Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Adment, agresivní atak jsem zažila jednou a dost mě to položilo. Naštěstí jsem zrovna hovořila se sousedkou - elegantní dámou, která měla všech 5 pohromadě a slušnými slovy poslala onu osobu do patřičných míst, ať se stará o sebe. od té doby se bojím, kdy zase co přiletí.
@markos píše:
Adment, agresivní atak jsem zažila jednou a dost mě to položilo. Naštěstí jsem zrovna hovořila se sousedkou - elegantní dámou, která měla všech 5 pohromadě a slušnými slovy poslala onu osobu do patřičných míst, ať se stará o sebe. od té doby se bojím, kdy zase co přiletí.
byla jsem téměř ve stejný situaci, akorát žlučový nadávající báby byly dvě
a sousedka sice fajn rozumná baba, ale rozhodla se dělat si z babek prdelky a začla jim ironicky přitakávat
(ironii nepochopily samozřejmě
)
Ahoj holky doufam ze mi tu poradite…mam ted syna 15mesicu /12kg a chtela bych zacit satkovat, hodne chodime do lesa a kocarek neprojde vsude a zaroven bych ten samy satek chtela pouzit na dalsi miminko na cele satkovaci obdobi a rozhoduju se mezi Storchenwiege a Didymos mate nektera zkusenosti s obema? a jakou budu potrebovat delku satku? jsem sylnejsi a mam velikost 48-50
diky moc ![]()
Já měla Storchenwiege vel 4,6m přes hrudník mám 115cm a šátkovala jsem téměř dva roky. Šátek se nevytahal, ve švu se nikde neuvolnila ani nitka a to jsem ho prala pravidelně několikrát měsíčně. Za mě jsem velice spokojená a až bude druhé asi půjdu opět do této značky.
@Olion a mela jsi pruhy nebo Leo? v jedny diskuzi psali ze pruhy jsou teplejsi a tvrdsi ![]()
@Marlej Měla jsem Leo, jsem robustnější a v létě se celkem dost potím. V zimně nebyl problém dcera se mi ještě v roce a půl vešla ke mě do bundy. Ale nelze se řídit tím jak šátek je na omak v obchodě. Protože se krásně změkčí používáním. Pěkně poddajným se stal až po měsíci pravidelného nošení.
Marlej, začít šátkovat s 15i měsíčním batoletem… no těžko říct, zda to přijme… asi bych se soustředila na to, aby šátek vyhovoval na mimino. Velikost vem 6, tedy 4,6m. Prostě nějakou renomovanou firmu, Didymos nebo Natibaby. Když tak o tom přemýšlím, takhle velké dítě by mělo putovat na záda, vepředu ti už bude překážet a zatěžkávat tě. Ale zas to není úkol pro začátečnici… ![]()
@markos prave ze bych ho chtela nosit na zadech ale zaroven bych si satek zanosila a mohla ty uvazy dopredu vyzkouset
@Marlej tak držím palce! A vybírej… pokud bys na zádech nosila v Double hammocku, tak bych mořžná radila vel.7. Ale to fakt není úvaz pro začátečníka nošence i nosiče.
Holky a nebyla by některá ochotná vypsat jaké všechny úvazy existují a odkdy jsou vhodné? Mám 8 měsíčního, kterého nosím od 3 týdnů. Zkoušela jsem jen kolíbku, kterou nesnášel, pak Kříž s kapsou, ten má rád. Jednou jsem zkusila na záda teď přesně nevím co to bylo
Hodit přes rameno, pak podstrčit pod paže, zavázat pod stehýnkama, vrátit dopředu na hrudník a svázat cípy. Tak to taky snesl.
@HankaHK na stránkách nosenideti.cz v Diskuzi najdeš přehled všech úvazů s návody jak vázat ![]()
@agy moc děkuji už jsem našla, až bude čas tak zkouknu videa, už jsem poznala, že to byl batoh na záda. ![]()
Ahoj. Prosim poradte mi nejaky dobry uvaz.
Satkovala jsem akorat kdyz byl syn maly do kolebky s kapsou a pak do krize s kapsou. Planujeme ale vylety a ne vsude se da s kocarkem ![]()
Mam elasticky satek myslim 5metrovy, ale syn ma 12kg, takze nejaky poradny aby drzel ![]()
@kajmi 12 kg v elastiku je podle mne nenositelny… vzdycky ti to povoli.
Holky, nejak se nemuzu srovnat s nosenim na zadech.. v batohu se bojim, maly je sileny neposeda, v DH mne hrozne boli zada.. proste nemuzu nosit tak vysoko.. nositko problem nemam, dari se vam nazadat niz? Mne to proste nejak v satku nejak nejde.. Uz kvuli tomu vetsinu casu nosim v nositku ![]()