Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1168
9.1.14 14:25

Ahoj holky, můžu se přidat do diskuze? Mám 4týdenní mimčo a příští týden by mi už měl konečně přijít šátek, tak se moc těším, protože prcek je hodně plačtivý a mám ho pořád na rukách a doma tím pádem nic neudělám a chudák starší taky na něj není moc čas. Jen mám pár otázek, když si malého navyknu na šátek, nebudu mít pak problém se spaním v postýlce a kočárku? A jak je to s kojením, nebude vyžadovat častější pití když bude prso cítit? Budu ráda za každé vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.1.14 14:33

Každý dátě to má jinak. Já bych ty obavy hodila za hlavu. To jsou přesně předsudky, kterými odrazují lidi od nošení.
S pitim mě to nepřišlo, v šátku se moc často prsa nedožadovali. Starší líp v šátku usínal, ale ratší dobu spal. Takže jsem ho většinou po uspání vyklepla do kočárku. Později už spal jen v kočárku. ení. Kam jí člověk položil, tam usla -

Mladší moc neměla na výběr, když jsem někam hodila se starším, spala většinou v šátku. Se spaním je pohodářka od narozv posteli, v kočárku, v šátku, pod stromem na hřišti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
9.1.14 15:08

Ahoj, mohla bych poprosit o radu? Nosím malého (5 měsíců) jenom občas, mám ho schovaného pod bundou, takže mu kouká vršek zad a hlava. Asi to dobře znáte…
Chtěla bych mu koupit něco na hlavu, aby mu bylo větší teplo. Na fleru jsem našla kukličku buď z merino vlny (hodně „na tělo“) anebo ze softshellu (spíš volnější). Co je podle vás lepší?
Bohužel u nás platí, že čím větší zima a víc sněhu, tím častěji ho budu nosit (neprojedu s kočárkem).

Teď na sobě mívá obyčejnou celkem tenkou fleecovou mikinku s kapucou a čepičku. Na jaro pak mám v plánu koupit novou softshellku pro sebe i se vsadkou pro mimi, ale teď se bojím, že mu při mrazech začne být chladno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.1.14 15:11

Šla bych do merinovlny. soft mi přijde málo prodyšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
9.1.14 15:33

Máš prosím tu merino vlnu doma? Zajímalo by mne jak moc to pruží. Když teď kukličku koupím, myslíš, že malému vydrží do jara, cca 4 měsíce?
A jak řešíš, aby miminku nepršelo na hlavu? To mne totiž lákalo na tom softshellu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.1.14 15:47

Bud kapuckou nosící bundy nebo nijak.
pružení - myslím, že tam není problémm, dítěti to na hlavu nacpeš vpohodě, jde o střih, protože pak dítti obvykle slejzá z čela. Já měla pro děti jednu kuklu od mimina do roka ( Bundles). Ted maj od roka další a pořád jim je ( Starší Bundles, mladší Joha)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
9.1.14 16:05

@Lama Lama Tak díky moc za rady… :kytka:

Ještě se sem budu koukat, tak jestli máte někdo nějaké další rady, tak budu ráda a určitě si je přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.1.14 16:06

@Ivi Jeste se chvali outlastove kukly, ale mne se v tom maly silene poti, takze jsem se vratila k vlne… podle nme je nejlepsi. Mam od Manymonths uz po starsi dceri. Urcite vydrzi dele.

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
9.1.14 16:09

@Anielka Tak o tomhle slyším poprvé. 8o No ale když to moc nechválíš, tak to asi ani nebudu zkoumat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.1.14 16:12

@Ivi Ale vsude ctu chvalu, proste kazdemu diteti sedi neco jineho, ja mam oba potivce.

http://www.littleangel.cz/…utlast__/117
http://www.littleangel.cz/…utlast__/211

Tu lyzarskou ma kamaradka pro dceru a moc si ji chvalila.

• Citovat
  • Upravit
81479
9.1.14 16:34

Já z outlastu taky nadšená nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
9.1.14 16:51

@admenL Ahoj, no já malou nosím od narození a nemůžu říct, že by to byl návyk. Je to jen pomůcka místo kočárku. Prostě když někam jdu, dám jí do šátku a je to. Když má jít spát a je v šátku, tak tam usne, když ne, tak kouká. To samé je doma - když se jí nechce spát, nespí, když jo, tak jde do postýlky a spinká. A že by cítila prsa, to ne. Ty mi loví jedině ve vaně, když se koupeme spolu a já si jí položím na břicho :). Ale to jsme kůže na kůži, přes triko ani neví, že tam něco mám :mrgreen:. Nám šátek moc pomohl, malá je v něm vždy krásně klidná, mohli by kolem ní střílet a s ní to ani nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.1.14 17:24

A já zrovna na outlast nedám dopustit. Většina vlny je mi naopak nepříjemná na tělo, tak si netroufám kupovat po netu bez vyzkoušení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
9.1.14 17:30

@admenL mě děti v kočáře spí půl hodiny, v šátku přes dvě hodiny, u starší jsem začala šátkovat až asi ve 4,5měs. :think: takže to nebylo návykem na šátek ;) Bez kojení vydrželi oba dýl jedině v šátku, myslím, že jim stačí ta blízkost, tak se nedožadují přicucnutí :)

@Ivi dávám malého pod bundu skoro celého, moc z hlavy mu z bundy nekouká, z nosící bundy pár cm a můžu přetáhnout úplně, kdyby pršelo/sněžilo. Když nosím pod mužovo bundou, nekouká mu nic :) Outlastová kukla mi přijde dobrá na jaro, podzim, ne na zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.1.14 17:33

@Ivi malá má v tomhle počasí kukličku z outlastu a kapucku manduky nebo lem šátku, na sobě jen to co na doma. Mám fleecovou mikinu s vsadkou a soft bundu s vsadkou, taže až do nuly není víc třeba. Pod nulou přidávám rozepnutou mikinku a teplé podkolenky, kukličku mám vlněnou. V ještě větším mrazu už na delší procházky nechodíme, tak není třeba řešit. Tady máme pod -5 přes den jen párkrát do roka.
Jinak na fleu mi přijdou super kukly od Vyrobeno tlapkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko