotu vážu nad postelí, aby mě malá nežuchla na zem ![]()
@Hellísek píše:
@Baba
Díky moc
Akorát jsem to teď zkoukla, sice bez zvuku, vypadá to dobře, jen ta paní na těhle videích má snad vždy tak hodné dítě. Naše maličká sebou často mele a hází, o to je to trochu pro mě stíženější. Určitě jde ale o zvyk, zítra zkusím a pak písnu jak jsme dopadly. Pro jistotu vážu nad postelí, aby mě malá nežuchla na zem
vonzidítě sere každého
„Toníčku ručiku“ a Toníček připlácnul ručiku k tělu jak voják, to si pamatuji do teď. ![]()