Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Kaculela píše:
Týjo teď koukám že ta batohkapsa jde vázat uplně jakoby na hrudník tudíž by to šlo i s pupíkemhttp://www.youtube.com/watch?… Zítra to prubnem
podle tohohle videa vážu já
akorát dítko už mi na záda skočí samo ![]()
@Lama Lama No mě to teď trochu mrzí že nemůžu nosit, kolem roka měl období že nosit nechtěl a když tak přišlo v úvahu jen nosítko, tak se vrtěl a zdrhal a vztekal, že bych ho neuvázala… Asi nějaká fascinace pohybem
, ale teď mi příjde že by se zase nosil rád, kor když mu zase lezou zuby je takovej mazel, ale s tím nosítkem už to nešlo… Tak zase prubnu šátek
Koupila jsem nosící bundu a moc jí nevyužila což mě mrzí, tak jí třeba ještě pořádně využijem
![]()
@Tamtama Tahle paní váže dobře, vždycky koukám na její videa… Mám s ní nafocenou i knihu úvazů k našemu natibaby šátku ![]()
@Kaculela píše:
@Lama Lama No mě to teď trochu mrzí že nemůžu nosit, kolem roka měl období že nosit nechtěl a když tak přišlo v úvahu jen nosítko, tak se vrtěl a zdrhal a vztekal, že bych ho neuvázala… Asi nějaká fascinace pohybem, ale teď mi příjde že by se zase nosil rád, kor když mu zase lezou zuby je takovej mazel, ale s tím nosítkem už to nešlo… Tak zase prubnu šátek
![]()
Koupila jsem nosící bundu a moc jí nevyužila což mě mrzí, tak jí třeba ještě pořádně využijem
![]()
u nás to samý s oběma. v roce jsem málem chodila kanálama, páč dítě jak na ulici spatřilo kočár, tak začalo hystericky řvát, že chce tam a udělalo cokoli pro to, aby mi slezlo ze zad. teď je mra ve 2,5 letech ráda, že jí poponesu.
Takže je normální, že když se dítě začne na zádech vzpouzet, úvaz se trochu povolí?
synátor se odráží od ledvin docela velkou silou..
Tak vzpouzení na zádech naštěstí neznám. V kočáře jo.
Já jsem zas jinej expert. Nosila jsem na břiše ještě těsně před porodem. Ale mělo to své důvody: dcera nebyla schopná jinak usnout přes den. Měla jsem možnost bu´d se nechat hodinu okoupávat v posteli, což končilo tím, že jsem vypěnila a měla anrušený program dne nebo na 2 minuty navázat, pak usnula a do 5 minut odložit totálně tuhé dítě do postele. No je jasné, co jsem zvolila. Hlavně jsem si pak říkala, že maxinálně z toho porodím a že by to bylo vlastně fajn.
Taky jsem nosila starší dcerku až do porodu. Už teda jen na zádech. Ale taky mi nebyla schopná usnout jinak než při nošení…
NOsila jsem až do porodu. Určitě je snaží nosit dítě, než do metra, busu, tramvaje… kočárek s dítětem.
Tamtam, mě dělalo nošení v šátku hned od začátku těhotenství, musela jsem to utnout a hodně špatně jsem to nesla já i dcera závislačka. Byla jsem ale příšerně unavená po každém navázání a také jsem špinila. Souvislost s nošením byla jasná. Takže jsem nosila vždy jen krátkou dobu a šíleně se vztekala s kočárem.
@markos mě zas chytají křeče do břicha, když jedu s kočárem domů do kopce.. ale tím, že jsem začala nosit teprve před měsícem, nejsem vytrénovaná na nošení dvanácti kilo na zádech.. takže delší trasu si netroufnu..
Tamtam, máš recht. To rozhodně neblbni. Něco jiného je, když nosíš od 3,5kg mimina.
@markos nejlepší by bylo, kdyby Vikouš začal venku chodit a poslouchat ![]()
13,5 kilové dítě si nelajznu netrénovaná na delší cestu ani jako netěhna. nosím tak jednou za 2 měsíce a po hodině jsem toho měla plné kecky.