Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@nielamatka píše:
Ahoj,
asi jsem levější než levá hledám maminku z Ostravy, která mi pomůže s úvazy mám druhé dítě s prvním jsem nešátkovala teď bych ráda Matěj se narodil 27.7. takže úplný drobeček což je ještě podmíněno, že byl menší 47cm/2,36kg pomůžete Niela [/citacezkus napsat na bavlnku.cz. Paní majitelka je vášnivá šátkařka, pořádá i kurzy určitě ti ráda pomůže.
@Tuco Tak to Samík nemá problém být v šátku pokud sedím
zlatíčko páč to jinak nedávám se zádama i když má teď „jen“ neclých 9kg, ale v tom autobusu je to asi už dlouhý a hlavně celkově stísněný, vysoká sedačka před námi, vedle nás, mamka z druhý strany… právě na klíně nevydrží už vůbec a neudržím ho
asi budu muset vymyslet jiný způsob transportu
Kiki mi v tomhle věku taky nevydržela sedět a museli jsme jezdit vlakem, ale to je zase místo 2 hodin 4
a tam nevím jak bych je oba uhlídala protože malé je 3 a půl a neposedí snad ani vteřinu, jen v tom autobuse mi vydrží, sice pohopkává na sedadle, ale těší se na čokoládku (jezdíme SA) protože je to jedinný kde ji dostane, jinak nesmí… takže fakt dilema
kdybych mohla vzít autosedačku a dát ho tam, tak to bude nejlepší, ale zkoušela jsem to a nechtěli mi ji povolit, že mají jen 2 bodové pásy a pak povídali i cosi, že do 2 let nemá nárok na sedadlo… kurňa, když bych si koupila jízdenky pro celý autobus, tak co jim je po tom? Zaplacený to mít budou, tak proč by nemohl mít svojí??? Kamarádce takhle sebrali i sedačku v letadle
nedovolili jí tam dát pro malou autosedačku, její letenku prodali někomu jinému ještě jednou a kamarádce nevrátili ani korunu
to jako kdybych měla dvojčata, tak nikam nesmim jet s nima sama?
i když vlastně podle jejich přepravního řádu ne, protože každé dítě pod 10 let musí být doprovázeno jednou dospělou osobou…
no nic, teď do říjne žádnou cestu neplánujeme, tak do té doby snad něco vymyslím nebo malému koupím vlastní jízdenku a basta fidli ![]()
@Mysicka31 já jsem takhle taky cestovala se synkem na chalupu, akorát teda v bude byl v autosedačce. Ale užívala jsem si ty pohledy cestou na nádraží - dítě v manduce, krosnu, sedajdu a tašku s drobnostmi na cestu
On byl zvyklý, že jak se jede, je v sedačce, tak neprotestoval. Taky jsme neměli auto. Teď už asi měsíc máme, s břichem už bych takhle cestovat nezvládla…
Jinak teda kupovala jsem mu poloviční (na cestu zpět nic, to bylo vždycky volno) a nikdy nikdo neřekl půl slova. Upřímně mě ani nenapadlo zjišťovat, jestli dítě má nebo nemá nárok na sedadlo. A dávala jsem sedačku taky na dvoubodový pás. Pořád si říkám, že lepší abezpečnější to, než když by byl jen na klíně. A určitě pohodlnější pro nás oba, protože cesta je přes 3 hodiny.
Ale teda nejezdila jsem se SA.
@Jitu2
jo, ty pohledy si dovedu představit, takhle nějak dost podobně jsme jeli do Plzně
místo krosny tedy kufr a malý s autosedačkou zapasovaný do hluboké korby
pasovalo to tam fakt přesně a nedalo se zvrátit
cestou zpátky byl v šátku a v autosedačce batoh
no a k tomu ještě cestovní postýlka, druhá autosedačka hozená přes rameno
naštěstí jsem sebou měla manžela
ale je na vozíku, takže vzal starší na klín a to bylo asi tak co zvládl
![]()
@Anielka Ahoj, tak jak se ti nosí v Organice? Jsem zvědavá na reference ![]()
@elfans Je krasne jemna, takova fakt hebka, idealni na male mimco a na leto… ale asi nebude prilis nosny. To jeste neposoudim, maly ma zatim 6kilo.. ale i na vazani je to dost velky rozdil oproti lnene zare, ktery je takovy tuzsi, ale zas se mi tolik v tom uvaze „nezmoula“.
Tak zkušíme nový úvaz - dvojitý kříž - a já jsem velice spokojená. Dotahuje se mi mnohem líp nž kříž s kapsou vevnitř, malá se tak neuvolňuje. Nosím ji s rukama ven. Záda taky docela v pohodičce.(moje) Až podezřele dobrý úvaz… jaké jsou vaše zkušenosti? Máte nějaká negativa k tomuhle úvazu? Jaký je na delší nošení - já zatím vyrazila jen na hodinku.
Ahoj holky, prosím vás o radu
Každým dnem očekávám narození druhého syna a chci šátkovat. Na doma dobrý, ale nevím, co za oblečení na ven. Zimu zatím neřeším, protože nevím, jak nám oběma bude šátek vyhovovat. Jaké oblečení se vám osvědčilo jako nejvhodnější na období podzimu, když je venku přes den ještě nad nulou? Mám doma svoji lehkou těhotenskou bundu, tu bych mohla využít
Ale co v září, když na bundu je moc teplo a já se nechci uvařit? Mám si pořídit na dítě nějaké návleky na nohy? A jak vyřešit „botičky“ pro tak malé dítě?
@TroisChéris ušila jsem si vsadku do fleecové mikiny, takže dítě je oblečené jako doma a zapnuté pod mikinou. Nebo kupit celou nosící mikinu, případně tunel. Je to super kus do šatníku, nosila jsem ji pak i celou zimu pod nosící bundu
Na zateplení pidimimina bych uvažovala o kapse na nošení. Přecijen, mě po porodu bylo furt vedro, chodila jsem často jen v triku. Uvítala bych možnost zateplit jen novoše, než i sebe.
Další, levná možnost je jakékoli větší oblečení. NOvoše narveš do čehokoli, do čeho jsi se oblíkla v těhu. Většinou jsem nosila volnější mikiny na zip, svetříky na zapínání, sportovní bundy.
Pak jsou spešl nosící záležitosti, ale u nosvoše netřeba, s vsadkou by ti to na novoše ylo beztak velký.
V mezičase zjistíš, jak ti nošení a oblékání vyhovuje a zainvestuješ o kus později.
Díky holky, už jsem se na netu na kapsy dívala, tak možná do toho půjdu a taky pořídím vlněný návleky a botky ![]()
Ahoj
Dítě nám povyrostlo, tak jsem po dlouhé době vytahla šátek a zkusila vertikální uvaz, dávám foto prosím o zkritizovani ![]()
Takhle se nosí dobře, ale neměl by mít záda více do oblouku? Foto se mi bohužel v mobilu nedaří otočit ![]()
@ivana-domca To je blbá fotka…nechtěla by jsi to vyfotit zepředu? Takhle poznám prdlajz teda…