Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Terem aha…mam sanami (ten je tlusty ale ted moc nenosim) a vatanai (a ten je hodme slaby)..u obou mam jeste rezervu (asi cca 0,3 metru) nemyslim na uzel ale vylozene jako nadbytek co prekazi
Tak to nemá cenukupovat delší, spíš kratší na batoh na záda. Nebo ve stejné délce něco, co se ti líbí, když šanami stejně nenosíš.
@Terem ok dekuji
koupim teda zase 4m…kratsi mam, na zada asi vazat nebudu, to mi prijde lepsi nositko a uvaz na bok mi po 10minutach zarucil 2denni bolesti zad
tak kdyby jste nekdo mel zajem o 3m VATANAI Tibet, tak prodavam
![]()
A na zádech plánuješ nosit, Tam by se možná o krapet delší hodil. Se sedmi měsíčním jsem na břicho s šátek 4,1 uvázala. Na záda do DH v roce a půl mi tak tak stačil 4,5m. ![]()
@Lama Lama aha… no jako spis na zada vazat nebudu, na zadech nosim v manduce… ale co neni muze byt )zatim i tak nosim na zadech malo, ma teprve 7mesicu a jsem nejista kdyz na nej nevidim…
Souhlas s Lamou, taky větší-chodící dítě už většinou nevážeš pod společnou bundu a jak je víc oblečené, to taky spotřebuje víc látky.
@agy hmmm…to me taky nenapadlo…takze byste na mem miste spis koupila ten 4,5? ![]()
@KlarkaK píše:
@agy hmmm…to me taky nenapadlo…takze byste na mem miste spis koupila ten 4,5?
do roka jsem si s 4m vystačila, ale v roce už jsem za 4,5m byla ráda. Nerada vážu na cípech. Za mě jo, koupit 4,5m. Už je nějaký šátek v jednání? ![]()
Já myslím, že se i šestka pak líp prodá. Jestli máš 2 pětky, tak bych třetí nekupovala. BUd delší, s tím, že bude na vícevrstvé na záda nebo kraťase na batoh
Zdravím všechny šátkující ![]()
V únoru se mi narodí mé první miminko a ráda bych ho nosila v šátku. Jsem naprostý laik, tak uvítám jakoukoli radu. Jaký šátek koupit? Jak dlouhý? Je lepší šátek nebo nosítko, např. manduca?
Moc děkuji za rady a tipy.. ![]()
@Lama Lama píše:
No name šátek bych určitě nekupovala. Pevný-elastik, těžko říct, mě třeba elastik moc nesednul. Víc mi vyhovoval pevný. Pevný je možný od narození, zvlášť nějaký tenký. Elastik tak odhaduji do 6-7mi kg. Didymos - Šanami - Didy má uritě větší výběr barav, vzorůů, přímněsí, řekla bych, že bude i kvalitnější, snáz později prodejný.
Nosítko - hned bych nekupovala, pro pidimimino nic moc a pak uvidíš, jak to půjde s šátkem. mě třeba nosítka neuchvátili. Šátků mám spousty, po nosítku netoužím.
Ahoj holky, nějak se mi pořád nedaří navázat mládě na záda. Zkouším dvojitýho hammocka a je v tom strašně volně, dotažení mi přijde nemožné. Na zádech je zvyklá zatím pouze v nosítku. Neni nějakej jednodušší, ale zároveň podobně nosnej úvaz (aby váha nebyla jen na mých zádech)? Šátek mám Zaru, na břiše umím jen KsK uvnitř. Díky za tipy!
Úvazy na záda jsou variace na batoh nebo kapsu na záda. Takže můžeš zkusit kapsu, někomu vyhovuje víc. Nebo trénovat DH, mě pomáhá hodně dotahovat spodní lem pruhu, který jde přes prsa. Samodotahovací je smyčka na záda, je to variace DH.
Dobré ráno. S velkým nadšením jsem si pořídíla šátek protože máme miminko kterému je nejlíp u mě na ruce a já už fakt nemůžu. Tak jsem pečlivě nastudovala teorii, koupila šátek Hoppediz. S manželem jsme vázali ostošest podle různých videí a obrázků…do té doby to byla děsná sranda, ale pak přišla prakticktická část a narazila kosa na kámen
První pokus kolébka na boku podle Bavlnky byl absolutní fiasko. Prostě jsem tam mimouška nedostala. Druhý pokus kolébka v kříži dopadl trošku líp. malý hned usnul, ale já myslím že je tam špatně. Hlavička mu padá ke mě, a zdá se mi že ty nožičky tam má strašně narvané. A kraje šátku mám hodně volné akorát za pána nepřijdu na to jak je poutahovat
No já se nevzdám, mimčo chrní, já mám ruce volné, kafíčko si můžu vypít ale co dělám špatně? Zkusím vám poslat fotku i když tam toho není moc vidět ![]()