Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5302
14.1.14 16:40

Omlouvám se, že se mi nechce pročítat celá diskuse, ale 200 stran je prostě moc. :jazyk: Nemáte prosím radu na úvazy pro větší dítko? 4,5 měsíce asi 6,5kg. mám 153cm drobnější postavy a šátek Amazonas 4,1m. Do teď jsem nosila kříž s kapsou, ale malýmu se tam za bdělého stavu už nelíbí, spí tam dobře. Tak něco kde by mohl víc koukat, popř na zádech pokud je pro tak malé děti? Ideálně pokud máte i odkaz na obrázky jak se váže nebo video. :oops:
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 20:32

Já jsem malého nosila asi od čtrnácti dnů v natybaby a super, byl hodně plačtivý a zlobili ho prdíky, šátek zabíral stoprocentně :palec: Jen mi přišlo natybaby dost teplé kor když jsme vázali tři vrstvy šátku, nám to v listopadu nevadilo, ale na léto bych volila nějaký bambusový lehký šátek ;) Jinak já od začátku vázala dvojitý kříž s kapsou a výstuží látkovou plenkou kolem krčku… Byla jsem před porodem na kurzu šátkování za což jsem byla moc ráda, nevím jak bych se to pak učila sama :-) Od čtyř měsíců jsem pak pořídila kibi nosítko hlavně na léto a takové to poponášení, když se mu nelíbilo v kočárku atp. a s kibi taky maximální spokojenost, teď je malému 14 měsíců a stále sem tam nosím na zádech i v šátku i v nosítku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 20:40

@HankaHK Myslím že na zádech byste pomalu už nosit mohli, někdo začíná takhle kolem toho pétého měsíce, když je dítko větší… Chce to spíš trening pro tebe, než chytneš ten grif jak dát dítko na záda :-D Já jsem vázala na břiše jen kříž s kapsou, žádný jiný úvaz nám nebyl pohodlný… http://www.youtube.com/watch?… na zádech pak kapsa s uzlem na prsou, ten mi je nejpohodlnější i teď s 11kg :)http://www.youtube.com/watch?v=lYStFXExw-Q

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
21.1.14 20:50

@Kaculela děkuji nyní vážu stejně jako je na prvním videu, ale druhý odkaz nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 20:57

http://www.youtube.com/watch?… tak nevím jestli jsem ho zkopírovala blbě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
21.1.14 21:07

@Kaculela děkuji teď už funguje, vypadá to dobře, ale asi s tím ještě chvíli počkám, protože syn je sice velký, ale zdaleka ne tak klidný, hodný a pevný, aby mi tam vydržel, než to dovážu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 21:13

@HankaHK jj naprosto chápu, taky mám malého divocha :-D Do šátku na záda vážu už jen, když je marod nebo mu rostou zoubky je unavený a potřebuje spát, jinak bych ho neuvázala ani náhodou, to už jen to nosítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.1.14 16:42

Dobrý den maminky, ráda bych vás požádala o radu. Chtěla bych koupit šátek pro miminko, defacto jen na jednu sezonu, a to pozdní jaro, lěto a začátek podzimu. Na sezonu dalšího roku mám pak připravenou krosnu po prvním synovi, která se nám výborně osvědčila, proto tedy sháním jen na jednu sezonu. Ráda bych ho používala na chatě (zalévání, kratší vycházky, místa kam se nedostanu s kočárkem) nebo na venčení psíka, nákupy, atd…Nechci tudíž investovat nějakou příliš vysokou částu. Již druhý den pročítám různé diskuze na internetu. Původně jsem chtěla koupit elastický šátek Medley, ale na značku Medley jsem nečetla dobré reference, nikde jsem ale nenašla reference konkrétně na ten elastický. Dále pak jsem našla inzerát na šátek značky Klubíčko, tyto šátky se již nevyrábějí a recenze jsem nikde žádné nenašla. A pak se ještě zeptám na šátek ŠaNaMi? Máte prosím někdo zkušennosti se šátkem značky Klubíčko a co si myslíte o elastickém Medley? Předem moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
24.1.14 17:06

@Laruska s elastikem sezonu neodnosis, nebudes-li nejakeho extra drobka, sla bych do pevneho satku a to do osvedcene znacky Nati, Storchenweige, Didymos, Ellevil, Hoppediz,.. Jestli chces cesky satek, sla bych do Šanami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
24.1.14 17:08

Jo a brala bych satek z druhe ruky, je uz zanoseny - mekci a poddajnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.1.14 17:11

Agy děkuji :) takže šanami považuješ za dobrý šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.1.14 17:13

@Laruska ale spis bych od sanami vzala tu exclusiv radu, noseny sezenes za dobrou cenu.

• Citovat
  • Upravit
1454
24.1.14 18:43

@Laruska taky bych šla spíš do nošeného šátku než do levného nového :-) Jinak na léto doporučuju nějaký bambusáček, nebo něco s hedvábím… My máme klasický natybaby a na léto mi příjde dost teplý, teď pro druhé se chystám koupit nějaký bambusový na léto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
25.1.14 21:54

Ahoj,
nosím 2m chlapečka, který má přes 6 kilo a bolí mě trapézy a krční páteř. Nosím v Ellevill Zara a bylo mi doporučeno koupit jinou značku, nosnější.
Vybala jsem si Didymos, ale tápu v materiálu-nerada bych žehlila, takže se mi zase zúžil výběr jen na bavlnu. Našla jsem i s vlnouto bude na léto asi hodně teplé, že?

Doporučíte nějaký typ didymos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
27.1.14 13:31

@macinka85 Vlna naopak odvádí i pot a v zimě hřeje v létě zase chladí, obzvláště merino je funkční… Pokud to není vyloženě nějaká silná gramáž tak si myslím že vlna je v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí