Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
MOby je dobrý značka. ale je to elastik - představ si pevnější tričkovinu. Na miminko b, bezva větší dítě se prověsí a řeže.
Tak ted mám malého v Didy bavlna len-váže se suprově oproti Zara, ale teda pěkně mě bolí krční páteř, až chytám bolesti hlavy.
A pořád se nemůžu rozhodnout mezi pelikány a perlami od Nati
![]()
Girasol dobrý. Ginger Cat je na úrovni Medley, matně si ho vybavuju.
@Laruska píše:
Co šátky značky Girasol? a Ginger Cat? Díky
Ginger cat i Girasol sem měla. Girasol dobrý, ale Zara mi přišla lepší, Ginger cat ušel, ale jestli chceš nosit víc, tak bych vrazila prachy do něčeho lepšího.
Ono se takhle stejně blbě radí, nejlíp šátek vyzkoušet, každý má rád něco jiného. Mám ráda Zaru, protože je to bavlna, nebojím se ji fláknout na zem, má hezké dlouhé cípy a neřeže mě. Na někoho ale bude moc tenká.
Tak já mám půjčený Girasol a lepší, jak Zara ![]()
Ted mi přišel vlněný Didymos a jsem nadšená.
Prosím zkušenější o radu - začínám se poohlížet po letním šátku pro novoška, zaujal mě vatanai, bazarový, chci najít za rozumný peníz.. doma mám už storcha Lilly, tak přemyšlím ještě na začátek o něčem tenčím.. elastik nechci
@Laruska A tak to já se musím mobyho zastat. Nosím v něm své 3. mamutí dítě(2,5měs/8kg) a stále mi přijde pohodlný. U předchozích dětí jsem měla babyšátky indie(ale jistá si nejsem, je to dlouho) a klasiku Storch. A mně naopak ten elastik(i když jsem je vždycky zavrhovala) překvapil, jak je pohodlný pro nosiče i pro „malé“(=nezpevněné) miminko. Ten moby je ale z pružných šátků jeden z nejpevnějších, co jsem tak měla možnost zjistit. Já bych ho brala. Nový stojí 1200,– takže po 2 dětech do 500,–
Ještě dotaz, co si myslíte o tomhle:
http://www.malvik.cz/…el-S-M-modry
taky mám nedůvěru v nosící věci od výrobců kočárků, ale já jsem se rozhodla, že pro mě léto tentokrát nebude utrpením. Ale samozřejmě se bojím nosnosti, neb mamut bude mít v létě asi 15kg, nebo co já vím. Holky pražandy, neomrkly byste ho aspoň někdo?
@Rowena To vypadá celkem hrůzostrašně a ta cena ještě hrůzostrašněji…podle mě to nebude vůbec nosný…ale prodyšný to asi bude ![]()
Viděla jsem naživo jeden šátek Red Castle, bylo to tričko, neustále se prověšoval.
Cena naprosto neodpovídá.
Pokud chceš vyloženě letní šátek, kup si len. Buď Nati len/bambus, nebo Didymos len/bavlna. Nejprodyšnější jou jednovrstvé úvazy, můžeš třeba shrnout pruhy kříže, které vedou přes kapsu.
Holky dík. Já vím, že tonoucí se stébla, ale já fakt nesnáším teplo. Léto je pro mě nejhnusnější část roku. Já ožívám koncem září a mračit se začínám koncem dubna. V létě prakticky nenosím, neb to fakt nedávám, ale zase s 3.D bych se ráda nějak přemohla, protože mi je prostě šátek bližší. Asi to vyřeším manducou, přece jen je tam větší prostor pro větrání.
@Rowena já se léta taky děsím, vedra mi vyloženě nedělají dobře.. ale teď v zimě se starším si to moc chválím, je mi i teplo a klidně nosím jarní bundu ![]()