Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
24.2.14 20:18

@Kaculela Viktor mi dělá totéž, prostě několikrát během navazování mu ty nohy podsadím a pod zadkem nechám hodně látky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
24.2.14 20:27

@Tamtama Mě to nějak nejde mu tam nahrnout dostatek látky ze spodního lemu pod zadeček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
24.2.14 20:30
@Kaculela píše:
@Tamtama Mě to nějak nejde mu tam nahrnout dostatek látky ze spodního lemu pod zadeček :nevim:

jak ho na záda dostáváš? Nejlepší je nához přes hlavu, to už máš šátek rovnou pod zadkem, klidně až k pupku. http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.2.14 20:38
@Lama Lama píše:
jak ho na záda dostáváš? Nejlepší je nához přes hlavu, to už máš šátek rovnou pod zadkem, klidně až k pupku. http://www.youtube.com/watch?…

to je hezký, jak říká „miminko“ a on to takovej klacek velkej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
24.2.14 20:43

@Lama Lama No já si ho dávám na záda tím druhým způsobem že si překřížím ruce a chytnu ho v podpaží a jen přehodím na záda… Příjde mi že ten druhý způsob je teď v těhotenství s 11ti kilovým takový dost náročný :nevim: Ale můžu to zkusit… Jako každopádně to pak s tím zahrnutím spodního lemu takhle funguje o dost líp no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
24.2.14 20:45
@Tamtama píše:
to je hezký, jak říká „miminko“ a on to takovej klacek velkej :mrgreen:
:mrgreen: taky mi to hned napadlo. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.2.14 20:46

@Kaculela jak máš starého prcka? Já ho vždycky postavím na židli, dám přes něj šátek, sednu si před něj, přitisknu na záda, vstanu a vážu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
24.2.14 20:50

@Tamtama 14ti měsíčního… Vyzkouším to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
24.2.14 21:11
@Kaculela píše:
@Tamtama 14ti měsíčního… Vyzkouším to :palec:

CHodící děti už mít podsazeno nemusí, spíš bych řešila bezpečnost - aby se mu látka nevysunula úplně. Mě dcera taky na zádech hopsala, takže jsem vázala kapsu a DH, batoh až dýl, když už uměla poslechnout, aby nehopsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
24.2.14 21:14

@agy No já právě vázala kapsu a tam to bylo ok, ale teď s bříškem jsem řešila jiný úvaz a batoh je fajn, pže se dá vázat úplně přes hrudník, pruh látky v pase mi vadí v těhotenství… No mě spíš příjde že kdyby si ten zadek víc podsadil a pořádně si do toho šátku čupnul, tak by mi pak tolik i na prochajdě nehopsal a že takhle dost sedí jen na těch pruzích zhrnutých pod koleny což pro něj asi není moc pohodlný, než když se mu rozprostře váha pod zadkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
24.2.14 21:37

@Kaculela DH jde urcite zakoncit posuvnym uzlem u ramene, kapsa by mohla stacit i s uzlem pod zadek :think: Me ten batoh nejak neprirostl k srdci, na chvilku jo, ale mam z nej taky pocit, ze sedi hlavne na pruzich pod koleny.

edit: https://www.youtube.com/watch?… a kapsu můžeš určitě zakončit tibeťanem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
24.2.14 21:53

@agy Nějak mi nefachá youtube kouknu na to zítra… díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.2.14 22:27

@agy teda koukám na to video už podruhý, ale pořád s otevřenou pusou.. mám šátek 5 metrů, ale na tohle bych asi potřebovala delší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.2.14 13:05

názor doktorky z rehabilitace

Ahoj, vím, že nikdo nemá rád člověka, který o něčem moc neví a dělá rozumy. Tak prosím mějte otevřenou mysl a neberte to jako provokaci :oops: Chodím se synem na rehabilitaci a pár týdnů jsme cvičili vojtovku (kvůli pupeční kýle) a dnes jsem se bavila s rehabilitační doktorkou, protože terapeutka naznala, že už není cvičení potřeba. Zeptala jsem se, jestli můžu syna nosit v šátku, protože po prohlídce měla pocit, že má slabé zádíčka. Překvapilo mě, co mi řekla. Povídala, že má devítiletou dceru a že ji v kojeneckém a batolecím věku intenzivně nosila v šátku. Tehdy se prý rehabilitaci ještě nevěnovala a věřila, že šátkování je všemi směry přínosné. Dnes je prý dcera celá shrbená a má v podstatě kulatá záda. Cvičením už se to prý moc spravit nedá. Doktorka je přesvědčená, že příčinou je právě nošení v šátku, kde má dítě záda úplně do oblouku, což si prý ověřila na foktách z té doby. Šátkování mi teda nedoporučila a když už tak jenom na chvilku denně… třeba na procházku nebo na uspání.
A otázka do pléna: má některá z Vás podobnou zkušenost nebo aspoň podobně staré dítě, které bylo šátkované a na zádech se to vůbec neprojevilo? Zajímá mě, jestli opravdu šátkování může být příčinou, nebo je to třeba u té doktorky z něčeho jiného. Díky za názory ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
25.2.14 13:50

@Faya znám a vídám dost shrbených dětí školou povinných a šátkovaní nebyly :nevim: Když nebude dítě v šátku a budu ho chovat, nebude mít ty záda taky zrovna rovně, zvlášť nelezoucí dítě, chované v klubíčku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí