Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4633
1.11.12 21:22
@Lama Lama píše:
jo, jenže to už by mi nestačila čtyřka. A se šestnou motat klokana je trohu zbytečné.

Ajooo…vis, ja jsem v tomto spis amater, mam 4,2m a s tim motam vsecko…holt se nekdy omotam vic. Kratky satky nemam, tak me to ani nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
1.11.12 21:43
@pralalinka píše:
Nebo jak to mate vy chcou taky vase deti tak nosit???

Jako malé mimino se chtěla nosit hodně :twisted: Od cca půl roka(co se začala samovolně pohybovat) jsem nosila převážně na spaní, jinak v šátku dlouho nevydržela a v kočáře už vůbec ne. Když už uměla obcházet nábytek, nechala se navázat jen za úplatek a když věděla, že to bude přesun za zábavou, kde ji vypustím. Prostě mimina na to maji nárok a vyrostou z toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
2.11.12 08:08
@pralalinka píše:
Jeste se chci zeptat uz zkusenejsich. Me vsichni nenapadne,,vycitaj,, ze sem si malou rozmazlila tim nosenim, protoze ona chce hodne nosit a ze kuli tomu nechce jezdit v kocare. Ja si myslim ze nase mala je proste hodne nosici miminko :think:
Nebo jak to mate vy chcou taky vase deti tak nosit???

Mně tyhle názory hýbou žlučí, jakože miminko se rozmazlí, když se bude nosit a chovat. Naopak teorie „vyřvání“ má hluboké kořeny a nikoho nepohoršuje. :cert:
Některé děti jsou prostě víc kontaktní, některé méně. A co jako? Jednou na to budu s láskou vzpomínat, ne? Já bych byla daleko smutnější, kdyby u mne nechtěly být a ponosit se a pochovat.

Klokan - nemám ráda, právě kvůli tomu překřížení na ramenou. Jak v tom zvednu ruce, tak se to hrne a já je zvedat potřebuju.

• Citovat
  • Upravit
13943
5.11.12 21:39

Ahoj, zdravím vás :mavam:
Nevím, jestli jste to tu už probíraly.. Blíží se aktuální téma zima. Nenosím nijak často, shrnula bych to cca tak 4× do měsíce. Mám šátek a Manducu. Používám půl na půl asi. Jenže už je fakt docela zima, tak tápu co s tím, abych měla dítě v teple. Používáte nosící bundy? To je strašná pálka 8o I kdybych koupila na ND z bazaru, stejně je cca 2500 hrozně moc peněz na to, abych ji použila za zimu jen párkrát a pak mi rok ležela ve skříni, aby se mi ji nepovedlo další zimu vůbec prodat..
Existují nějaké vychytávky, které by nepřišly tak draho? Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.11.12 21:56

S miminem stačí manželova nebo jakákoli věětší bunda, Budeš vypadat jako hastroš, ale myslím, že si tím prošla většina z nás. J8 se tedy tu první zimu roznosila, protože prohrabávat se kočárem sněhem byl vopruz. Takže další zimu jsem si rvala vlasy, že už jsem nosící nepořídila dávno.
Jina existují nosící kapsy, nejčastěji MaM, zagoogli. Dá se i ušít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.11.12 22:03

Na nosící kapsu jsem se dívala, ale to zas bude zima mě :D (I když lepší jen mě, než oběma že :).)
Tak mě napadá, jestli by se nedala ušít i nějaká vsádka na klasickou zimní bundu, která by se jen připla zipsama na stávající zip.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.11.12 22:17
@PetiteFillette píše:
Na nosící kapsu jsem se dívala, ale to zas bude zima mě :D (I když lepší jen mě, než oběma že :).)
Tak mě napadá, jestli by se nedala ušít i nějaká vsádka na klasickou zimní bundu, která by se jen připla zipsama na stávající zip.. :think:

no ty budeš mít svojí bundu, jen rozeplou, pod tím kapsa, co je přes mimino a tobě až na boky. ale trochu fouká.
vsadka ušít jde, jen musí pasovat zipy. nebo zipy na bundě přešít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
6.11.12 06:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.11.12 08:37

@elfans Díky!!! :potlesk: :potlesk: Mamka dostane zakázku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.11.12 09:14

Jé, ještě mě napadlo, do jakého věku se děti nosí v šátku či manduce na břiše? Páč všitá kapsa mi bude u dítěte na zádech dost k ničemu. Malý má teď 5m, takže na konci zimy mu bude 10m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.11.12 09:23

Já dávala první na záda na půl roce, druhá tam asi půjde dřív, protože už z toho nejsem vyplašená a nebojím se toho :pankac:
Mně je dítě na zádech daleko pohodlnější. Nepřekáží mi, líp mi vyhovuje těžiště. Jsou ale údernice, co nosí na břiše klidně v roce.

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
6.11.12 09:45

Já dávala pravidelně na záda až asi od 8.měsíce, určitě by to šlo i dřív. Klidně i v roce a půl jsem jí frkla na břicho, ale to už jen na spaní(uspání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.11.12 10:40

Já taky radši nosím na břiše, zad se bojím. Holky, a můžu se zeptat, kdyby chtělo náhodou mimi během procházky za každou cenu ven, nosíte s sebou teplý oblečení pro mimi? Mě se to moc často nevstává, ale občas přeci jenom jo. A umíte kojit v šátku? já to párkrát zkoušela, a jakž takž se nají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
6.11.12 10:49

Vyndavání jsem řešila kvůli čůrání, vyndala jsem párkrát malé miminko na břiše. Používám vlněné oblečení, tu chvilku na vyčůrání vydrželo, na kojení jsem je přikryla svojí bundou. Ze zad jsem v zimě nesundavala, plánovala jsem venčení na spaní, čůrání musela vydržet nebo čůrala do pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.11.12 12:59

Staršího jsem nosila na zádech od 5m, pravidelně i venku od osmi. Mladší prvně ve 3m, pravidelně od 4m. Venku jsem vyndavala malé miminko jen na čurání, na kojení jsem raději zalezla někam dovnitř, mě teda v šátku vcelku dítě bez kojení ty 2-3 hodiny vydrželo. Na podzim jsem kojila i venku a přehodila přes dítě bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí