Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
10.2.10 23:16

Ahoj holky,

máte prosím někdo zkušenost se šátkem Dolcino? Nemůžu k němu najíst skoro žádné osobní reference :nevim: Zaujalo mě, že by měl být vhodný jak pro vázání miminek, tak i pro větší děti a měl by patřit k těm jemnějším a tenčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
11.2.10 08:31
Len-til-kah píše:
Já se knížkám typu KK skoro vyhýbám, abych pak netrpěla, co jsem všechno dělala nemožně :oops: . Ale jinak vím, o čem to je, akorát se mi zdá, že se to někdy zkouší aplikovat na náš způsob života až moc vehementně, to přece jen nejde (tuhle mi manžel říkal, že to dítě přece hlídat nemusím, že mám myslet na malého Indiána na kraji jámy, tož jsem ho poslala kamsi :lol: ).

Tak ted si presne popsala cast, u ktere jsem se sama zarazila hruzou :-D jasne vsechno nejde aplikovat, ale jsou tam krasne pasaze o prevaze intelektu nad instinktem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.2.10 08:38

Bohunko, chválím KsK a určitě vyfoť, aspoň u zrcadla :wink:

ginche píše:
me se KsK uvnitr nedari a male se evidentne taky nelibi. Jak mas stare mladsi dite?

Já začala KsK a přešla jsem na dvojitý kříž, prostě se mi líp dotahuje a taky můžu dítě vytáhnout a pak zas nasoukat… jako včera, kdy jsem musela kojit ve vlaku před celým plným vagónem :oops: :mrgreen:

Len-til-kah: Já si často říkám, že je škoda, že nejsem indián a nemůžu žít jako v KK 8-) Je fakt, že dítě na kraji jámy asi taky zvládat nebudu.
A focení máš zvládnuté bezvadně :palec:

Evelína: Já uvažovala o Dolcinu Kuba, tak jsem na ND četla reference a holky ho chválily, že je lehký, vzdušný atp. Ale vlastní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.2.10 08:44

Chuanitko, dvojitý kříž se mi osobně moc nezamlouvá, neměla bych u něj jistotu, že mi Maty fakt nevypadne, prostě mi tam chybá ta kapsa :nevim:

A jak to kojení dopadlo? Taky se mi (ne)jednou stalo, že jsem musela kojit na veřejnosti a naštětí jsem narazila na dobré lidi - nikdo mi nenadával, ale našli se i tací, kteří si mohli hlavu a hlavně oči vykroutit, jak zírali a sledovali každý pohyb :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.2.10 09:10

Cappy: Markét je ještě malinká, tak ji do dvojitého kříže schovám celou a nemá proti mě šanci :lol: Třeba to časem budu muset přehodnotit…

Kojení - no spíš nevěděli kam s očima a dělali, že mě nevidí… jestli chceš celou mou historku, najdeš ji tady: http://www.chuanitka.wz.cz/brno.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
11.2.10 09:28

Chuanitko tak ja normal kojim na verejnosti, casto v restauraci, kavarne nebo tak. vetsinou si sedneme nekam, kde je klid, aby nas nikdo nerusil. Kazdopadne prsa si hlidam, aby nevykoukla…je fakt, ze chlapi blbe cumi, mladsi zenske koukaji moc hezky, jakoze by si taky poridilo mimco. Nejhorsi jsou generace mych rodicu, cili kolem 50 divaji se dost pohorsene :mrgreen: ale my je kaslem, nenecham sve dite plakat hlady…zvlastni je, ze s flaskou u nekojicich matek se takove cavyky nedelaji :think:

A boticky jsou proste kouzelne :palec:

Uz sem z tech uvazu jelen :-? Kriz s kapsou uvnitr nam de, kolibka s kapsou ven taky, ale s kapsou uvnitr ne. A ted k tem zkratkam:
kolibka s kapsou je KsK
kriz s kapsou je taky KsK
nebo ne????abych nepsala ptakoviny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 09:54

On mi muž o té jámě říkal pár dní po tom, co jsem si přečetla článek, jak se utopilo další romské dítě, které nechali hrát si u řeky v místech, kde se co pár let nějaké to dítě utopí :? .

Dvojitý kříž - já ho vždycky utahuju ještě po vložení dítěte a obvykle dotáhnu tak kvalitně, že už to dítě stejně potom moc vyndat nejde :lol: , pak už mi vyjde nastejno vysoukat ho z KsK.

Kojení na veřejnosti děsně nerada, ale provozoujovala jsem hojně, jinak to nešlo. Navíc pod šátkem není vidět vůbec nic. Můj nejlepší exhibicionismus byl, když jsem šla na kontrolu po šestinedělí s M. na břiše (paní doktorka absolutně nadšená :lol: ), a pak jsem to v čekárně dorazila kojením, omotaná tou podezřelou hadrou, lidi nechápali, co je to za úkaz 8-) .

Dolcino - mám Jamaicu a je extrovně sametová, můj starší syn ji miluje (že je růůůůžová :lol: ). Jsou to spíš klouzavější šátky, zanosí se hodně dojemna. Asi bych si to nepořizovala třeba výslovně na batoh, ale jako univerzál mi přijdou fajn, výborné i na kolíbky. I když mě užije spíš na tlustší šátky a nevadí mi ani mega uzel.

Ginche - KsK uvnitř, KsK venku, kolíbka v KsK (není-li explicitně dáno jinak, míní se obvykle venku :lol: ), větš. i KsK je myšleno uvnitř (protože kdo by vázal KsK venku, když umí KsK uvnitř :lol: ).
Já téměř zásadně kolíbku v DK, ale dobrá je třeba i v kříži na bok. V KsK kolíbku nevážu, leda v elastiku, tam samozřejmě naopak výhradně.
Jsem to fajně domotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
11.2.10 10:03

teda ted sem tuplovany jelen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
11.2.10 10:07

Ale dulezity je, ze KsK{a ted uz ty zkratky chapu, no jo ucitelka, co byste po ni chteli}, ktery vazu nas uspokojuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 10:16

Zde učitelka Ma-Fy :cert: (ale jenom na papíře 8-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
11.2.10 10:19

Tak ja jsem taktez papirova ucitelka D-ZSV, ale prakticky jsem byla lektorkou Aj..........a uz se k tomu asi nevratim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
11.2.10 10:22

Diky za info (dneska se mi o stacich uz i zdalo :roll: ). Chtela bych ho prave spis pro mimco, ktere se ma navic narodit v cervenci, tak bych chtela nejaky tenci satek (i proto, ze bych chtela co nejmensi uzel) a tento se mi fakt libi :-D
To ze je klouzavejsi znamena, ze se musi castejsi dotahovat? :oops:

A s kojenim na verejnosti uz si hlavu nedelam, Stepana jsem kojila snad vsude, akorat jsem radsi nekde trochu bokem od lidi (abych nepohorsovala :twisted: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.2.10 10:29

S tím kojením - jsem holt matka začátečnice, určitě si zvyknu :mrgreen: Taky jsem chtěla klid kvůli Markét, protože by dělala u kojení blbosti… Je schopná 3 vteřiny sát a pak 5 vteřin koukat na spořič obrazovky na PC a tak furt dokola :cert:

ginche: Přiznám se, že Lentilce taky občas nerozumím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.2.10 10:30

Evelíno - na miminko je každopádně skvělý, docela se podobná Easycare. Když byl Mikulášek malý, tak jsem intuitivně brala pouze Easy (Dolcino jsem neměla), anebo Didymosy s hedvábím, mnoho jiných leželo ladem - tím spíš, že M. je květnový.
Klouzavost se projevuje hlavně při dotahování, např. je těžší udělat úvaz na záda, protože ten šátek tak nepomáhá, a taky nehrozí, že by na něm držel jen jednoduchý uzel (třeba na Storchovi bez problémů, ale to je proti Dolcinu prkno).
Jestli chceš pidi uzel, tak absolutně nejmenší má Vatanai - to bych Ti ale doporučila jiný než pruhovaný - anebo třeba Zara.
Já jsem děvče didymosové, mám hlavně limitky, ale to už by ses musela zeptat na nějakou konkrétní, jestli je tenká, tlustá, atd.
Musím vařit :oops: .

EDIT: chuanitko - Štěpánka jsem snad v životě nenakojila venku, jak mi bylo trapně. Ale s dalšími dětmi to už nejde, musí si lidi zvyknout (akorát hulit na těch lavičkách by všude nemuseli, zvlášť na hřištích :evil: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
11.2.10 10:33
chuanitka píše:
Kojení - no spíš nevěděli kam s očima a dělali, že mě nevidí… jestli chceš celou mou historku, najdeš ji tady: http://www.chuanitka.wz.cz/brno.htm

Jé to je moc hezká historka. Strašně mi to připomíná nás. Kluk mi v šátku moc nespí, ale kouká se taky pořád okokolo. Nesmím zastavit a když už se stojí (třeba ve frontě), tak se musím alespoň točit dokola. Hlavně aby viděl furt něco nového. V autobuse taky nesnáší zastávky, tak vždycky doufám, že projedeme alespoń ty na znamení bez zastavení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak