Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@admenL dvouleťáka nosím normálně oblečeného jen v šátku.. a zvažuju návleky na nohy, jak je podsazený, tak mu občas vykoukne z kalhot kousek lýtka..
Admel, to je podobné jako v kočáru, vnější vrstva odpovídá fusaku. Je rozdíl, jestli máš novorozence v oblečení na doma, nebo chodící batole, které jen hodíš na záda, když nechce šlapat ![]()
Terem, obdivuju, jak můžeš srovnávat s oblékáním do kočáru.
To totiž nezvládám doteď. Umím jen do šátku.
Tamtam: onbag snadno ušiješ, je to celkem šikovné. Vygooli si origoš stránky, dá se tam stáhnout střih. Je to něco jako batoh s dlouhatánskejma ušima, jejicž délku můžeš regulovat. Šít moc neumím, ale spíchla jsem to v pohodě. Jako matroš doporučuju látku z Ikey: jsou dost pevné.
@markos píše:
Tamtam: onbag snadno ušiješ, je to celkem šikovné. Vygooli si origoš stránky, dá se tam stáhnout střih. Je to něco jako batoh s dlouhatánskejma ušima, jejicž délku můžeš regulovat. Šít moc neumím, ale spíchla jsem to v pohodě. Jako matroš doporučuju látku z Ikey: jsou dost pevné.
já???
![]()
edit: Prokop je moc hezké jméno ![]()
@Tamtama „tipy z domova“ jsem pochopila na vlastnoruční vyhotovení. Dík za pochvalu jména, občas dost pochybuju, že jsme se na tom miláčkovi pěkně podepsali ![]()
@admenL já jsem malou nosila jen v šátku na bundě loni celou zimu a byla oblečaná jak na ven nebo do kočárku (nemám fusak)
jen nožičky je třeba zateplit
Tera, máme stejně staré děti a minulou zimu na bundě si neumím představit. Novorozence bych teda nedala do kočárku bez fusaku taky nedala. To nemluvím o polohování miminka, které ani nedrží hlavu. I teď nosím jen pod oblečením.
@Terem jj souhlas já nosím až teď od roku na tenčí bundě občas a to jen v nosítku v šátku si to moc přes teplé oblečení neumím představit… jinak i teď nosím na zádech pod bundou nosící… A minulou zimu když byl malý mimi tak jsem si koupila stejný zip jako mám v bundě a ušila ze softshelu(půl metru asi za 60kc) klín do své bundy a to posloužilo parádně teda na nošení na břiše ![]()
@Terem nosila jsem jí v kolíbce a byla v pohodě
a v kočárku byla tak třikrát a nevím proč by musel být novorozenec ve fusaku když se někomu mimčo narodí v létě tak ho taky do něj nerve protože nedrží hlavu a má ho jen přikryté
vlastně ani u staršího jsem fusak neměla a ani si to moc nedovedu představit on neměl rád ani zavinovačku ![]()
Fusak nesouvisí s držením hlavy, ale na zateplení mě v kočáru nic lepšího nenapadá. Kolíbky jsou dost náročné na polohován, polohuje se líp málo oblečené dítě. Viděla jsem i novorozence v zavinovačce a v šátku, tam ale šátek fungoval spíš jako baby vak, nebyl tam těsný kontakt, takže to taky jde.
Mě se do kolíbky váže líp víc oblečený. Aspoň je trošku pevnější. I když teď už bychom to možná zvládli lépe i jen tak, už je větší. Ale nelajzla bych si ho vzít na budnu. Nosím v kolíbce pod normální manželovou bundou. Maximálně v teplejší dny trošku rozepnu ať kouká.
Do kolíbky si nabalené dítě neumím představit. Hlavně myslím, že by se uvařilo. Dávala jsem max. čepičku a to jen na nátlak sousedky. Uznávám, že miminu kousek hlavy byl vidět.
Nevím no já jsem měla malou danou dobře byla pěkně tak jak má být nosila jsem softshelovou bundu a pod ní jen tenčí mikču a malá byla tak akorát nikdy nebyla ani uvařená a ani zmrzlá ![]()
@Terem to vím že fusak nesouvisí s držením hlavy jen s toho co jsi psala jsem myslela že si to myslíš ty… já mám v kočárku pod prckem deku do které ho můžu případně zabalit a pak má tu klasickou peřinku co mívaly naše mamči a pak ten kryt (nebo jak to nazvat) na korbě ![]()
@Lama Lama body s dlouhým, bav. dopajdy, mikynu nebo svetr, fleesové polodupky, pak ještě jedny fleeesové dupačky co byly jako overal bez rukávů, bundičku, rukavičky čepičku, pletené botičky