Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
18.2.14 09:01
@majav píše:
Máte některá zkušenost s nošením na zádech dřív než se obvykle doporučuje, tj. před 6 měsícem nebo než sami sedí? Když jsou dodrženy zásady podsazeného zadečku atd. tak snad není problém i dřív ne?

jo, holka byla prvně na hrbu ve 3m, od 4m pravidelně. podle mě je to fuk, jestli je na stojáka vzdu nebo vepředu, když to umíš uvázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.2.14 16:35

@majav Na záda určitě může, já bych se ale asi bála si dítko hodit na záda dřív… Odvážila jsem se tak až v těch šesti měsících :-) Ala kamarádka má ve 4 měsících 9ti kilové dítě a to už bych teda asi na záda dala… To by se na břiše už pěkně proneslo teda :-D Spíš mi na zádech vadí, že nezafixuju hlavičku když usne a nepodám dudlík atp. no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
18.2.14 17:51

Hlava se fixovat dá, to potřebuje většinou i starší dítě, když usne. Dudlík žádné moje dítě nemělo, to nevím. Ale nandavám třeba kuklu, když se při oblékání shrne, takže nacvičit se dá všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.2.14 18:00

Je to o cviku. Hlava fiovat jde, na sto způsobů. Dudlík bez problémů. časem jsem zvládla nasadit i kuklu nebo čepici, krmit banánem, nakonec i jogurtem řes rameno. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.14 19:49

Já si na zádech dítě nezvládnu pomalu ani poupravit, natož abych mu při usnutí zafixovala hlavu, dala dudlík nebo nakrmila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.2.14 20:29

To jste hustý, já nosím na zádech už od půl roku ted mu je 14 měsíců a dudlík podám horko těžko, i když ted když už si ho vezme do ručky a dá si ho sám tak pohoda a podávám na záda už i banán nebo křupiny, ale teda kuklu bych mu nenasadila ani náhodou… :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
18.2.14 20:30

Jako jogurt přes záda je hodně cool trik, namáš video? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
18.2.14 20:52

Včera jsem viděla Holanďanku krmit na zádech musli s jogurtem. A ta váže proklatě nízko. Já bych to nedala, stejně tak kuklu. JInak dudlík, krmení, pití zvládám, případně kontaktuji kolemjdoucí, kteří jsou většinou nadšení.

Na záda jsem sunula první dítě v půl roce, druhé cca ve 3 měsících. osobně si myslím, že na záda jde sunout druhé a další dítě, nikoliv kvůli miminu, ale kvůli zkušenosti nosnice.

jednou jsem odhazovala sníh a prosila dceru, aby mi zapnula vsadku na zádech, ale nešlo jí to (dcera nebyla navázaná :-). Tak jsem prosila nějakého pána, ten se nejprve zděsilo, co se to k němu hrne za strašidlo s lopatou a pak byl velmi úslužný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.2.14 21:26

Video s jogurtem nemam. :lol: Jde to v poho, nesmíš být moc cimprlich na nějaký ten kydanec ( a to já a troufám si říct že ani HOl nejsme :jazyk: ). Já vážu proklatě vysoko, dítě je snad o hlavu vyšší, než já :lol:, takže když se patřičně překloní, máme palice vedle sebe. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.2.14 21:29

@Lama Lama Jo tak to já neumím, má hlavičku tak na mých lopatkách… Výš mi to ani nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.2.14 21:45
@Kaculela píše:
@Lama Lama Jo tak to já neumím, má hlavičku tak na mých lopatkách… Výš mi to ani nejde :think:

Ale jde to. Co vážeš? Druh úvazu je zásadní. Batoh, DH a smyčka se daj vázat vysoko, začínáš to přes rameno. Kapsa, batohokapsa vysoko neuvážeš, páč začínáš úvaz podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.14 21:49

Já mám hlavu malého prakticky stejně vysoko jako svou.. a stejně jsem se ze začátku ohýbala ve futrech a tak (mám přes metr osmdesát) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.2.14 21:55

@Lama Lama Já važu ten úvaz kde začínám v podpaží… kapsu na zádech… Ale teď už moc nevážu… I když možná to ještě zkusím… Jsem v sedmém měsíci a když jsem nosila našeho 14ti měsíčního v nosítku tak už mi popruh na podbříšku dost vadil a nešel posunout nikam kde by mi to nebylo nepohodlné a tvrdlo mi z toho břicho… Zkusím asi ještě jestli to s šátkem nebude jiné, tak se ta váha možná víc rozloží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.2.14 22:07

Týjo teď koukám že ta batohkapsa jde vázat uplně jakoby na hrudník tudíž by to šlo i s pupíkem :palec: http://www.youtube.com/watch?… Zítra to prubnem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.2.14 22:10
@Kaculela píše:
@Lama Lama Já važu ten úvaz kde začínám v podpaží… kapsu na zádech… Ale teď už moc nevážu… I když možná to ještě zkusím… Jsem v sedmém měsíci a když jsem nosila našeho 14ti měsíčního v nosítku tak už mi popruh na podbříšku dost vadil a nešel posunout nikam kde by mi to nebylo nepohodlné a tvrdlo mi z toho břicho… Zkusím asi ještě jestli to s šátkem nebude jiné, tak se ta váha možná víc rozloží :think:

když dítě navážeš vysoko, tak zauzluješ na břichem bez problém ( batoh i DH). Nebo dělat uzel pod prdelí dítěte, ale to se blbě dotahuje, je třeba poposkočit s pupkem to jde blbě. Nicméně batoh s uzlem nad pupkem jsem uvázala ještě 2 dny před porodem. Břicho mi trvrdlo ať jsem nosila nebo ne, takže jsem nosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí