Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahoj holky, můžu se přidat do diskuze? Mám 4týdenní mimčo a příští týden by mi už měl konečně přijít šátek, tak se moc těším, protože prcek je hodně plačtivý a mám ho pořád na rukách a doma tím pádem nic neudělám a chudák starší taky na něj není moc čas. Jen mám pár otázek, když si malého navyknu na šátek, nebudu mít pak problém se spaním v postýlce a kočárku? A jak je to s kojením, nebude vyžadovat častější pití když bude prso cítit? Budu ráda za každé vaše postřehy.
Každý dátě to má jinak. Já bych ty obavy hodila za hlavu. To jsou přesně předsudky, kterými odrazují lidi od nošení.
S pitim mě to nepřišlo, v šátku se moc často prsa nedožadovali. Starší líp v šátku usínal, ale ratší dobu spal. Takže jsem ho většinou po uspání vyklepla do kočárku. Později už spal jen v kočárku. ení. Kam jí člověk položil, tam usla -
Mladší moc neměla na výběr, když jsem někam hodila se starším, spala většinou v šátku. Se spaním je pohodářka od narozv posteli, v kočárku, v šátku, pod stromem na hřišti…
Ahoj, mohla bych poprosit o radu? Nosím malého (5 měsíců) jenom občas, mám ho schovaného pod bundou, takže mu kouká vršek zad a hlava. Asi to dobře znáte…
Chtěla bych mu koupit něco na hlavu, aby mu bylo větší teplo. Na fleru jsem našla kukličku buď z merino vlny (hodně „na tělo“) anebo ze softshellu (spíš volnější). Co je podle vás lepší?
Bohužel u nás platí, že čím větší zima a víc sněhu, tím častěji ho budu nosit (neprojedu s kočárkem).
Teď na sobě mívá obyčejnou celkem tenkou fleecovou mikinku s kapucou a čepičku. Na jaro pak mám v plánu koupit novou softshellku pro sebe i se vsadkou pro mimi, ale teď se bojím, že mu při mrazech začne být chladno. ![]()
Máš prosím tu merino vlnu doma? Zajímalo by mne jak moc to pruží. Když teď kukličku koupím, myslíš, že malému vydrží do jara, cca 4 měsíce?
A jak řešíš, aby miminku nepršelo na hlavu? To mne totiž lákalo na tom softshellu.
Bud kapuckou nosící bundy nebo nijak.
pružení - myslím, že tam není problémm, dítěti to na hlavu nacpeš vpohodě, jde o střih, protože pak dítti obvykle slejzá z čela. Já měla pro děti jednu kuklu od mimina do roka ( Bundles). Ted maj od roka další a pořád jim je ( Starší Bundles, mladší Joha)
@Lama Lama Tak díky moc za rady… ![]()
Ještě se sem budu koukat, tak jestli máte někdo nějaké další rady, tak budu ráda a určitě si je přečtu.
@Ivi Jeste se chvali outlastove kukly, ale mne se v tom maly silene poti, takze jsem se vratila k vlne… podle nme je nejlepsi. Mam od Manymonths uz po starsi dceri. Urcite vydrzi dele.
@Anielka Tak o tomhle slyším poprvé.
No ale když to moc nechválíš, tak to asi ani nebudu zkoumat. ![]()
@Ivi Ale vsude ctu chvalu, proste kazdemu diteti sedi neco jineho, ja mam oba potivce.
http://www.littleangel.cz/…utlast__/117
http://www.littleangel.cz/…utlast__/211
Tu lyzarskou ma kamaradka pro dceru a moc si ji chvalila.
@admenL Ahoj, no já malou nosím od narození a nemůžu říct, že by to byl návyk. Je to jen pomůcka místo kočárku. Prostě když někam jdu, dám jí do šátku a je to. Když má jít spát a je v šátku, tak tam usne, když ne, tak kouká. To samé je doma - když se jí nechce spát, nespí, když jo, tak jde do postýlky a spinká. A že by cítila prsa, to ne. Ty mi loví jedině ve vaně, když se koupeme spolu a já si jí položím na břicho
. Ale to jsme kůže na kůži, přes triko ani neví, že tam něco mám
. Nám šátek moc pomohl, malá je v něm vždy krásně klidná, mohli by kolem ní střílet a s ní to ani nehne.
A já zrovna na outlast nedám dopustit. Většina vlny je mi naopak nepříjemná na tělo, tak si netroufám kupovat po netu bez vyzkoušení
@admenL mě děti v kočáře spí půl hodiny, v šátku přes dvě hodiny, u starší jsem začala šátkovat až asi ve 4,5měs.
takže to nebylo návykem na šátek
Bez kojení vydrželi oba dýl jedině v šátku, myslím, že jim stačí ta blízkost, tak se nedožadují přicucnutí ![]()
@Ivi dávám malého pod bundu skoro celého, moc z hlavy mu z bundy nekouká, z nosící bundy pár cm a můžu přetáhnout úplně, kdyby pršelo/sněžilo. Když nosím pod mužovo bundou, nekouká mu nic
Outlastová kukla mi přijde dobrá na jaro, podzim, ne na zimu.
@Ivi malá má v tomhle počasí kukličku z outlastu a kapucku manduky nebo lem šátku, na sobě jen to co na doma. Mám fleecovou mikinu s vsadkou a soft bundu s vsadkou, taže až do nuly není víc třeba. Pod nulou přidávám rozepnutou mikinku a teplé podkolenky, kukličku mám vlněnou. V ještě větším mrazu už na delší procházky nechodíme, tak není třeba řešit. Tady máme pod -5 přes den jen párkrát do roka.
Jinak na fleu mi přijdou super kukly od Vyrobeno tlapkama