Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
19.2.14 23:01

@Lama Lama já i po půl, ale pořád mi to dělá líp než kočár..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
20.2.14 10:51

Ještě k těm úvazům na záda - nevíte někdo, proč se to teda doporučuje až od toho půl roku? Já jsem to právě zkusila kvůli starší dcerce. Je to prostě pohodlnější mít mimino na zádech, dá se mnohem líp všechno dělat. Jen jsem si tím stále nebyla jistá. Vážu tak malého co měl asi 2,5 měsíce. Teď bude mít 4 a už jsem si tak zvykla, že na břicho vážu výjimečně. Ale občas ve mě ještě hlodá pochybnost.
Obvykle vzadu vážu kapsu, někdy DH. V DH má lepší výhled, víc se mu to líbí, ale když usne, tak se mu někdy úplně vykroutí hlava. Tak se chci zeptat, jak na zádech zajišťujete hlavičku, když děcko usne? Já se většinou snažím ho nějak fixovat pomocí plínky čtvercovky, ale není to nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
20.2.14 10:53

Nejsem těhotná, nosim od šestinedělí a po hodině a půl kvílim :roll: Hodina je v pohodě, hodina a půl maximum, pak už fakt necítím ramena a když rozvážu, mám pocit, že vzlítnu lehkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.2.14 12:07

No jo. Když ty nemáš miminko ale kukačci dítě obra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
20.2.14 12:35

Ja nevim, co si stezujete. Momentalne nosim trinact kilo a stale kyne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
20.2.14 13:27

V 6 měsících se předpokládá, že dítě sedí. Ale proč má dítě na zádech sedět, to ti neřeknu.
Hlavu fixuju přetažením šátku. Můeš rozvázat uzel, přetáhnout přes hlavu a zase zavázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
20.2.14 14:42
@Terem píše:
V 6 měsících se předpokládá, že dítě sedí.

Posadí se, když začne lézt, to si nemyslím, že by většina dětí v půl roce lezla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
20.2.14 18:17

Já jsem teda teď několik měsíců nevázala a ani v nosítku nenosila, okolo roku mi nošení sabotoval a pak mi to v těhotenství nebylo příjemné(ale to jsem nosila na zádech v našem kibi nosítku a ten popruh na podbříšku fakt dost tlačil) teď jsem vykoumala ten úvaz na zádech a jde to, ale máme doma divocha v klidu mi moc nevydrží, takže jsem nejdřív úvaz neměla dost dotaženej(byl vrškem těla trochu odkloněnej) a po dvaceti minutách jsem necítila ramena a lopatky, tak jsem ho u manžela v práci sundala a pak ho navázala znova a to už bylo lepší, ale zase byl asi dotažený moc a chvílema mi přišlo že se mi blbě nadechuje a po třičtvrtě hoďce jsem toho teda měla plný brejle :-( On se pak už ke konci i docela vzpouzel a natahoval nohy, tak mi dával zabrat… No teď už to s jeho 11kg a v mém sedmém měsíci těhu asi na velký nošení nebude no :nevim: Asi jen tak se psem když půjdeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
20.2.14 21:25

Terem, mě nikdy nenapadlo rozvázat ten šátek, zajistit hlavu a zase uvázat :zed:. Vždy jsem provozovala dost krkolomné záklony. No trdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.2.14 21:43

HLava jde zajistit spoustou způsobů přetáhnout šátek - většinou jsem převazovala. Pak různé šátky, šály, plíny. Jednoduchá je kapucka od nosící mikiny nebo bundy. Mým dětem teda většinou držela i nezajištěná. Byly vysoko a měly jí polořenou na rameni. Já chodim dost nahrbená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
20.2.14 21:59

Lamo, neke… tys převazovala? Já si myslela, že jsem to přetahování přes hlavu odkoukala od tebe. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.2.14 22:27
@markos píše:
Lamo, neke… tys převazovala? Já si myslela, že jsem to přetahování přes hlavu odkoukala od tebe. :think:

asi záleží, jak jsem měla dostaženo. a na jaké straně měla frňák. J8 DH většinou vázala tak, že jsem měla pravý popruh nahoře, takže když jsem přetahovala pravý, tak to šlo rovnou bez rozvázání a když měla kebuli nosem vpravo, rak jsem přetahoval levý popruh, ten šel spodem, tak jsem rozvázala, aby to šlo líp.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
21.2.14 08:09

Vždycky vážu pravý lem nahoře, jinak to neumím. jednou jsem to zkusila a nedodělala… musela jsem převazovat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
21.2.14 15:09

jsem tu nová

Ahoj dámy, potřebuju radu od zkušených šátkovaček ;)
Rozhodla jsem se šátkovat, protože je syn hodně plačtivý a nepřestane, dokud s nim nekdo nezacne chodit. Problém ovšem je, že už mu je přes čtyři měsíce a v šátku se mu moc nelíbí. Je taky hodně velký (přes 8 kilo), ale ještě není moc pevný, takže se mi v tom úvazu tak nějak bortí… ovšem sílu má jak kůň, takže do kolíbky se mi ho vůbec nepodařilo zavázat… no prostě otázka je, jestli to má vůbec smysl ho do toho šátkování nutit… co myslíte, zvykne si ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.2.14 18:01

@Faya já bych tak velké mimčo už do kolíbky nedávala, určitě bych vertikalizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí