Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Lama Lama Mě byl doporučen Vatanai, chci se do toho pustit, protože je to moje třetí a ruce asi budu potřebovat, že? Jsem zvědavá
![]()
Jde o to, jaký Vatanai. Nejběžnější pruhy jsou dost tenké, hodí se spíš na menší miminko.
Jde o to, jak dlouho chceš nosit. Na miminko bude fajn, časem to bude chtít pevnější.
Prosím zkušené nosnice o radu
Mám měsíční mimi a ráda bych ho nosila v šátku v kolíbce. Mám doma nosítko od Babylonie, což jsou dva pruhy látky proti sobě a miminko je tam vlastně ve stejné poloze jako v šátku. No a problém je, že jakmile ho tam dám, tak dostane hysterický záchvat a řve a řve a řve. Stalo se vám taky, že miminko nechtělo být nošeno v této poloze? Navíc mi řval i v Manduce. Tak nevím, první syn nošení miloval. Tak první chvíli brečel, ale jakmile jsem se začala pohybovat, tak si spokojené hověl.
Nevím, jestli to mám lámat přes koleno a zkoušet to dál, nebo ho radši netrápit.
Nemám zkušenost s nosítkem Babylonia. Zkoušela jsi šátek vertikální polohu? Některé děti nemají kolíbku rády.
Zkoušela jsem Manducu, to by mělo být stejné jako vertikáln poloha v šátku. A taky se mu to moc nelíbilo.
Jasně, v Manduce je svisle jako v šátku
Předpokládám, žes ji zkoušela s novorozeneckou vložkou.
Každé nosítko se liší, v šátku můžeš i kolíbku dotáhnout, ve vertikálu je dítě víc obepnuté. Pro takhle malé miminko bych volila jen šátek.
No já si zkusím šátek půjčit. Snad se mu to zalíbí. Ale nevím, přijde mi, že mu vadí všechno těsné nepříjemné, nesnese ani zavinovačku ![]()
Tak vám všem děkuju za rady a jdu někam jinam, kde mi aspoň napíšou něco, cokoliv, na odpověď. ![]()
@Ivi píše:
Tak vám všem děkuju za rady a jdu někam jinam, kde mi aspoň napíšou něco, cokoliv, na odpověď.
@Lama Lama píše:
Lisi sevsimco pises. pokud chces jeden satek na cele obdobi kup pevny. oscedcene znacky. didymos zara nati storchenwiege. bavlna je nejunverzalnejsi.
@Anielka píše:
Vzdyt ti Lama odpovedela.
Tak když jsi mne upozornila (a za to ti díky), tak mi došlo, že to má být odpověď na můj dotaz a ne některý předchozí. Jako úplné začátečnici mi to ale fakt nepomůže. Naštěstí jsem se už progooglila k dalším stránkám, kde jdou do „trošku větších“ detailů.
@Ivi píše:
Tak když jsi mne upozornila (a za to ti díky), tak mi došlo, že to má být odpověď na můj dotaz a ne některý předchozí. Jako úplné začátečnici mi to ale fakt nepomůže. Naštěstí jsem se už progooglila k dalším stránkám, kde jdou do „trošku větších“ detailů.
Nemusela jsi googlit, stačilo hledat ve zdejší diskuzi. Odpovědí na dotaz jaký první šátek je tu desítky. Všichni rádi odpoví, pokud se ve slušnosti někdo na cokoli zeptá a případně později doptá. S tkovou lituji času i na ty dvě řádky, co jsem nadatlovala.
Ahoj, holky, dneska mi dorazil ellevill (bavlna, len)… chci, aby zmeknul, tak jsem dostala tip vazat ho do vanocky, to jsem si nasla jak udelat. Ted mi poradte. Nejdriv ho vyprat, vyzehlit a pak zamotat? Nebo jaky je postup?
A v cem nejlepe prat? Muzu treba v ulrichu? Vim, ze zadna avivaz, tu stejne nepouzivam.
Díky moc!
@Anielka Ulrich klidně, dej jen maličko nebo i bez prášku. napřed vyper, usus, vyžehli.
Teda kecám! Napřed VYFOT, dej foto sem, pak vyper atd. ![]()