Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Kaculela Viktor mi dělá totéž, prostě několikrát během navazování mu ty nohy podsadím a pod zadkem nechám hodně látky..
@Tamtama Mě to nějak nejde mu tam nahrnout dostatek látky ze spodního lemu pod zadeček ![]()
@Kaculela píše:
@Tamtama Mě to nějak nejde mu tam nahrnout dostatek látky ze spodního lemu pod zadeček
jak ho na záda dostáváš? Nejlepší je nához přes hlavu, to už máš šátek rovnou pod zadkem, klidně až k pupku. http://www.youtube.com/watch?…
@Lama Lama píše:
jak ho na záda dostáváš? Nejlepší je nához přes hlavu, to už máš šátek rovnou pod zadkem, klidně až k pupku. http://www.youtube.com/watch?…
to je hezký, jak říká „miminko“ a on to takovej klacek velkej ![]()
@Lama Lama No já si ho dávám na záda tím druhým způsobem že si překřížím ruce a chytnu ho v podpaží a jen přehodím na záda… Příjde mi že ten druhý způsob je teď v těhotenství s 11ti kilovým takový dost náročný
Ale můžu to zkusit… Jako každopádně to pak s tím zahrnutím spodního lemu takhle funguje o dost líp no ![]()
@Tamtama píše:
to je hezký, jak říká „miminko“ a on to takovej klacek velkej
@Kaculela jak máš starého prcka? Já ho vždycky postavím na židli, dám přes něj šátek, sednu si před něj, přitisknu na záda, vstanu a vážu..
@Kaculela píše:
@Tamtama 14ti měsíčního… Vyzkouším to
CHodící děti už mít podsazeno nemusí, spíš bych řešila bezpečnost - aby se mu látka nevysunula úplně. Mě dcera taky na zádech hopsala, takže jsem vázala kapsu a DH, batoh až dýl, když už uměla poslechnout, aby nehopsala ![]()
@agy No já právě vázala kapsu a tam to bylo ok, ale teď s bříškem jsem řešila jiný úvaz a batoh je fajn, pže se dá vázat úplně přes hrudník, pruh látky v pase mi vadí v těhotenství… No mě spíš příjde že kdyby si ten zadek víc podsadil a pořádně si do toho šátku čupnul, tak by mi pak tolik i na prochajdě nehopsal a že takhle dost sedí jen na těch pruzích zhrnutých pod koleny což pro něj asi není moc pohodlný, než když se mu rozprostře váha pod zadkem…
@Kaculela DH jde urcite zakoncit posuvnym uzlem u ramene, kapsa by mohla stacit i s uzlem pod zadek
Me ten batoh nejak neprirostl k srdci, na chvilku jo, ale mam z nej taky pocit, ze sedi hlavne na pruzich pod koleny.
edit: https://www.youtube.com/watch?… a kapsu můžeš určitě zakončit tibeťanem ![]()
@agy teda koukám na to video už podruhý, ale pořád s otevřenou pusou.. mám šátek 5 metrů, ale na tohle bych asi potřebovala delší..
Ahoj, vím, že nikdo nemá rád člověka, který o něčem moc neví a dělá rozumy. Tak prosím mějte otevřenou mysl a neberte to jako provokaci
Chodím se synem na rehabilitaci a pár týdnů jsme cvičili vojtovku (kvůli pupeční kýle) a dnes jsem se bavila s rehabilitační doktorkou, protože terapeutka naznala, že už není cvičení potřeba. Zeptala jsem se, jestli můžu syna nosit v šátku, protože po prohlídce měla pocit, že má slabé zádíčka. Překvapilo mě, co mi řekla. Povídala, že má devítiletou dceru a že ji v kojeneckém a batolecím věku intenzivně nosila v šátku. Tehdy se prý rehabilitaci ještě nevěnovala a věřila, že šátkování je všemi směry přínosné. Dnes je prý dcera celá shrbená a má v podstatě kulatá záda. Cvičením už se to prý moc spravit nedá. Doktorka je přesvědčená, že příčinou je právě nošení v šátku, kde má dítě záda úplně do oblouku, což si prý ověřila na foktách z té doby. Šátkování mi teda nedoporučila a když už tak jenom na chvilku denně… třeba na procházku nebo na uspání.
A otázka do pléna: má některá z Vás podobnou zkušenost nebo aspoň podobně staré dítě, které bylo šátkované a na zádech se to vůbec neprojevilo? Zajímá mě, jestli opravdu šátkování může být příčinou, nebo je to třeba u té doktorky z něčeho jiného. Díky za názory
![]()
@Faya znám a vídám dost shrbených dětí školou povinných a šátkovaní nebyly
Když nebude dítě v šátku a budu ho chovat, nebude mít ty záda taky zrovna rovně, zvlášť nelezoucí dítě, chované v klubíčku ![]()