Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Faya myslim,ze si zvykne
Prvni jsem zacala vazat az v peti mesicich.Oni to vazani moc radi nemaji, zvlast, kdz jsi nervozni zacatecnik.Na kolibku bych uz se taky vybodla, taky mam velky mimino, kolibky jsem ve trech mesicich vzdala. Az navazes, vyraz ven na prochazku(i pres rev) a uvidis, ze se rychle uklidni ![]()
Díky za dodání kuráže
ještě mám trochu problém, že mi syn ten šátek hodně ožužlává a vyklání se ven. Pak to máme celé mokré a navíc je naštvaný, že nevidí… to asi dělám něco špatně, co? Nebo máte na to nějakou fintu? Nejlíp se mu líbí, když ho přivážu naopak a může hledět kolem. Ale slyšela jsem, že to není zdravé nošení kvůli páteři a kyčlím. Co je na tom pravdy? Doufám, že to není nějaké kontroverzní téma ![]()
Faya, čelem ven určitě ne. Holky jistě dodají víc. Musíš brutálně dotahovat, pak se to nebude moct vykládnět. Ruce musíš zpracovat k tělu. Když budeš pracovat rychle, zvládneš to. nemůžeš zajít k někomu na kurz nebo aby to to prostě někdo ukázal naživo? To mi přijde moc přínosné.
@Faya v jakém úvazu se ti vyklání? Čelem ven bych opravdu nenosila zdravé vertikální nošení je čelem k nosiči s podsazenym zadkem, kolena výš, jak zadek.Ale jestli ho tak občas nosíš, nedivím se, že se vyklání a chce vidět ![]()
KOntroverzní téma je to dost
Čelem ven fakt ne. S vykláněním mám zkušenostii se starším. POmůže nošení na boku ( ideálně teda na záda, ale to začátečníkovi nedoporučuji). JInak nosit hlacně na spaní. Dotahování pomůže proti vyklánění, ale proti řevu ne. těch 3-5m mi na to vyklánění přijdou nejhorší.
Když se váže batoh na záda, mají být ruce podél těla? Vikouš je dneska na pěst, tak jsem ho hodila doma na záda a bez té bundy se fakt váže líp.. ruce měl dolů a byl krásně dotažený bez námahy..
@Tamtama píše:
Když se váže batoh na záda, mají být ruce podél těla? Vikouš je dneska na pěst, tak jsem ho hodila doma na záda a bez té bundy se fakt váže líp.. ruce měl dolů a byl krásně dotažený bez námahy..
bud ruce uvnitř v šátku, nebo ruce ven a horní lem podpaží
@Lama Lama takže jsem to měla dobře i před tím
ale podél těla mi to vyhovuje víc, nehrabe se mi aspoň ve vlasech..
až se vzbudí, tak ho chci zkusit zapnout do své bundy, jestli se vejdem..
@agy Vyklání se mi v tom úvazu, co popisuješ. Čelem ke mě, kolena výš než zadek… uvazuju ho hodně napevno, ale právě se mi v tom hodně vzpouzel a chtěl vidět, otáčel se a vykláněl, tak jsem si ho jednou otočila naopak a měla jsem ho tak asi dvacet minut.. to se mu moc líbilo. Mám ještě starší dceru, ta je jak atomová bomba, takže malý na ni chce vidět. To celkem chápu
Úvazy jsem okoukala z youtube, tam je spousta dobrých videjí
akorát ty děti jsou tam vždycky poddajné a vypadají, že se jim v tom úvazu vyloženě líbí. Ten můj prcek se tam kroutí a brečí a odstrkuje se ode mě… to mám potom pocit, že bych ten šátek měla radši zase povolit :-/
@Faya byla jsi s ním v šátku venku? Mě se taky vyklání, hlavně ráno při vypravování do školky, to je teror, ale nedám se, navážu fakt na pevno i přes řev, vyjdu z bytu, tak už jen bublá, venku chvíli mručí za minutu je v pohodě
U první jsem vázala i půl hodiny, aby byla rovně a co nejvíc na těsno, teď na to nemám čas a ve vázání si už věřím, maximálně ve školce podotahuju, když už je vláčnej.
Takže když v tom úvazu řve, tak nemám povolit a mám ho nechat naštvaného? On se mi při vztekání vždycky strašně zpotí. Venku jsem s ním v šátku ještě nebyla, ale když by byl uřvaný a zpocený, tak bych si to asi pořádně rozmyslela… Doma se mi nakonec dneska podvolil a dvakrát jsem ho v šátku uspala, ale nevim, jestli to zkusim i ven
Snad na jaře ![]()
@Faya on se jim nejvic libi ten rytmus pri prochazce a toho docilis doma tezko. Malo ktere dite je spokojene v satku na stojicim cloveku ![]()
Faya, nevzdávej to. Naopak seber odvahu, naraž kuklu a vlněný ponožky a vypadněte ven. Klidně nasraným rázným krokem za určitý cílem. Tuhle radu jsem dostala já od holek tady (dnes nevím proč jsem se takové akce bála) a bylo to fakt dobré. Vždycky.
Ruce uvnitř musí mít dítě dokud nesedí, pak mohou být ven. Na zádech si je starší sama strkala podél těla a položila na mě hlavu. Mladší syn už není takový nosicí závislák, ruce si dá podél těla na povel nebo mu tam prostě stáhnu.
Ještě mě napadá: na uklidňování mladé slečky fungovalo chození do schodů a ze shodů. Dost spolehlivě. Živě vidím, jak jsem pořád chodila ke schránce pro poštu nebo jako jsem na Vlatavské chodila několikrát tam a sem po schodech ![]()
Nějak nám nejde u batohu na záda, dostatečně podsadit zadeček, tedy dostat šátek pod zadek aby držel podsazený níž než kolínka… Má kolínka cca ve výši zadečku vždy a šátek dole sotva zahrnutý pod zadečkem… Je to malý neposeda a při vázání mi neustále propíná nožky a poskakuje
, tudíš si ho pak dotáhnu se zadečkem vysoko a špatně mi pak v tom šátku sedí ![]()