Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Tady mám asi jedinou venkovní fotku ale malá už tam má cca 3 měsíce
Tero, já bych teda taky lobovala za přikrytí vás obou a mimino jen v domácím oděvu s přiteplením nohou. ve flízu si to už neumím vůbec představit. V mrazu jsme nosili takhle nějak:
Do -15 jsme oblíkali takhle. Dnes už bych oblíkala jinak, tehdy jsem neměla vybavení. Má ale jen 2 vrstvy bavlny, 2 čepice a teplý ponožky. To celé pod bundu.
EDIT: zkoumám foto a beru zpět: vidím ještě nějaký svetřík. Ale byla fakt kosa.
@markos píše:
Tero, já bych teda taky lobovala za přikrytí vás obou a mimino jen v domácím oděvu s přiteplením nohou. ve flízu si to už neumím vůbec představit. V mrazu jsme nosili takhle nějak:
super fotka ![]()
Přidávám se k většině, taky si nedokážu představit vázat mimino na bundu.
No teď už je to asi fuk. Mimčo přežilo i na bundě. Mě osobně by to ale třeba ani nenapadlo
.
Já dávám dlouhé body, dupačky, svetřík, teplé podkolenky, čepičku tenčí. Do mrazu navíc vrstvu na nožky a teplejší čepku. Kolébku vážu bez kapsy a bunda není vyloženě zimní takže trošku profoukne. Do těch -15 bych si pod to dala ještě přes oba mikinu, ale tak u nás ještě nemrzlo. Stejně se těším na jaro. Zatím máme vyzkoušené jen zimní šátkování.
No je to asi na každém, ale já osobně bych snad na bundu ani neuměla vázat
Navíc jsem v zimě vyolila raději šátek, právě kvůli tomu že mu předávám své teplo což jaksi přes bundu už nefunguje… Já jsem dávala dlouhé body, punčošky, dupky, mikynku s kapucou, merino kukličku a pletené ponožtičky, nebo mokasínky s koženou tapkou ze spoda a přes nás tenčí mikynu a ještě bundu takovou už teda lehčí né úplně zimní… Ted už jsem pořídila nosící bundu softshellovou na nošení v předu i v zadu a ta je podšitá flísem, tak pak už dávám jen bundu přes nás a ne mikču ještě a vážu vždy jen na bavlněné tričko s dlouhým rukávem, vázání mi příjde hezký právě v tom, že máme k sobě dítátkem tak hezky blízko, což už pak při vázání přes bundu moc nefunguje…
@Knofletka proč by to nemělo přežít
![]()
@Kaculela myslím že jsme si byli blíž než kdyby byla malá v kočárku
… kde by se asi uřvala ![]()
@Kaculela tak to jsi měla štěstí že byl malý rád v kočáře naši ani jeden nebyli kočárkoví a Venda ještě k tomu usnula jen na bříšku jinak řvala jak tur takže fusak by mi byl stejně k ničemu ![]()
jooo mimino v na rukách a tlačení prázdného kočáru je u nás tradiční ![]()
Holky a taky vám tak lidi čučí do kočárku, když malé nesete v šátku a tlačíte kočárek před sebou? Za mnou se každý otáčí, asi si myslí, že mám děti dvě a jednu nesu a jedno se veze
.
Máte některá zkušenost s nošením na zádech dřív než se obvykle doporučuje, tj. před 6 měsícem nebo než sami sedí? Když jsou dodrženy zásady podsazeného zadečku atd. tak snad není problém i dřív ne?
@majav urcite to jde driv. Ja to s prckem zkousela okolo pateho, ale urcite to jde mnohem driv.
Na záda jsem dala poprvé v 10 dnech. Záleží na tobě, co ti vyhovuje.