Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Lama Lama píše:
JO, tak to je batoh. Klasicke batoh je i pro normální dítě. Ale ten bych s 3m šátkem neuvázala. Mám 3,2m a mám to na poslední centimetry cípu jen v triku. Se svetrem jedině uzlovat pod zadkem dítěte vzadu, ale to nekřížíš popruhy, takže stačí, aby dítě snožilo a může vypadnout.
aha
no vyrobce uvadi ze s 3m satkem to lze uvazat do konfekcni velikosti 42
ja mam teda 34/36…ale jsem si myslela ze to dite v tom nebude moc pevne…tak nic no…takze vicemene takhle kratky satek je asi na prd co ![]()
Já bych ho nezatracovala. myslím, že na větší batole se hodí. Já 3,2 unosila dost, a myslím, že to bude poslední hadr, co si nechám. vejde se do kabelky a na to poponášení ideál. Batoh s uzlem pod zadkem jsem nosila dost. třeba ho na břiše uvážeš, jestli jsi hubená.
@KlarkaK píše:
ahano vyrobce uvadi ze s 3m satkem to lze uvazat do konfekcni velikosti 42
Tak to bych chtela videt, mam 36/38 batoh navazu s satkem 3,6m presne tak abych nevazala na cipech. Je samo rozdil ve spotrebe latky podle. tloustky satku a velikosti ditete, ale 3m jsou podle me dobry tak akorat na bok. ![]()
@agy píše:
Tak to bych chtela videt, mam 36/38 batoh navazu s satkem 3,6m presne tak abych nevazala na cipech. Je samo rozdil ve spotrebe latky podle. tloustky satku a velikosti ditete, ale 3m jsou podle me dobry tak akorat na bok.
hm
tak to ho asi zkusim poslat dal a koupim trochu delsi :-/
Máte nějaký fígl, jak dotahovat, když vážu s miminem, co ještě nedrží hlavu? Vážu ksk, drží to hezky, ale to dotahování mi trvá půl století, chybí mi ještě jedna ruka, kterou bych podpírala hlavičku
Kolíbka se mi sice váže líp, ale máme nález na kyčlích IIa, tak pro jistotu nechci.
Jinak teda malá je evidentně nosící, několik minut po navázání je tuhá jak špalík ![]()
@Jitu2 a kdyz ji das plenku, nebo stocis satek pod hlavicku? ja nechavala vzdycky Ondraska zaborit mezi prsa, trochu se nahla do zadu a nejak navazala
@tytyty ona mi tu hlavu zvedá, zaklání se a pak se začne celá hroutit
Dávám vkládačku po tem lem za krk, ale to až po navázání, to pomáhá, aby se mi tam nehroutil, když usne. Ale během navazování se mi to nedaří, ten horní lem mám moc volný a hlavičku nedrží. Asi to chce ještě cvik
Holky, můžu se prosím zeptat - začala jsem šátkovat, ale malá se mi pod šátkem šíleně potí, co s tím???
Má jen bodýčko, polodupajdy a když jí doma zabalím, jsme za chvíli zpocený obě dvě…
Když jí vyndám byť jen po půlhodině, má uplně mokrou tvářičku a i oblečení???
Dá se tomu nějak zabránit/vyhnout???
@Kešu funkční prádlo, a vypodložit plenou, některá mimča se prostě víc potí. Aspoň moje zkušenost.
@Kešu nema.tu hlavicku ve tvem vystrihu, tedy jste kuzi na kuzi?
@Kešu mně se potí obě děti, ale v šátku/ nosítku krásně spí, tak jim to asi nevadí. Jinak by mělo být dobré oblečení Outlast (Little Angel)
ja i syn jsme na brise vzdycky tak propoceny ze nevim, jestli me nahodou nepocural ![]()
a ja ted polozim asi teda hodne blbej dotaz…kdyz je malemu 7mesicu a na kriz s kapsou mam satek 4m (jeste trochu s rezervou)…bude mi tato delka stacit i dal, nebo si mam poridit radeji 4,5m…vaaanoce se bliiizi, ze ![]()
@Terem no ja si prave chci koupit novy satek(treti teda
ale jsem si rikala jestli nekoupit delsi abych pak nemela tri satky ktere mi nestaci na uvazani ![]()
Taky záleží na tloušťce šátku, silnější šátek spotřebuje víc látky. Jaké šátky máš teď?