Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3353
30.11.13 15:17

@Terem Mám od MaM zimní kapsu. Je to asi loňská, přesně nevím, kupovala jsem jí od jedné maminy, která už nešátkuje. Na nožičkách má ty punčochy, ponožky, botičky a kombinézu a ty měla vždy trochu studené.
Kouknu na nákrčník, děkuju za nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
30.11.13 15:42

Ještě můžeš zkusit na nohy vlnu, třeba klasické ovčí bačkůrky, uvnitř chlupy, venku kůže. Prodávají se na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
1.12.13 09:11

@Terem Kouknu na to. Včera jsme zase s holčičkou testovaly :lol:. Rozsvěcel se u nás stromeček, takže jsme asi hodinu stály v zimě a bylo to ok! Nejvíc mi byla zima na nohy :mrgreen:. A dítko bylo teplé, takže to bude asi fungovat. Koupím si ten nákrčník, teď jsem si pořádně smotala šálu a malé zandala nožičky do kapsy. To mi právě taky pořádně nejde. Jednu nožičku tam má krásně, ale druhá se jí tam pořádně nevejde. Tak nevím, jestli kapsu mám špatně. Ještě se s tím budu muset poprat. Ale jinak to bude asi dobrá věc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
7.12.13 11:58

Ahoj holky, ráda bych se zeptala zkušenějších - lze do úvazu kolébka vázat i novorozeně? Pokud ano, který úvaz je konkrétně nejlepší? Na youtube jsem našla více tipů kolébky, proto se ptám i když možná to je i o tom, co komu vyhovuje, že? :-) Ráda uvítám vaše zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.12.13 12:02
@Eneer píše:
Ahoj holky, ráda bych se zeptala zkušenějších - lze do úvazu kolébka vázat i novorozeně? Pokud ano, který úvaz je konkrétně nejlepší? Na youtube jsem našla více tipů kolébky, proto se ptám i když možná to je i o tom, co komu vyhovuje, že? :-) Ráda uvítám vaše zkušenosti :kytka:

určitě jo. Je vhodná právě pro novorozence. Nejvhodnější- těžko říct, každému vyhovuje něco jiného. Někdo si chválí kolébku v dvojitém kříži, mně nejvíc vyhovovalal kolébka v kříži s kapsou uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
7.12.13 12:55

@Eneer kolebky se resily na predesle strance, mas tam i odkazy na videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
7.12.13 13:53

@Lama Lama @agy Holky, moc děkuji, jdu mrknout :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8417
7.12.13 22:01

Ahoj holky, nechci pročítat celou diskuzi. CHtěla bych se zeptat, jak naučit dítě na to být v šátku.
Malý má 6 týdnů, mám koupený elastický šátek Moby. Zkouším ho dávat do úvazu kolébka v dvojitém kříži. Moje skore je asi 8 pokusů o uvázání, 3× usnul, 3× jsem ho tam nedostala (vztekal se, propínal do luku a to i u houpání na míči, ani to nepomohlo) a 2× jsem ho tam v pohodě navázala ale asi po 5 minutách se mi vzpínal do luku v šátku a strašně usedavě brečel.
Myslím že, když se mi ho povede dostat do šátku, tak je navázaný správně. V tom asi chyba nebude. Já bych opravdu ráda šátkovala, protože v zimě je to jednodušší. dám šátek, přes to bundu a jdu ven.
Jo a raději bých zatím používala kolíbkové uvazy, do vertikálních bych ráda přešla později.
Máte někdo zkušenosti s tím, že děti ze začátku v kolíbce být nechtějí a pak si zvyknou, nebo moje dítěv ní být nechce.
Jo a když ho chovám bez šátku, tak ho běžně nosím v klubíčku a to je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
8.12.13 07:53

@seliluc z mé čerstvé zkušenosti se stejně starým miminkem… prostě zkus ten vertikál. Není důvod to nezkusit. My jsme v 6 týdnech měli stejný problém ale opačně. Přestal snášet vertikál tak jsem zkusila kolěbkovat a šlo to. Teď už asi týden zas střídáme. Ne rychlé usnutí kolébka, na ven vertikál. Držím palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
8.12.13 09:12

Hodně se začíná mluvit o tom, že kolíbky nejsou až tak bezpečné. Pro kyčle nevhodné, kvůli položení hlavy může být přiškrcena dýchací trubice a může se mu špatně dýchat, miminko v podstatě není přivázáno tělo na tělo, takže oxytocin nepracuje tak jak ve vertikálu…a vůbec máš o něm menší přehled, než když je navázaný ve vertikálu

@seliluc být tebou tak zkusím vertikál, já ho vázala od asi 6ti týdnů, malý v kolíbce vůbec být nechtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8417
8.12.13 09:53

Díky holky, tak já to zkusím, já si pořád říkám že je na vertikál malý. Četla jsem že je to v pohodě, ale je to jen můj vnitřní pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
8.12.13 10:11

Vázala jsem vertikál od porodnice, v kolébce řvala jak protržená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
8.12.13 19:07

Ahoj holky, poprvé jsem zkoušela úvaz kolébku v kříži s kapsou uvnitř a ráda bych poprosila zkušenější šátkařky o názory a postřehy, jestli mám malou dobře uvázanou.. první úvaz je vázaný narychlo, nemám šátek srovnaný na ramenou… druhý úvaz je vázaný dnes.. nejsem si jistá, jestli nemám malou příliš v šátku utáhlou, ale zas je mi jasný, že musí být v šátku napevno, což je, ale zas bych ji nerada utlačovala… děkuji za rady.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
8.12.13 19:15

@Eneer já nevím, kolíbku jsem vázala jen jednou, ale přijde mi, že je tam moc ležmo, neměla by být víc v klubíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
8.12.13 19:29

@zuzice To mě taky napadlo, právě si nejsem jistá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie