Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
8.8.13 13:41

@neschopná mamka Mne na dotazeni prislo super video od Definitiv - https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
81479
8.8.13 18:04
@neschopná mamka píše:
Zdravím, můžu opět poprosit o radu? Šátek už je vybraný, ale pořád trochu bojuju s úvazy. Nosím v kříži s kapsou uvnitř a pořád mi nejde pořádně utáhnout horní okraj kapsy. Pořád potahuju, utahuju, rovnám i za pochodu, ale malá jak se mele, vykukuje tak si ho uvolňuje. Je to mojí absencí šikovnější ruky, nebo tím pohybema malé? Dá se to utáhnout napevno tak, že se třeba ani po hodině neuvolní ani cm nebo mám jen přehnaná očekávání?A druhý dotaz - existuje úvaz, do kterého můžudávat a vyndávat, aniž bych rozvázala celý šátek?

existuje. Kruz s kapsou venku nebo dvojity kriz. Jak mas velke dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
8.8.13 18:07

@neschopná mamka mě se to taky děje…že se mi to povoluje…na začátku utáhnu jak blázen a stejně se to povolí pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.13 20:10

Malá má osum a půl měsíce, necelých osum kilo. Na záda jí dát nechci, baví mě ji mít před sebou a povídat si. pohledám na YT a uvidím, jak to půjde.

Jsem ráda, že mi nepovoluje kapsa jako jediné :mrgreen: právě utahuju podle Definitiv, ale jaksi bez efektu. Utáhnu napevno, a do hodiny je povoleno, tak zas dotáhnu a zase se povolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
8.8.13 22:59

@neschopná mamka Taky mi z toho vyhopsá a ve finále visí nakřivo :zed: Tím spíš, že ji nosím s rukama venku. Jako pidimimino tam byla v celkem ucházející poloze, teď je to prasečina :zed:

• Citovat
  • Upravit
5254
9.8.13 06:17

@neschopná mamka Kvůli tomu jsem od nějakého 10.m používala radši manducu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.8.13 22:40

Stávalo se vám taky na začátku šátkování že by si dítě natahovalo nohy místo toho aby je mělo kolem vašeho pasu? Pak nemá ani kulatá záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
9.8.13 23:37

Holky, nezvládám pročíst všechny stránky, tak se omlouvám jestli es dotaz opakuje, ale máte osvědčený nějaký rychlý a pohodlný úvaz pro roční dítě do autobusu? Když jedeme k našim, tak to je na 2 a půl hodiny (+ pak ještě dál vlakem, ale to už neřeším, to jde malý do kočárku :-) ) a nechci ho celou dobu držet jen tak na klíně, v úvazu do kříže už mi nechce být a mrská sebou tak, že se z toho dostane nebo se dá do polohy nepohodlné nám oběma… a když nestihnu uvázat před nástupem do autobusu, tak nemám šanci už vůbec :( a právě mi přijde ho jen tak držet nejen nepohodlné, ale i nebezpečné :think:
Díky za tipy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
11.8.13 14:16

Mysicka, to ho udržíš v šátku celou cestu? Napadá mě dvojitý kříž, uvážeš a dítě vyndaváš a zandaváš. Ani menší dítě bych tak dlouho v šátku v sedě bez vyndavání neudržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
11.8.13 19:12

@Terem Jj, když byl menší, tak jsme takhle jezdili v pohodě ;) měla jsem úvaz do kříže s vnitřní kapsou :-) hezky spinkal a já měla volné ruce a nebála se že ho „upustím“ když by řidič prudce zastavil… Ale teď jak je už velký, tak tam právě moc nechce být, já už „přes něj nevidím“ a nevydrží tak celou cestu… no a právě jak ho vyndám, tak už nedám zpět :( a tedy vázat to v busíku, kort jak jsem seděla u okna, tak s kopajícím a řvoucím dítětem fakt moc nešlo :oops: ale on nechtěl ani sedět na klíně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
12.8.13 08:04

Ahoj,
asi jsem levější než levá hledám maminku z Ostravy, která mi pomůže s úvazy mám druhé dítě s prvním jsem nešátkovala teď bych ráda Matěj se narodil 27.7. takže úplný drobeček což je ještě podmíněno, že byl menší 47cm/2,36kg pomůžete Niela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
12.8.13 10:28

@Mysicka31 já bych teda moje dítě asi žádným způsobem neudržela 2 hodiny vklidu v autobuse :nevim: pro nás sou dlouhý cesty za trest jezdíme nastesti autem a pokažde když je nespokojená tak na 15 - 30 minnut zastavíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.8.13 10:33

@pralalinka my bohužel auto nemáme a stejně nesmím řídit :,( takže pro nás jiná volba není a holt to musím nějak zvládnout, a jezdím i s oběma dětma… Myslím si ale že nejsem jediná kdo takto cestuje ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
12.8.13 10:39

@Mysicka31 v sedě mi navázanej nevydrží ani omylem…to vyndavám a dávám na klín…v mhd si nesedám kvůli tomu a radši postojim, což má za následek, že se mi furt někdo vnucuje s puštěnim sednout…
Vůbec jsou lidi strašně ochotný pouštět sednout jakmile mám na sobě dítě-vyskakujou ze sedadla jak na pérku…takovejhle zájem jsme nikdy nezažila ani jako těhotná ani u pomoci s kočárkem, uvolnění místa pro kočárek apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.13 11:35

@nielamatka úplně přesně ti neporadím, ale v MC Krteček pořádali takový kurz. MC teď sice nemá prostory, ale učila jedna ze „služebních“ maminek. Zkus tam napsat mail, jestli by ti na ni nedali kontakt, třeba pomůže. -nebo na nosenideti.cz je přímo diskuse na toto téma, tak se můžeš obrátit tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí