Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Tuco omlouvám se, včera ráno jsem zaspala (měli jsme těžkou noc, kdy se budily děti na střídačku, tak jsem naspala asi 4 a půl hodiny a přes den ze mě byla chodící mrtvola) tak jsem rychle dala malýho jenom do autosedacky a nesla ho v ní.. Přes den mi nebylo moc dobře, takže jsem nějaké pokusy o navázání úplně vzdala
![]()
@ivana-domca Dobře, jsi omluvena…asi do pátku jsem pryč tak až se vrátim ať to tady je…
A né, že to do tý doby tady všichni zkritizujete a na mě nic nezbyde! ![]()
@Tuco neboj holky něco schovaji i pro tebe
My jsme teď stejně převážně doma, trošku bojujeme s mlékem, se spánkem a bolestmi bříška :roli:
Ahoj
chtěla bych poprosit zkušené šátkářky jestli máte nějaké tipy a triky jak uvázat na záda divočejší dítě
popřípadě jaký je nej úvaz ![]()
abych nastínila situaci: na záda malou dostanu ale jak je tak tak se mi děsně chechtá a staví se na čtyři nebo si klekne a když už se mi jí asi dvakrát podařilo uvázat tak vystrčí ruce a dělá blbiny a zaklání se
![]()
Zkouše zkouše zkouše. Tak ono taky vlastně neví, co tam má dělat. to časem pochopí, že neléz. Nejlepší rada je, dát dítě na záda ještě, než se na čtyři umí stavět, ve 3 měsících mi to nedělala.
JInak vázat rychle, úvaz těžko říct. Batoh je rychlej, ale jestli pak dělá brikule, tak to nejbezpečnější není.
@Lama Lama já to zkoušela i dřív ale ňák mi to nesedělo ![]()
@Brunifid co je DH celým názvem
… jsem samouk a v těch zkratkách se moc neorientuju
![]()
@Lama Lama děkuji
jé to už jsem slyšela
tak budu muset zkusit ![]()
Mám taky dotaz - jak přesě mám mít malé miminko ty nožičky ve vertikálu? Všude čtu „na žabičku“, ale nevím, co si přesně pod tím představit. Nebo nenašla by se dobrá duše, která by mi to zkusila nějak vyfotit?
Pomalu bych chtěla začít trénovat vázání, ale nechce se mi do kolíbek. S Vojtou mi nešlo to polohování, ať jsem dělala, co jsem chtěla, vždycky měl při pohledu shora tu páteř kolem mě do zatáčky.
Nebo je to blbost - vázat vertikál s novorozencem?
A pak ještě jedna věc. Zkoušela jsem dneska KsK a jak je malinká a ty nožičky má tak nějak pod sebou, tak mi ty pruhy nedržely dole pod zadečkem a vylejzaly na záda. Co dělám blbě? Asi mám ty nožičky blbě a měla by být celá víc podsazená, ale právě nevím jak…
Tak DH natrénován - plyšový pes spolupracoval skvěle
tak zítra to zkusíme naostro ![]()
@Jitu2 já jsem vázala vertikál až když malá držela celkem hlavu cca od 2 měsíců ![]()
já dávám nožky takhle… snad dobře
![]()
@Jitu2 píše:
Mám taky dotaz - jak přesě mám mít malé miminko ty nožičky ve vertikálu? Všude čtu „na žabičku“, ale nevím, co si přesně pod tím představit. Nebo nenašla by se dobrá duše, která by mi to zkusila nějak vyfotit?
Pomalu bych chtěla začít trénovat vázání, ale nechce se mi do kolíbek. S Vojtou mi nešlo to polohování, ať jsem dělala, co jsem chtěla, vždycky měl při pohledu shora tu páteř kolem mě do zatáčky.
Nebo je to blbost - vázat vertikál s novorozencem?
A pak ještě jedna věc. Zkoušela jsem dneska KsK a jak je malinká a ty nožičky má tak nějak pod sebou, tak mi ty pruhy nedržely dole pod zadečkem a vylejzaly na záda. Co dělám blbě? Asi mám ty nožičky blbě a měla by být celá víc podsazená, ale právě nevím jak…
fotku nemám. ale zkus to na sobě - kolena i kyčle pokrčíšna maximum, takže se ti opíraj stehna o břicho. a pak ty nohy roztáneš. tatkle rozcapené mimino si připlácneš na sebe. je na tobě trochu jakoby v kleče. To co ala fotku Tera je moc hezky uvázané, ale nvoši takle nohy nerostáhneš. Navázané s novošem to vypadá takle nějak ( ale vidět to neni, páč ty nohy jsou celé schované v kapse)
@Ketysek Ne, říkám že když mě pustili, do porodky jsem to netahala, proč taky?
Baltazar od Devíti vrb (Devil Denny Goldest Danubius x Savali Infinity Power), nar.: 2.7.2012?