Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@ivana-domca Vertikal je mnohem jednodussi, zkus ten rucnik, to pomaha. Nebo zkus najit nejakou zkusenou nosnici v okoli, urcite rada poradi, ukaze…
@elfans já jsem zkoukla znovu videa a jestli to dobře chápu, tak miminko má nožičky jako by zapřené o šátek a já mu dala nožičky o něco víš než zadecek a ještě ke všemu ten pruh látky, kde je hlavicka jsem moc utahla k tělu, takže měl bradu na hrudnicku
![]()
U nás jsem viděla jen jednu maminku co nosí dítě v satku, jinak u nás snad nosici maminky nejsou ![]()
Ale mám kontakt na jednu laktacni poradkyni, která je zároveň i dula a ještě dělá kurzy vázání do satku, tak ta by mi to snad mohla ukázat ![]()
@ivana-domca Cetla si toto ? V clanku je to pekne vysvetlene.
@elfans četla jsem to asi před hodinou
dřív jsem se o to nějak extra nezajimala
myslela jsem si, že bude satkovani miminka jednodušší a nebo navazu do satku starší dítě a miminko bude v kočárku, tak jsem to tolik neresila, až ted když vidím, že navazat miminko není žádná sranda, starší dítko už má 15 kilo, tak se bojím, abych si nehnula se zády a doma lítá jak drak, kdežto venku stavkuje, takže ho potrebuju učit chodit venku a na delší vzdalenosti se bez kočárku neobejdu ![]()
Anielko, asi je to už pasé… co vím, tak Gladys si sušičkou slušně zhunotovala zcela nové gekony ![]()
@ivana-domca Ahoj, nosila jsem v ksk uvnitř od narození měli jsme při odchodu z porodnice 2700 a 48 cm…
@xjuklickova já od zítřka zkouším vertikal, i když to navazu dobře, že je hezky do C, není nijak zkrouceny, hlavičku má v jedné ose, tak má stejně bradicku pritisknutou na hrudnicku ![]()
Kříž s kapsou uvnitř umím vázat na dítě, které už drží hlavičku, na novorozenci jsem to ještě nezkousela, tak snad to nebude takový rozdíl ![]()
@xjuklickova píše:
@ivana-domca Ahoj, nosila jsem v ksk uvnitř od narození měli jsme při odchodu z porodnice 2700 a 48 cm…
Taky tak, akorát ta moje měla 2630g a 46cm ![]()
Kolíbku jsem v životě neuměla a už při pokusech o ni obě řvaly. Vertikál se líbil vždycky oběma.
@ivana-domca Já jsem to nikdy předtím neviděla, vůbec mě nenapadlo, že existuje něco jako šátek, ale malá nenáviděla ležet, tak jsem si půjčila šátek a do týdně měla svůj, hezké jsou videa na nošení dětí v návodech, tam to mamina váže s novorozencem… určitě to zvládneš. Naše Radka nevypadá, že by byla nespokojená, nebo že by jí něco někde škrtilo a to jsem opravdu amatér… ![]()
@xjuklickova já na to musím kouknout zítra na počítači, telefon mi to nechce prehrat ![]()
Já mám teď šátkovací krizi
Nedaří se mi uvázat KsK uvnitř, tak abych byla spokojená. Dcerka se furt vyklání, vrtí, vykopává nohy a když jí konečně uvážu tak, že sedí hezky, tak zjistím, že jí samým utahováním mám až pod bradou
(ona je hodně velká)
Jiný úvaz neumím, co byste doporučily? Má smysl vůbec zkoušet jiný úvaz nebo to bude všechno stejné..? Dneska jsem jí vázala osmkrát než jsem byl spokojená
Malé mimčo se mi teda vázalo výrazně líp..
@mapag píše:
Já mám teď šátkovací kriziNedaří se mi uvázat KsK uvnitř, tak abych byla spokojená. Dcerka se furt vyklání, vrtí, vykopává nohy a když jí konečně uvážu tak, že sedí hezky, tak zjistím, že jí samým utahováním mám až pod bradou
(ona je hodně velká)Jiný úvaz neumím, co byste doporučily? Má smysl vůbec zkoušet jiný úvaz nebo to bude všechno stejné..? Dneska jsem jí vázala osmkrát než jsem byl spokojená
Malé mimčo se mi teda vázalo výrazně líp..
Já bych to tak neprožívala… ![]()
@xjuklickova píše:
Já bych to tak neprožívala…
ja jsem taky hodne puntickar… obcas se mi lip povede kriz s kapsou ven…rozhodne teda rychleji…nez porad dotahovat a dotahovat, radsi rozvazu uplne a zkusim to znova…to je vetsinou mnohem rychlejsi